Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý sebevědomý a ambiciózní mladý muž jménem Guido, se po dlouhé době vrací do své milované rodné Itálie. Deset let těžce pracoval na ropných vrtných plošinách v Perském zálivu. Vyplatilo se. Teď přijíždí domů s pěkným balíkem peněz, který mu umožní otevřít si hezký klenotnický krámeček, o jakém vždy snil. Hlavně už nebude muset nikomu posluhovat, protože se vrací do své krásné země a bude svým pánem. Itálie se ale za těch deset let poněkud změnila!!! (Vapet Production)

(více)

Recenze (59)

kyLuke 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem zhlédl hned dva filmy z řady komedií s Paolem Villagiem a to "Jak jsem uspořádal Ameriku" a tento film. Zatím co "uspořádání Ameriky" byla spíše "sociálně kritická" komedie , která mě zas tak nevzala , tento film si na nic nehraje , je velmi příjemným a dokáže i pobavit . Povedená komedie ! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusna komedia s Paolo Villaggiom /Fantozzi seria, Azzuro/, hoci teda rozhodne len priemer. Za najlepsi Villaggiov film moimo serie Fantozzi povazujem Azzurro z roku 2000 - tam sa ukazal Villaggio nielen ako ludovy intelektual ale aj ako slusny herec. Anna Mazzamauro pri Villaggiovi nesmie chybat, to by som ani tie filmy nepozeral. 67 % ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt husty. Sice sem se nesmal v jedom kuse, ale tohle imho nebylo mineny jako ciste komedie, ale taky trochu jako kritika, ze si mladi a stari nerozumi. Paolo je opet paradni, jak nejprve nic nechape a pak zacne poznavat zbrane a vykrade banku (btw. jedna z nej scen filmu), ale i ostatni herci jsou v pohode. Pribeh je docela sviznej, navic prolozenej drsnejma pisnickama a krutejma hlaskama z radia. Mozna tu neni tolik komickejch scen jako v Malerech pana ucetniho, ale za to sou nektere docela drsne a hodne vtipne. Fakt jsem se skvele bavil. 5* nedam proto, ze nektere sceny se tu zbytecne opakovali a konec byl takovej divnej, ale jinak to je jeden z nej Villaggio filmu. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi narozdíl od předchozích Fantozziů přišel už zábavnější a milejší. I když ani zde nechybí určitá přehnanost, se kterou se režisér trefuje do poměrů v Itálii, zmítanou násilím, velkou kriminalitou a s mládeží, která z nedostatku hodnot a nechutí přijmout spotřební život se stylizují do póz a rolí, jen proto aby rebelovali proti světu dospělých. Guido Belardinelli (Paolo Villagio) si chce po návratu do vlasti splnit sen v podobě otevření hodinářského krámku, což roztáčí spirálu trapných, či vtipných scén. Další zajímavé postavy jsou jeho švagr Alfredo (Gigi Reder), jeho synovec Carletto (Massimo Boldi), který z nudy užívá drogy nitrožilně, slečna Gruber (Anna Mazzamauro), povýšenecká ve své bohatosti, ředitel banky (Ugo Bologna), pro kterého není přepadení překvapením, vybírač výpalného Spadozza (Raffaele Curi) a půvabná Ničí (Silvia Dionosio), ve které přes veškerá nedoruzumění najde společnou cestu a stává se pro něj životním bonusem. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Krásná země nedosahuje úrovně nejlepších filmů s Fantozzim, ale na druhou stranu s přehledem převálcuje ty nejhorší se stejným hrdinou. Ještě pořád to má takové to kouzlo a šmrnc old school italské bláznivé komedie. Trochu mi to připomnělo v některých pasážích Nástrahy velkoměsta, ale ty jsou kultovní a jako celek o několik levelů výše. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy si Guido (Paolo Villaggio) dává kávu u vily, ve které ho napadli gepardi, napadne paní domu její trenér na sebeobranu, přičemž se během rvačky střídají záběry, kdy střrídavě má a nemá nasazenou čepici. (TheDave)

Reklama

Reklama