Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (121)

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem částečně už kdysi viděl a nepřišel mi špatný, ale nějak zásadně si mě nezískal, každopádně jsem se k němu opět po dlouhé době dostal a zkoukl komplet díky Sovímu domu a musím říct, že mi to pořád přijde dobré, vlastně spíš více než dobré. Stejně jako u Sovího domu tu máme podle mě trochu slabší první sezónu, díky které si však člověk postupně oblíbí hlavní postavy a pomalu odhalí hlavní dějovou linku. Druhá sezóna je pak již více příběhová a téměř bez "odklonkových" epizod od hlavního příběhu. Celkově je seriál super a především postavy Dippera, Mabel a Zlejdy Stana si mě postupně opravdu získali, hlavní dějová linka je zajímavá a hlavní záporák je také skvělý, ačkoliv mi paradoxně v posledních epizodách již nepřišel tak zajímavý jako v těch předchozích. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Disneymu moc povedlo. Úžasná tajemná fantasy-scifi pohádka v krásně malovaném světě prazvláštního Městečka záhad. Ve 40 dílech je pozvolna rozvinut silný příběh, který postupně z pozadí vystoupí do popředí ve druhé sérii, aby vše mohlo být završeno neskutečně úchvatným koncem světa (a nebo ne?). Vtipné a poutavé, od hlavních hrdinů Dipra a jeho sestry Mejbl, přes zlejdu Stena, pracovníky Súse a Wendy, až po zbytek městečka. Každý díl obsahuje hlody a opravdu nečekané scénky, že jsem se fakt dost nasmál. (12+, tj. bez sprostých slov) ()

Reklama

BlondJames 

všechny recenze uživatele

Ale jako jooo, šlo to. Sice nijak nehledím na to,jakému publiku je to konkrétně mířené, ale mě tu prostě vadil ten náš český dabing..  Vadil mi tak moc, že jsem si neužila ani tu pohodu určenou pro ty, kteří si chtějí oddechnout a na chvíli vypnout. Pavlína Kostková Dytrtová umí ze všech postav které dabuje udělat opravdu lidi, které máte po 5ti minutách chuť zabít.... škoda no ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu pár minut po shlédnutí posledního dílu. Jsem dojat, jsem smutný, protože je konec. Seriál jsem s přítelkyní sledoval zhruba týden. A celý tento týden byl pro mě jedním slovem nádherný, protože Městečko záhad je doopravdy dokonalým seriálem, který do sebe vcucl celé moje srdce. V tomto seriálu lze nalézt tolik nádherných motivů, symboliky, pravdy, radosti, lásky a dalších krásných skutečností, před tvůrcem Hirshem naprosto smekám. Každá epizoda měla svou kompozici, respektive výstavbu rozdělenou na roviny Mabel a Dippera, ve které se ukazuje jejich odlišnost i vzájemné propojení! Není to rozhodně jen mysteriózní pohádka pro děti, je to v mnohém ohledu velký příběh i pro nás dospělé, každý si v tom najde to své. Na tento nádherný týden, který tak rychle uběhl budu vždy rád vzpomínat. Nechal jsem se vtáhnout do světa Městečka záhad a spokojeně užíval jeho záhady a mystéria po celou dobu. Škoda, že to tak rychle skončilo. Děkuji za vše, dojali jste mě <3. 100% ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem myslela, že to není tak dobré, jako Steven Universe, ale nakonec jsem tomu také propadla. Je to skvělé, jen prostě jinak. Parádní postavy, parádní vtipy, zábava při hledání tajných zpráv a luštění šifer a hlavně jeden z nejlepších záporáků za hodně dlouhou dobý. Bill Cipher je dokonalý a měl by být ve více epizodách, však také Sock opera je zatím má nejoblíbenější (ať žije Bipper). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (35)

  • Značka televizoru Worell odkazuje na uměleckého režiséra seriálu Iana Worella. (Petsuchos)
  • Krabica cereálií v supermarkete, do ktorej bol vtiahnutý teenager Lee, má na sebe bludisko, avšak nie je možné sa dostať do cieľa tohto bludiska. (tikoos)
  • Wendy Dippera donutí k tomu, aby jí ukázal jeho mateřské znaménko ve tvaru Velkého vozu (v angličtině Big Dipper). Tím divákům objasní, jak Dipperova přezdívka vznikla. Český dabing tento fakt bohužel nijak nezdůrazní. (lil7minmin)

Reklama

Reklama