Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jedna scéna mě velmi rozesmála (dělobuch v autě), uronil jsem nostalgickou slzu, ale jinam mám z celého filmu dojem, že by to šlo ještě krapet lépe. Občas na mě dýchla trapnost taková, až mi těch dvou herců bylo docela líto. Jako kdyby se dostali do nějaké nemilé finanční tísně a museli oprášit své někdejší úspěchy, aby zadřeli keš i na píčovině se zvučným jménem. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Problém dvojky je v tom, že se snaží být jako nepřekonatelná jednička - podobný námět a podobné gagy jen s různými variacemi. Jak to ale bývá, opakovaný vtip není vtipem. Proto ty nejzábavnější věci jsou ty, které jste v prvním díle neviděli a těch je pramálo. Návrat blbýho a blbějšího se topí v trapnosti, což je v současnosti problém žánru komedie jako takové. Kvalitních kusů za posledních pár let by jeden pohledal. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

O jedničce se dá s trochou nadsázky mluvit jako o kultovní komedii a první akce Harryho a Lloyda z 90. let rozhodně patří mezi moje oblíbené kousky v tomto žánru. Když jsem se dozvěděl, že se tihle dva šašci pod vedením stejných režisérů vrací po dvaceti letech, tak jsem se začal bez výraznějších očekávání těšit na to, jak to dopadne. Výsledek bych hodnotil průměrně - ani propadák, ani žádná velká bomba. Takže nijak výrazně zklamaný nejsem, ale přece jenom jsem asi doufal, že to bude větší odvaz. První polovina je podle mě skvělá, některý scénky a hlášky jsou naprosto luxusní. V druhý části se to po příjezdu na Sympozium trochu pokazilo a vtípky začaly nabírat spíš trapný nádech než humorný. Celá ta storka docela ujde, ale bohužel se mi nelíbilo závěrečný rozuzlení, to bylo prostě až moc crazy. 65% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslel, že mě letos po 22 Jump Street a Fakjů pane učiteli žádná komedie nepřekvapí a šup Jim Carrey na scéně po 20 letech ze mě udělal opět sekanou. Neskutečně ulítlá, drzá, zábavná a uchylná komedie, přesně tenhle typ humoru mi sedí, Carreyho xichtíky nikdy neomrzí, je to komediant s velkým K. Super je, že fórky nepolevují a od začátku do konce tihle dva "blbci" jako na běžícím páse vymýšlejí, vše co se dá a já se válel smíchy na zemi. Pár zajímavých zvratů a maskování Roba Rigglyho je nezapomenutelné. 80% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Návrat po dvaceti letech se vydařil. Naštěstí film nešel ve stejných kolejí jako naše komedie "po dvaceti letech", které nejsou vtipné a už vůbec né dobré. Právě toho jsem se bál i u tohoto pokračování, ale je vidět, že za velkou louží si dají práci, aby pokračování bylo srovnatelné s prvním dílem. Dostal jsem slušnou dávku humoru a i toho humoru tak typického pro Lloyda a Harryho. Vydařené pokračování. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Množstvo plagátov a oficiálnych pútačov zobrazuje Harryho (Jeff Daniels) a Lloyda (Jim Carrey) v „psej dodávke“ z prvého filmu Blbý a blbší (1994). V skutočnom filme sú však v ňom menej ako jednu minútu obrazovky. (Arsenal83)
  • Jim Carrey takmer vypadol z pokračovania, pretože mal pocit, že pôvodní producenti projektu, Warner Bros., neboli z filmu príliš nadšení. Carrey sa nakoniec rozhodol k projektu vrátiť, keď sa ho ujali Red Granite Pictures a Universal Studios. (Arsenal83)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama