Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.9/10] | me: Stotožňujem sa s myšlienkou, že teno film je úplne zbytočný, hoci celkom vtipný. Obaja to zvládajú tak ako za starých čias. Takmer všetko je totožné, akurat hlavná os sa jemne zmenila. Nič už neprekvapí a tak sa už len čaká na nové gagy, ktoré na to, aby zaujali (po jednotke) musia byť ozaj trefné a nie je ich teda moc. Nie je to zďalake prúser, no tento typ filmu nepotrebuje pokračovania, vôbec im to nesvädčí. You morons! This is the return address. Her's is on the on the side with the stamp. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Návrat je to samozřejmě zbytečný, ale kolik takových už bylo? A kolikrát nepotěšily nebo nepobavily jak návrat Harryho a Lloyda. Před dvaceti lety Jim Carrey přeřazoval na vyšší rychlostní stupeň, lidé si ho začali všímat, později milovat, i kritici mu párkrát vysekli zaslouženou poklonu. Komedie Blbý a blbější toho času platila za klasiku, jenže časy se mění a vyřvané pokračování je tu. A má docela energii, má tah na bránu, jen mu chybí jiskra. Nechybí (bohužel) nějaká ta fekální momentka, jindy je to však totální trefa do černého. Carrey s Danielsem jsou i po letech celkem sehraní, bratři Farrellyové naopak potvrzují, že se v mnohém jen opakují. Občas navíc platí, že čím větší jsou ti dva idioti, tím méně vtipné to je. Závěr už zoufale natahovaný, každopádně jsem nic nečekal, takže ty tři hvězdy jsou vlastně docela slušné!! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAK TO BYLO TRAPNÝ…“ /// Vlastně jsem to od Lloyda a Harryho čekal. Překvapivě přiznávám, že některý nápady ze mě vyloudily úsměv, páč voni se trapácky nepitvořej, - jen jsou prostě debilové. Ani příběh neprudí. Pravda, ani nemá čím, takže po ¾ hodině zjišťuju, že to je ta správná doba a hranice, po kterou su schopnej poslouchat (a koukat se) na dva idioty. Samozřejmě profesionální čest mi velí vydržet, a tak držím. Postupně se to stává stále náročnější a opravdu obdivuju ty silný nátury, který si to užijou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Říkají mi princezna Tupajzna. 2.) Potřebuju ukojit touhu po blbejch a debilních fórech. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chvilku mě trvalo než jsem si uvědomil že nemůžu chtít přeci po blbcích abych dostal inteligentní film. Jsem proto nadšený že Harry a Lloydem neprodělali žádný progres a žádné extra porce rozumu se jim nedostalo. Potěší závěrečné titulky pro pamětníky, stejně jako potitulková scéna s Vazbičem. Třetí díl prosím klidně i dříve než za 20 let. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

O jedničce se dá s trochou nadsázky mluvit jako o kultovní komedii a první akce Harryho a Lloyda z 90. let rozhodně patří mezi moje oblíbené kousky v tomto žánru. Když jsem se dozvěděl, že se tihle dva šašci pod vedením stejných režisérů vrací po dvaceti letech, tak jsem se začal bez výraznějších očekávání těšit na to, jak to dopadne. Výsledek bych hodnotil průměrně - ani propadák, ani žádná velká bomba. Takže nijak výrazně zklamaný nejsem, ale přece jenom jsem asi doufal, že to bude větší odvaz. První polovina je podle mě skvělá, některý scénky a hlášky jsou naprosto luxusní. V druhý části se to po příjezdu na Sympozium trochu pokazilo a vtípky začaly nabírat spíš trapný nádech než humorný. Celá ta storka docela ujde, ale bohužel se mi nelíbilo závěrečný rozuzlení, to bylo prostě až moc crazy. 65% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Jim Carrey takmer vypadol z pokračovania, pretože mal pocit, že pôvodní producenti projektu, Warner Bros., neboli z filmu príliš nadšení. Carrey sa nakoniec rozhodol k projektu vrátiť, keď sa ho ujali Red Granite Pictures a Universal Studios. (Arsenal83)
  • Látka s názvom Aspartam, na ktorú sa Lloyd (Jim Carrey) pýta v pohrebníctve, je umelé sladidlo, ktoré je podozrivé z karcinogenity a vyskytuje sa aj na našom trhu pod označením E951. (Lukoh)
  • Jim Carrey väčšinu svojich scén v psychiatrickej liečebni na začiatku filmu improvizoval. (Arsenal83)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama