Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 3 (2015) (série)


Matrix AB (S03E02)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Situační portrét jednoho z nejvlivnějších mužů české současnosti, politika a podnikatele Andreje Babiše. Filmový štáb jej několik měsíců sledoval v záři reflektorů i v jejich stínu. Setkává se také s osobnostmi, které o Babišovi vydávají nevšední osobní svědectví. Vzniká tak ojedinělý filmový vhled do světa moci. Dokument představuje Andreje Babiše především jako veřejného činitele, který i v politické praxi používá metody, jimž se naučil při své podnikatelské činnosti. Kamera jej zachycuje v neustálém pohybu, na nejrůznějších akcích, mítincích, při osobním setkávání s občany. Je schopen mluvit s bezdomovci a vzápětí jej vidíme, jak anglicky nebo francouzsky konverzuje se zahraničními diplomaty. Na veřejnosti a před kamerou se projevuje ze své lepší stránky. Nikdo však není dokonalý – Babišovu odvrácenou tvář ve filmu charakterizují jeho bývalí spolustraníci a odpůrci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Coleator 

všechny recenze uživatele

Režisér Klusák natočil odpornost nejvyššího kalibru, ze které se vám permanentně zvedá kufr - tohle se jen tak nevidí... Zajímalo by mě, co by na to řekli všichni ti koblihožrouti a lezdoprdeláči - podle mě by to zhnuseně vypnuli - co si to ten zmetek Klusák na Andrejka dovolil, vždyť on to s námi myslí tak dobře... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju Babišovy projevy, jeho motýle i ty co měli přijít a nepřišli. Nyní jsem okouzlena Babišem tanečníkem. Dokázat udělat během celé písničky Beatles jen dva pohyby, to už vyžaduje notnou dávku sebezapření. Babišův tanec je blíže pohybům paraplegika, než Baryšnikova, ale jeho okolí stejně radostně hýká blahem a dává svému kultu znát, že tančí božsky. O slovenském Caponem zabydlivším se v české politice se mnoho nového nedozvíme, ale naprosto dokonale se můžeme přesvědčit o jeho totální sebestřednosti. ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý vhled do věcí, o kterých jsem neměl ani tucha. Částečně vypovídající o Babišově osobnosti a nějakém pozadí v rámci jeho podnikání a politikaření, nicméně nemožnost se přímo či průběžně konfrontovat se získaným materiálem, vnímám od Klusáka jako "podraz" a zaujatost, ať už je Babiš jakýkoli. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klusák je frajer. Točení kontroverzních dokumentů mu prostě jde a nebojí se toho, sází to tam jak brambory. Hlavně je ale potřeba si říct, co nám ten dokument říká. V podstatě má dvě roviny. 1. A. Babiš není žádnej blbec. Mluví několika jazyky, umí chodit v byznysu asi jako málokdo a tím pádem umí vyprodukovat maximální zisk. Jde do všeho s rozumem, ne srdcem, je to tvrdej "soupeř", kterej se nebojí, když při kácení lesa lítají třísky. Trefně to tam komentuje pan Komárek. No ale za 2. je to člověk, kterej už je na to tak zvyklej, že je pánem a šéfem všeho (ironické oslovování šéfe doslova tahá za uši) a taky ví, že ti nejbližší ho budou vždy poslouchat a následovat, protože on je přece platí. Z jeho pohledu pro něj nikdo není rovnocennej, všichni musí poslouchat, je bezpáteřní se sobeckým charakterem. A přestože se umí rychle přizpůsobit jakékoliv situaci, politika (stát) není firma, to je něco jinýho. A zatím to vypadá, že si to neuvědomuje a nejspíš to ani jinak nebude. Nesnáš prohru, to je vidět úplně dokonale na závěr. V podstatě nepřijímá absolutně názory kohokoliv jinýho. A jeho vztah k penězům je taky zřejmej, když vidíte, jak vytahuje zmuchlaný pětitisícovky z kapes a u toho utrousí, že nikdy u sebe nenosil drobný. No jo no, holt podnikání a řízení firmy je jedna věc, ovšem politikaření v demokracii je věc jiná. P.S.: Každá mince má dvě strany (ale ty u sebe vlastně Babiš nenosí). ()

campix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo má alespoň špetku rozumu, tak si o Andreji Babišovi udělal obrázek sám již dávno. To, jak se populisticky dokázal vetřít do obliby velké části národa a přitom jim postupně odkrajovat z talíře, je počin hodný uznání. Klusákův dokument je pouze lehkým odvarem toho, čeho mohl být. Ale i tak je co říct, že Andrej něco podobného dopustil. Zajímavých je pak pouze posledních 5 minut, kde se Andrej Babiš opravdu ukáže. Populistický demagog, kterého jsme nechali zajít příliš daleko. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama