Reklama

Reklama

Už jsou to dva roky, co ďábelští Critters poprvé terorizovali městečko Grovers Bend a vyhnali rodinu Brownových. Jenomže “kluk, který křičel Critter”, Brad Brown (Scott Grimes), je zpátky... a právě včas. Z critteřích vajíček se vyklubala smrtící smečka a krvežíznivé chlupaté koule jsou celé žhavé pustit se do své oblíbené kratochvíle – do jídla. Vajíčka se brzy klubou všude, kam se jen podíváte: pole plné dobytka se stává obrovským prostřeným stolem a místní obyvatelé mizí po celých soustech. Naštěstí se vracejí tři šerifové z vesmíru, Ug, Lee a Charlie a pokusí se problém odstranit. Dokáží ale zlikvidovat Critters dřív, než Grovers Bend zmizí z mapy? Critters – Hlavní chod, plný mimořádných zvláštních efektů, je větší a lepší a jistě uspokojí vaši chuť na akci, napětí a hrůzu! (Magic Box)

(více)

Recenze (156)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -3* Další z kultovních snímků 80tek, který se snažil přiživit na úspěchu gremlinů. Tentokrát však příšerky přišly z vesmíru a mají velký hlad. Nebýt humoru, tak by asi zapadl mezi ostatní béčkové a céčkové horory, ale takto si vydobil místo i u mně a v mých vzpomínkách to byla zábavná jízda, kterou si třeba zopakuji. Kupodivu se mi líbil docela i druhý díl, který jel na stejné vlně a proto si ještě průměrnou známku zaslouží. A další pokračování? Nějak už na ně nebyla chuť a podle zdejšího hodnocení jsem udělal nejspíš dobře :-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Od prvního setkání s vesmírnými chlupáči s ostrými zoubky uplynuly dva roky, ale změn se v jejich sérii moc neudálo. Nehororového Hereka střídá hororový Mick Garris, jehož režie koketuje s televizními prvky. To je dost nepříjemné, pokud má film fungovat pro velké plátno. Garris, který nijak sérii neposouvá, přišel sice s hororovější porcí, ale toho "nejbéčkovějšího" ražení. Critters po technické stránce opět zaostávají, ale je to s nimi ještě horší v tom ohledu, že jednička se vzpírala být hloupým filmem, dvojka už hloupá je. V malém městečku se zase vyskytnou, tentokrát se vylíhnou z velikonočních vajec a jejich vražedné řádění je opět úsměvné než děsivé, ačkoliv Garris už dokáže navodit občas hororovější náladu a krvavější náladu. Jenže ve filmu není nic, co by ho zachránilo před mým podprůměrným hodnocením. V té době jsem už sérii přestával věřit a trojka stěží mohla přijít s něčím revolučním. Abych napsal pravdu, tak mě Critters ani moc nebavili. 40% ()

Reklama

Dexter666 

všechny recenze uživatele

Dvojka má oproti jednotke v mnohom navrch - lepší scenár, lepšia hudba, viac Critters (áno áno:-) a k tomu viac blbín s nimi (skalpovaný/uvarený/zelektrizovaný/omráčený...critter). Škoda trápnych dialógov a zbytočných premieňacích scén, ktorým sa ktovie prečo venuje taká pozornosť. Inak to celé pekne odsýpa a ani sa nenadejete a je koniec a vy si hovoríte I want more... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je klasickým pokračovaním. Dejovo to isté, ale všetkého je viac. Viac humoru pri likvidácii Critterov ale aj zabíjaní ľudí. Tentoraz sa dočkáme aj trochu gore scén, ale nič extra to nie je. Film má rýchlejší spád. Po nutnom polhodinovom úvode nás čaká až do konca masaker. Vrátili sa aj nejaké postavy z minula. Hlavný hrdina už trochu podrástol. Nájde si peknú babu. Vrátil sa aj ožran a dvojica vesmírnych deratizérov z ktorých jeden vtipne mení telo. Škoda, že neostal dlhší čas premenený ako tá blondína z Playboya. Takisto ma naštvalo, že tá perfektná príležitosť na cameo Freddyho Kruegera ostala nevyužitá. Veď to točilo rovnaké štúdio, tak v právach problém nebol a Englunda na jeden deň zohnať mohli. Keď už nezohnali pôvodného herca šerifa, tak ho mohli rovno vystrihnúť. Zas tak dôležitý nebol. Finále s obrovskou guľou Critterov stojí aj po rokoch za to. Takže celkovo je dvojka na mierne nadpriemernej úrovni ako jednotka. Žiadna sláva, ale ako béčkový komediálny horor stále v pohode. 6/10. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Snímek Critters 2 vaří hodně z vody, o tom nelze pochybovat. Ačkoliv dvojka sází všechny karty na humor, paradoxně jí schází ostrovtip originálu a také je zde citelně znát absence M. Emmeta Walshe, jehož umaštěný šarm byl v původním filmu výraznou kořenící substancí. Navzdory vyššímu rozpočtu (zhruba o jeden milion) mi i z dnešního pohledu přijdou triky lacinější. „Kritové“ často stojí vyrovnaní vedle sebe na okrajích rovných ploch, jako jsou třeba desky stolů, odkud je neviditelní loutkáři pohodlně ovládají. Jen zcela výjimečně vidíte ježoura v samostatném pohybu, pokud tedy nebudeme počítat valící se koule tažené provázkem. V prvním díle měly příšerky svou osobnost, zde jsou pouhými rekvizitami. Více. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Přibližně v 50. minutě si je možné při přeměně jednoho z lovců povšimnout bilboardu s Freddym Kruegerem (Robert Englund) z hororové série Noční můre z Elm Street.. (Rodriguez)
  • Vajcia, z ktorých sa vyliahli príšerky, boli vyrobené z plodov tropickej rastliny Anona šupinatá, tzv. cukrových jabĺk. (beso74)

Reklama

Reklama