Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 295)

novoten 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejdospělejších Disneyho pohádek, kde se pro zvrat nejde daleko a důkaz toho, že si výkladní skříň legendárních princezen může připsat dokonce hned dvě nové členky. Elsa i Anna jsou dvě zbožňováníhodná stvoření, jedna svou osudovou osamělostí (Let it go), druhá pak bezbřehou upřímností ("Že by tudy...?") a i přes charisma či hlášky vedlejších postav stojí Království čistě na jejich vztahu. A právě díky nim a jako obvykle vrcholným hudebním číslům v čele s For the first time in forever je to po zralé úvaze na plný počet. Frozen určitě není bezchybné a k mým nejmilovanějším kouskům (včetně několikrát zmíněného Tangled) mu půl kroku chybí, ale animované události roku se nevyplatí podceňovat. Pro někoho totiž stojí za to roztát. Bez přemýšlení. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zhlédla jsem to, protože jsem na internetu neustále viděla gify a pořád o tom někdo mluvil, a že prý je to tak super jako Tangled, tak jsem si řekla, že to musím vidět. Sice Tangled se mi líbilo o dost víc, ale bylo to hodně dobré. Vtipné, rychle to utíkalo, dokonce i ty písničky byly některé pěkné. Co však bylo ze všeho nejlepší byl Olaf, ten snad ani nepotřebuje komentář :D 5* a teď si jdu postavit sněhuláka. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nechci tvrdit, že dětské animované pohádky musí mít oporu v logicky neprůstřelném příběhu, ale teda kurňa, když už do pohádky rvu takhle spletitou a zvratovou dějovou strukturu, tak si dávám sakra bacha na to, aby alespoň v základních mantinelech dávala smysl. U Frozen jsem si až příliš často říkal v duchu WTF. Nebudu ale zastírat, že jsem se popcornově solidně bavil. Oficiálně však jen tři hvězdy za film a čtvrtou za Let It Go :-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Golfista to vystihl. Nejslabší animák za spoustu let, ale paradoxně nejvýdělečnější. Na druhou stranu se není čemu divit, občas jsem měla strach, že otevřu ledničku a tam bude další reklama :) Frozen recykluje jen předešlé animáky, především sází na to, co fungovalo u Tangled (nešikovnost postaviček, roztomilá zvířátka..). Jenomže tady se to vskutku nepovedlo. Zpívalo se každé dvě minuty, což je nanejvýš otravné - kdyby se alespoň jednalo o chytlavé vtipné písničky, jako tomu bylo u Tangled - dokázala bych to prominout. Ale tohle byly utahané odporné slaďáčky, ze kterých mě bolela hlava. Nemluvě o tom, že zpíváním se jen snažili zakrýt díry v příběhu, kterých má Frozen opravdu dosyta. Nic z toho v podstatě nedávalo smysl, jak už tu někdo hodněkrát zmínil přede mnou. Prostě předvídatelná odpornost, která je vhodná tak možná pro děti. A vtipy bych spočítala na prstech jedné ruky. (Mimochodem, zase úplně nechápu, proč když je ve spoustě komentářů z 90% kritika, tomu nasolíte 4*; zajímavé je, že jsem si tohoto jevu všimla nejčastěji u komerčních trháků, hm hm..) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jennifer Lee / Predloha: Hans Christian Andersen - The Snow Queen | Hudba: Christophe Beck | Produkcia: Peter Del Vecho | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 1,049,744,862 $ || Prečo tomu jednoduchému príbehu dávam za 4? Pretože nemusí byť každá detská rozprávka hyperinteligentná. Stačí, že je pekná, bez moderných elementov, bez sprostých vtipov. Konečne rozprávka, jak za môjo detstva, ktorú by som bez váhania a s radosťou pustil aj svojmu dieťaťu. 80% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Hudební sekvence tvoří 24 minut z celého filmu. (Natami)
  • Disney poprvé zvažoval filmovou adaptaci klasické pohádky "Sněhová královna" už od roku 1990, ale projekt byl několikrát uložen k ledu, naposledy v roce 2010 - a to navzdory účasti proslulého Johna Lassettera. Ani po definitivním rozhodnutí o vytvoření filmu nebyl vývoj snadný - postupné úpravy scénáře dramaticky měnily základní děj. Původně byla Elsa (Idina Menzel) klasická záporná postava a Anna (Kristen Bell) běžná "obyčejná dívka", která nad zlem zvítězí. Ke změně údajně tvůrce přimněla mimo jiné i píseň „Let It Go“ složená pro film, protože pochopili, že toto nemůže být píseň zlé postavy. Začali Else formovat komplikovanější charakter a motivy a udělali z obou dívek sestry - což navíc umožnilo využít v rozuzlení jiný typ lásky, než bývá v pohádkách běžné. (TomQ)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama