Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (217)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Atmosférická pouštní odyssea postapokalyptické doby, při níž se toho moc nenamluví, ale zato se koná. Zda je to nejlepší role Roberta Pattinsona, s určitostí říct nedokážu, neb jsem ho vlastně jinde než v Twilight sáze neviděla, ale Guyovi Pearceovi rozhodně křoví nedělá. Tulák je v prvé řadě hereckým filmem a ti dva jsou přesní jak hodinky. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Což vo to, špinavý to je, drsný taky, ale kurde ten film se táhne jak... jak hovado. Což nemusí být vždycky na škodu, ale tady se díváte půl hodiny na to, jak Pearce někam čumí a pak si žblebtne něco spíš jen tak pro sebe. Pak půlhodinový záběr na jedoucí auto v dáli. Půlhodinový záběr na retardovanýho Patizóna, jak tam pronáší nějaký moudra a... máme konec filmu. Kde je děj?, ptáte se... inu děj není, došel, pošel s poslední žijící osobou v apokalyptické australské poušti. Přesto má tenhle tulák cosik do sebe, byť závěrečná pointa může být sebevíc mokrým snem zarytých pejskařů, pro mě je však pořádným dabljůtýef. A to mám psiska rád. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Michôd to divákovi příliš neulehčuje a bez vysvětlování pronásleduje Guye Pearce a jeho retardovaného parťáka (Pattinson se konečně herecky našel - v téměř otíkovské kreaci zaujme a je přirozený) v honbě za ukradeným vozem, směle vstříc zvrácené pointě. Veselá budoucnost je samá silnice a písek, či odporná lidská karikatura s flintou. Sledování hodně ztěžuje úvodní půlhodinka, než na sebe hlavní postavy narazí. Pro dost lidí to bude bezbřehá nuda, ale mě ten naturalistický road movie celkem sedl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(49th KVIFF) Tempo lážo-plážové, ale atmosféra vtahující, špína, poušť, vedro, zarostlý hrdina, nekonečné australské silnice, osamocená stavení a buranští post-apo obyvatelé. Pearce i Pattinson výborní. A má to docela koule, trpajzlík by mohl vyprávět. Takže docela spokojenost, byť Tarantino s tím hypováním (omg omg, nejlepší postapo od Mad Maxe) samozřejmě klasicky přeháněl, neřku-li kecal, jak je u něj ostatně zvykem. Závěrečná pointa je (zvlášť pro mě, kdo mě zná, ten pochopí) úplně absurdní, ale aspoň celému předchozímu hrdinovu jednání dává nějakou motivaci. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Co se týče formy a struktury, kde zdlouhavým všedním, kontextu prostým způsobem jsme vedeni k tragikomickému závěru, je ten film vlastně duchovním nástupcem kraťasu Spider, za kterým stojí v zásadě stejná tvůrčí banda. (bůhvíjestli) Post-apo road-movie, ze kterého se dozvíte akorát to, co v něm uvidíte a ono v těch australských Outbacks zas tak toho tolik k vidění není. Musela být sranda tenhle projekt pinchovat studiu, protože to prakticky nejde vysvětlit, aniž by se bod po bodu nepopsal každý kus filmu. Překrásně zaprášený nihilismus. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Scéna v motelu, ve které se na Reye (Robert Pattinson) střílí skrz okno, byla dle herce asi tou nejděsivější filmovou scénou, kterou kdy natáčel. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama