Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (310)

Pierre 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z celého filmu vidíme hned v prvních 10 minutách. Scéna s televizí je vskutku brilantní. Po zbytku filmu mě dostávali především poznámky vypraveče (kterého skvěle dabuje Fišer, stejně jako Pana účetního) a samozdřejně různé zteštěné gafy, kterých tvůrci nešetří. Na 4 to určitě je, ale nemůžu si pomoct. Tohleto je můj druhý díl série a ten první díl který jsem viděl (Zrození Pana účetního) se mi líbil víc a to měl o dost horší hodnocení. Uvidím jak vtipné budou další díly. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech působila tahle komedie v naší, tedy československé (socialistické) televizi jako zjevení... To jsem se tehdy nasmál, no však mi bylo taky cca 14 let. Nyní jsem film viděl znovu a hodně z té směšnosti zmizelo. Na druhou stranu ale některé scény zůstávají nezapomenutelné ("To jste vy Fantozzi", "Divák byl jat soucitem", "Víno se chladí"..) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdysi, tzn. na konci 80. let, se mi tahle bláznivá komedie opravdu líbila, nicméně musím konstatovat, že je to humor lacinějšího ražení, poněkud infantilní, myslím, že si ho zkrátka užijí spíš odrostlejší děti a teenageři. Je to jeden z případů, kdy je procentuální hodnocení ovlivněno do značné míry nostalgií a věkovým profilem uživatelů. Některé gagy jsou skvělé i dnes, ale při některých se už ošívám, jsou zkrátka na hranici trapnosti. Celkový dojem: 60 %. První díl série nicméně ještě má nepokryté kvality, poslední dva díly klesly do propasti nevkusu... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš povedených předchozích prvních dvou dílech se Paolo Villaggio po delší době vrátil k postavě účetního Huga Fantozziho, vyvaroval se všech předchozích chyb a natočil snad nejlepší díl celé série. Ucelené scénky s Fantozziho života jsou nezapomenutelné a troufám si tvrdit i nestárnoucí. Gagy se střídají jeden za druhým a divákovu bránici nenechají jedinou vteřinu v klidu. Šampion v přepínání televizních kanálů dálkovým ovládačem v domě, cyklistický závod, údržba lodě a střelba z brokovnice na pohyblivý cíl, nápis na obloze, atd, atd. Komediální snímek u kterého divák zapomene na veškeré trable a výborně si spraví náladu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Paolo Villaggio (Hugo Fantozzi) bol určitý čas zamestnaný aj vo veľkom priemyselnom podniku, kde sa podieľal na organizovaní firemných akcií, ako napr. výmena vianočných darčekov medzi vedúcimi, alebo slávnostné uznanie pre zaslúžilých pracovníkov. Práve to ho inšpirovalo k vytvoreniu postavy účtovníka Fantozziho. (krasomama)
  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)

Reklama

Reklama