Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Happens 

všechny recenze uživatele

Začátek tak nadupaně staví laťku velice vysoko, snaží se jí v průběhu filmu udržet. Psychopatické hrátky dcery (čti oběti, čti zla) klienta s "terapeutem" (čti paměťového detektiva) v propracovaném plánu útěku. Pozorný divák si již brzy všimne, která bije, kdo je vinen a kdo ne, pozornější divák odhalí "šokující" koncovku filmu. No a co? Užíval jsem si atmosféru, děj i zoufalost. Mrzí mě konec, kdy bych viděl dvojitou pointu jako zajímavější, neb to i více sedí na naservírované chyby ve vzpomínkách detektiva, a to jako skutečného vraha detektiva, jenž využívá zkušenosti ze své práce a manipuluje ostatními detektivy, aby se dostal ven. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako je nepresvedčivý ústredný nápad, tak je nepresvedčivý aj výsledok. Sci-fi  (či mystery, ako chcete) prvok mal byť podrobnejšie vysvetlený a aj samotný zvrat mal byť lepšie načasovaný. Ono sú vám veci od istého momentu (návšteva väznice) pomerne jasné, tak sme sa aspoň nemuseli hrať na veľké odhalenia. Každopádne Mark a Taissa si to celkom užili a najmä vďaka nim na film nezabudnete ihneď po jeho skončení. Predstavme si v ich úlohách neznámych španielskych hercov a išli by sme s hodnotením asi každý o hviezdičku nižšie. ()

Reklama

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal Marka Stronga v hlavnej kladnej postave detektíva a je to v tak odbytom filme? Veľká škoda. Veľký problém som mal s tým že od 10. minúty sa dalo čakať, že tam bude zvrat. Bohužial film nemá dostatočne dobré tempo na to aby diváka vtiahol natolko aby nepremýšlal nad tým aký ten zvrat bude. Mňa osobne napadlo niekolko zvratov a ako film "vrcholil", tak som si iba odškrtával povinné políčka a vo výsledku to bol jeden z tých nudnejších zvratov, ktoré mi napadli. Samozrejme Strong je výborný a prial by som mu viac takýchto úloh. Hlavne vďaka nemu dávam 3*. P.S. Celú dobu som mal pocit, akoby som sledoval film zo začiatku tisícročia - možno za to mohol podobný modrý filter aký je v tématicky trochu podobnom Minority Report. Áno Minority Report a Cela - zrejme dva inšpiračné zdroje filmu.... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zabitá možnost. celé to paběrkování vzpomínkami a postupné odhalování něčeho je najendou obrácené naruby tak... tak mimo dosavadní běh věcí, až to zčista jasna najednou tak vyšumí, že se ze zajímavě vyvíjejícího se psycho thrilleru stane něco nepodstatného a natolik nezajímavého, že si na konci říkáte "A na tohle jsem hodinu a půl čekal?". Mladší ze sester Farmigových zahrála dobře, ale vlastně se z toho takřka nic nevyvinulo. Škoda, protože budovanou atmosféru i nápad to mělo. ~ 2,5* ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Psychologická šarvátka mezi Strongem a mladou Farmigovou je poměrně lahodná. Střípky do sebe postupně pěkně zapadají a divák má asi nějakou představu o závěrečným rozuzlení... A právě u mě ten závěr tu čtvrtou hvězdu proměňuje v niveč! Už jsem to párkrát psal. Radši budu mít slabej děj ve filmu s naprosto šokující kvalitní koncovkou, než supr film s koncem na piču! Zde se to bohužel konalo! 60% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama