Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (1 293)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu nadšení, které kolem Ledového království panuje. Události zde nemají příčiny,prostě se jenom dějí. Hrdinové nemají jasné motivace, jen se tak klišoidně proplétají ubíhajícím dějem. Humor tomu víceméně chybí a ten vizuál taky nic světoborného není. Prostě je to zase další poslabší taškařice na otřepané téma. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento rok je na animovanou tvorbu slabší a Oscar pro Frozen je malý důkaz. Netvrdím, že se jedná o špatný animák to ne, ale kvalit plného počtu zdaleka nedosahuje. Hudební vložka je místy otravná, emočně a citově Frozen také nefunguje. Anna a Elsa nejsou moc sympatické, snést se dají, ale aby se mi vryli do paměti, to se jen tak nestane. Nejsympatičtější byl snĕhulák Olaf a hned za ním sob Sven. Vizuální stránku pochválím, protože to byl od začátku obrovský klad. Sečteno a podtrženo jde o pěknou jednohubku, která se z daleka do TOP nezapíše, ale aspoň z části potěší.. 7/10 = 74% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ty tržby jsou skutečně masivní. Přepnout do dětského režimu můžou spolehlivě i dospělí, nudit se zpravidla nebudou. To, co diváci chtějí vidět, jim tvůrci nabízejí, občas se podbízejí, občas by mohli být víc osobití, ale málokdy jsou otravní, což u disneyovek často bývá zvykem. Pouto mezi oběma sestrami je duší celého příběhu – obě se od sebe podstatně liší, a přesto k sobě chovají hlubokou lásku. Tvůrci tak představují klasickou animovanou pohádku se všemi atributy, takže písničky jsou chytlavé, akce vydařená a sněhulák Olaf musí bavit. A audiovizuálně je to prvotřídní podívaná. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ľadová disneyovka na sto percent plní svoju funkciu v iných klasických atribútoch. Vedľajšie charaktery sú mimoriadne podarené na čele s vtipným snehuliakom Olafom, ktorý má len jedinú chybu a to že príde až po 40 minútach. Je skvelý, má podarené jednovetné vtipy, sám si zaslúži extra bod. V rozprávke musí byť povedané, čo je dobré a čo zlé, aby sme vedeli komu fandiť. Na druhej strane dej obsahuje viaceré dramatické scény a vo finále môžete mať pocit, že ste videli prešpekulovaný a bohatý film, pestrý mix rozprávkových momentov, len neboli zhodne rozložené sily. Ľadové kráľovstvo je nadpriemerná disneyovka, ktorá je síce dejovo prešpekulovaná a chýba jej silnejší záporák, no bohaté dianie, vtipné postavičky, kvalitné piesne a výborná animácia sú silné lákadlá. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá disneyovka, držící se všech zaběhnutých klišé, které ale nefungují jako dobře promazaný stroj, jak tomu bývalo zvykem. Pár dobrých momentů, jedna pěkná písnička a krásné prostředí na dobrý film nestačí. Uvažovala jsem i o dvou hvězdičkách, ale nakonec děti se asi pobaví a Olaf byl prostě fajn. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Když Elsa (Idina Menzel) zpívá píseň "Let it Go", v čase 03:00-03:08 rozpouští své vlasy, které prolétnou její rukou místo toho, aby se po ní svezly. (Peccoskaify)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama