Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster už pred zločincami nie raz utekala a očividne už ju to nebaví, keďže tento krát sedí za kamerou. A nutno podotknúť, že práve atmosféra a stupňujúce finále sa jej podarilo. Clooney a Julia Roberts nie raz hrali bok po boku a znova sa potvrdzuje, že im to spolu ide. Za zmienku stojí aj fajn hudba. Obľúbený soundtrack: Triple Buy, Global Players. 80% - 4* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„HEJ, CEJTÍŠ SE NA POŘÁDNOU ŠOU?“… /// Když do studia vtrhne magor s bouchačkou a vestičkou plnou semtexu, je zaděláno na šou, která je dostatečně silná i na Ameriku. Navíc se nejedná o člena Aláhova fanklubu, takže místo vo život jde vo informace, který dokážou nadělat vrásky frajerům ve Wall Street. Což je fajn, páč já, osoba cennejch papírů prostá, se radši mrknu na lidský drama, než na stoupající index. Zajímavej příběh, kterej upozadí i duo Roberts – Clooney (i když von si svoji šou užil parádně) a dává vyniknout režii Fosterový. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na šou, ze který se nechám vodnýst nohama napřed. 2.) Jsem pro okupaci Wall Streetu. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet určite zaujímavý, no čo sa dejovej línie týka, tak tie prvé dve tretiny filmy odohrávajúce sa v televíznom štúdiu sa postupne ocitali na hrane priemernosti. Záverečná tretina filmu, kde Lee a Kyle už v podstate spolupracovali, bola výborná a pútavá. Veľmi sa mi páčilo ako sa u Leeho po počiatočnej averzii postupne prebúdzala empatia a snažil sa Kyla podporiť, aj keď už pochopil, že ide len o psychologickú hru. George Clooney a Jack O'Connell, obaja super výkony! Len škoda, že tie prvé dve tretiny filmu pôsobili dosť jednotvárne, mohol to byť oveľa kvalitnejší thriller. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že se to odehrává na malém prostoru, že to je v první řadě film, který chce diváka zaujmout a také ho pobavit, ale ve druhé řadě je to film, který ukazuje, jaké jsou ve společnosti problémy. Je to ukázáno dost naivně a prvoplánově, ale pak zde padnou slova, která jsou děsivě pravdivá: "A co mi můžete? Co jsem vlastně udělal protizákonného?" ()

classic 

všechny recenze uživatele

Pani Jodie Foster nie je dobrou režisérkou, a ani nikdy nebude, bývala voľakedy vynikajúcou herečkou, dnes stagnuje, k dispozícii má ligotavé hviezdy, typu Georga Clooneyho, či Julie Roberts, ktorí predvádzajú tradične nadštandardné herecké výkony, pod drobnohľadom skúseného kameramana Libatiquea, dejstvo sa odohráva v reálnom čase v televíznom štúdiu, kde namyslený LEE GATES uvádza svoju reláciu o financiách, pričom sem príde jeden mladík so zbraňou, ovešaný výbušninami bude ale tento moderátor. Je dosť nasraný, prišiel o všetky svoje úspory, lebo dal na rady od Gatesa, ale spoločnosť zaujímavým spôsobom skrachovala, a tak množstvo takých, ako je Kyle, skončili na psí tridsiatok. Teraz príde do štúdia, ktoré bude vysielať LIVE, aby mu to niekto prišiel vysvetliť... Tým pádom sa začína dráma v priamom prenose, akási REALITY SHOW, ktorú mnohí neberú ani vážne. Typická ľahostajnosť. Film pod taktovkou nadanej ( najmä po hereckej stránke ) Jodie Foster má výhodu v tom, že čo sledujem, to sa odohráva tak, ako to vidím ja, t. j v reálnom čase. Herci, ktorých v úvode spomínam, sú dosť v pohode, odvádzajú svoje dlhoročné skúsenosti, naopak, predstaviteľ Kylea, mi absolútne nesadol, Jack O'Connell, je napríklad v rovnakom znamení, ako som ja, ale nie je podľa mňa obstojným hercom ? Nie som si istý, ale výsledný dojem kazí aj On, aj samotný scenár a réžia, taktiež vedľajší herci. Film odporúčam, no s tým, že je to taký košatý, ledva priemer ! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno