Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (310)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé... oujé! Tak tomuhle se říká ztráta iluzí... Jestli o ty své nechcete přijít - v dospělosti na tuhle kultovku našeho dětství raději nekoukejte... Panebože - taková Ftákovina! (:o) (Ale jó - vobčas jsem se zasmál i dneska - ale ty žaludy už z toho smíchy rozhodně neseru! ) Takže studijně zkouknout a pečlivě uzamknout na dalších 20 let doma do trezoru, o těch dalších dílech ani nemluvě...! ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Fantozziovky sú v lepšom prípade trápne v horšom iba smutné ale táto sa vydarila na sto percent aj s mastnými úrokami. Od začiatku do konca nepretržitá kanonáda gagov, ktoré po x pozretiach poznám naspamäť a furt sa smejem. Odtučňovacia kúra so šialeným nemeckým doktorom, pohreb so zúfalou vdovou čo sa vešia na ľudí, cyklistický masaker, víkend na lodi so ctihodnou trúbou a všade samé rohlíky, to všetko fungovalo a funguje. Keď som to videl prvý raz kedysi dávno tak som sa od smiechu skoro posral a zadusil. Treba niečo dodať? ...náhle poňal akési podozrenie... ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z celého filmu vidíme hned v prvních 10 minutách. Scéna s televizí je vskutku brilantní. Po zbytku filmu mě dostávali především poznámky vypraveče (kterého skvěle dabuje Fišer, stejně jako Pana účetního) a samozdřejně různé zteštěné gafy, kterých tvůrci nešetří. Na 4 to určitě je, ale nemůžu si pomoct. Tohleto je můj druhý díl série a ten první díl který jsem viděl (Zrození Pana účetního) se mi líbil víc a to měl o dost horší hodnocení. Uvidím jak vtipné budou další díly. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Přestože miluju komedie všech druhů a subžánrů, zahanbeně přiznávám, že ty italské mi vůbec nic neříkají. Stavím je na stejnou úroveň jako třeba Troškovy Kameňáky. Ale v prvních Malérech pana účetního se to přece jen občas zatřpytí nějakou perlou. Třeba hned úvodní gag s hromadným úprkem účetních z pracoviště je povedený, neustálé záměny Fantozziho dcery s opicí jakbysmet. 40% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Tahle vykutálená série mi k srdci dvakrát nepřirostla. Mám pocit, že humor Paola Villagia staví na rovnici "čím absurdnější blbost, tím lepší". Vede to k takovým těm naprostým negacím okolí a výsměchu všeho, co Fantozzi dělá, i kdyby to mělo být třeba jen pokrčení rameny. Nehledě na to, že se některé scénky v jednotlivých dílech až nepřiměřeně opakují (viz. Fantozzi "hubne" prakticky identicky jako v prvním díle). Tyhle první části série ale mají nespochybnitelnou výhodu a to relativní nápaditost. Když došel hlavní arzenál, Villagio v pozdějších dílech převrátil původní myšlenku do přehnaných výšin. A proto je Fantozziho humor v posledních letech nesmyslně brutální a především nechutný... Ale nikomu neodpírám. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Keď sa Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) rozhodne schudnúť, zúčastní sa odtučňovacej kúry profesora Birkermaiera (Silvano Spadaccino), počas ktorej je umiestnený do cely, ktorá sa nachádza v tej istej budove ako cela, do ktorej bol umiestnený počas odtučňovacej kúry, ktorej sa zúčastnil v prvom filme Fantozzi (1975). (AxelWers)
  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Postavu Piny si na rozdiel od prvých dvoch filmov nezahrala herečka Liù Bosisio, ale Milena Vukotic. Tá sa následne objavila vo všetkých zvyšných filmoch v postave Fantozziho (Paolo Villaggio) manželky. Liù Bosisio si zahrala Fantozziho manželku ešte vo filme Superfantozzi (1986), ktorý však nepatrí do série o účtovníkovi Fantozzim. (AxelWers)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno