Reklama

Reklama

Tento dojemný příběh, natočený na motivy stejnojmenného bestselleru z pera Paula Coleha, připomíná, že všichni lidé někdy potřebují v životě druhou šanci. Tváří v tvář svému bezútěšně předvídatelnému životu se krásná a úspěšná Veronika (Sarah Michelle Gellar) rozhodne spáchat sebevraždu. Když se po svém neúspěšném pokusu probudí v nemocnici, lékaři jí sdělí, že předávkování léky jí způsobilo infarkt s nenapravitelnými poškozeními srdce. Veronice zbývá jen pár týdnů života a tak se bez zábran chová a vyjadřuje zcela otevřeně – tak, jak by jí společnost nikdy dříve nedovolila. Veronika ve své otevřenosti nachází úlevu, její mysl se pročišťuje a ona se zamiluje do překvapivě tichého a velmi zajímavého pacienta. Tento mladý muž v ní probudí emoce a touhu po vší kráse, kterou jí může život nabídnout… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (362)

Makky 

všechny recenze uživatele

Excelentný úvodný monológ a následných pár minút natoľko vtiahnu, že hoci sa nasledujúcu hodinu nič nedeje, vystačí to. Veronika v podaní Sarah Michelle Gellar je prvotriedna a rovnako ako jej výkon, aj film by sa mal tri krát podčiarknuť. Výborné! "I´m fine. Really..." ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Veronika se rozhodla zemřít a já myslel, že umřu nudou. Začátek vypadal docela zajímavě, ale potom se děj přesune do blázince a film nabídne akorát hromadu naprosto nezajímavejch postav, který spolu vedou nějaký rádoby chytrý řeči. Nakonec z toho vyleze "moudro" ve smyslu, že života si začnete vážit teprve potom, až zjistíte, že o něj můžete přijít. Následuje ještě celkem slušnej závěr, kterej mě docela překvapil, ale celkově to stačí jenom na 2 hvězdy. Když nějakej film z blázince, tak radši Přelet nad kukaččim hnízdem. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem zprvu netušil, co mohu od tohoto filmu čekat. Nejdřív se to celé tvářilo jako neskutečné drama, pak jsem si říkal, že by se to mohlo zvrhnout v "Klepání na nebeskou bránu" a nakonec to přešlo v americký sen s "nečekanými" slzami štěstí ve tváři. Je to celé o vůli žít a o hodnotě života jako takového, ačkoliv je nám celá myšlenka předkládána trochu zvláštně. Nicméně je to hezký příběh a ve skutečnosti není zas tak morbidní a depresivní, jak napovídá název, i když jisté chvíle jsou v něm pravda skličující. Herecké výkony moc hodnotit nejde. Dialogů tam moc není a většinu času vyplňují dojmy a vjemy. Pocity zachycené obrazem. Většina lidí by zkrátka řekla, že to byla nuda a v podstatě se tam nic nedělo. Naštěstí nepatřím do většiny a hodnotím celkově toto dílko kladně, i když jsem od něj čekal trochu něco jiného. 75% ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Zelená je nová černá. Zelená není nová černá. Copak nikdo jiný nepostřehnul, že se všichni totálně zbláznili? Proč se tak bojíme vidět věci v jejich pravém světle. Podobné slogany úspěšně odvracejí naši pozornost od hodnot, na nichž skutečně záleží. A není úniku. Chci aby se vědělo, že volím radši smrt než spoluúčast na kolektivním šílenství světa, ve kterém žijeme. Tohle není skutečný svět, sbohem." ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Někdy i na první pohled nenápadné a zdánlivě „malé“ filmy mohou nabídnout mimořádný zážitek. „Veronika Decides to Die“ je toho dokonalým příkladem a nemusí jít nutně jen o vizuální stránku (i když v tomto případě mě absolutně neznámá Emily Young odvedla rovněž dobrou práci), ale také o vlastní přesah do našeho reálného života (vždyť ta holka měla vlastně skoro ve všem pravdu:)) Veronika, znechucená a deprimovaná současnou dobou, v sobě znovu objeví sílu žít až kvůli několika nádherným jednotlivostem-okamžikům (jak ostatně přímo ve filmu zazní), které zažije díky zvláštnímu seznámení, jehož prostřednictvím ve svém „novém“ životě najde to, co dříve tak postrádala (respektive, co jí její dřívější život nemohl poskytnout). Hluboký a psychologicky propracovaný příběh zdobí krásná, ale zároveň i obstojně hrající Sarah Michelle Gellar a samozřejmě zvolený styl vyprávění, který je tím nejlepším způsobem civilní a citlivý. Knižní předlohu sice neznám, ale třeba si ji časem pořídím.) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Scénář napsal Robert Hanley. (AngelusCZ)
  • Veronika (Sarah Michelle Gellar) je v knize vyobrazena jako zelenooká dívka s hnědými vlasy. Její představitelka Sarah Michelle Gellar je přitom blondýnka. (megan017)

Reklama

Reklama