Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Mark Strong konečně ve filmu, kterej mu dokonale sednul. Zdánlivě banální práce mu začíná přerůstat přes hlavu a je toho mnohem víc,co mu přerůstá přes hlavu. Taissa jako jeho ´pacientka´ neuvěřitelně sympatická, ale taky trochu zlovolná a mrchoidní. Oba dva podávají bezchybnej výkon ve slušně napínavým drámu, který pozvolna graduje až k závěrečnýmu , nevím jestli úplně nečekanýmu, twistu. Pobavenej minimálně na 70% P.s.: Všimli jste si, že v každým správným americkým bijáku má někdo(kdokoliv) Volvo? ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

"Paměťový" detektiv (tzn., že prozkoumává lidem vzpomínky) dostane zdánlivě jednoduchý úkol - donutit bystrou mladou dívku přestat držet "hladovku". Což se samozřejmě zkomplikuje a proniknutím do její minulosti musí vypátrat, zda se jedná o sociopatickou vražedkyni nebo o labilní zneužívanou puberťačku, zda se opravdu trápí nebo s ním manipuluje. A přes notnou nedotaženost to bylo celkem zajímavé a mělo chvílemi i slušnou atmosféru, proto ty 3 hvězdičky dám, přestože jsem měl značný problém nepospávat. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Čítam že niekomu to pripomínalo Počiatok, mne skôr Minority Report - komornú verziu je to však jedno, pretože obe mali spoločnú jednu vec, resp. osobu a to vizionárskeho tvorcu, ktorý vie čo je pre jeho dielo najlepšie. Doradova Anna rieši záhadu a keď sa na konci dostane k riešeniu (nutno podotknúť že pomocou pekného twistu, ktorý som neodhalil), vyrieši to hlavné a the end. Kopa otáznikov zostáva (SPOILER! prečo pokus o trojnásobnú vraždu? prečo zvádzanie učiteľa? čo z toho bola realita, čo Annin plán "dostať sa do cieľa", čo spomienky skreslené nahliadnutím do nich? .. Koniec SPOILERU!). Rozčarovanie ale nebolo tou emóciou, ktorú by som v závere pociťoval. Bolo to skôr sklamanie. Tento film sa minul žánru. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal Marka Stronga v hlavnej kladnej postave detektíva a je to v tak odbytom filme? Veľká škoda. Veľký problém som mal s tým že od 10. minúty sa dalo čakať, že tam bude zvrat. Bohužial film nemá dostatočne dobré tempo na to aby diváka vtiahol natolko aby nepremýšlal nad tým aký ten zvrat bude. Mňa osobne napadlo niekolko zvratov a ako film "vrcholil", tak som si iba odškrtával povinné políčka a vo výsledku to bol jeden z tých nudnejších zvratov, ktoré mi napadli. Samozrejme Strong je výborný a prial by som mu viac takýchto úloh. Hlavne vďaka nemu dávam 3*. P.S. Celú dobu som mal pocit, akoby som sledoval film zo začiatku tisícročia - možno za to mohol podobný modrý filter aký je v tématicky trochu podobnom Minority Report. Áno Minority Report a Cela - zrejme dva inšpiračné zdroje filmu.... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné malé scifi, místy až s příměsí hororu. To, že scénáristé s divákem vyjebávají (a tak to mám rád), se dá odhadnout vcelku brzo. Indicie jsou předkládány dost důrazně a díky tomu jsem věděl, že na nějaký zvrat dojde, ovšem pointu samotnou jsem z nich neposkládal, takže jsem byl ve výsledku vcelku překvapený. Atmosféru to má, Anna je zahrána skvěle, detektiv na mě působil trochu nevýrazně, ale nemůžu říct, že by něco kazil. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama