Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 296)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Absolútne klasická disneyovka, so stále takmer rovnakou (len technologicky pokročilejšou) animáciou a efektami, stále rovnako tradičnými príbehmi, stále rovnako archetypáplnymi postavami, stále rovnakom humornom základe ale vybočujúca z rady tým... že sa zaraďuje po bok disneyoviek s datovaním pred rokom 2000. Vážne, ona je len ozvláštnená tým, že obsahuje prehršel spevácko-choreografických výstupov a je to vlastne muzikál. Takže získavame nové tým, že recyklujeme staré a ešte staršie, a nakoniec to dáme dohromady. A prečo nie, keď to funguje, réžia je solídna, príbeh v tejto triede rozprávok neurážajúci a pesničky síce občas trochu otravné, ale krásne prespievané. Nechýbajú temnejšie tóny, miesto psovitého koňa z Na vlásku je tu psovitý sob a pozíciu humornej oslíkovskej osôbky zastáva hovoriaci snehuliak Olaf. Klasická detská pohodovka, len nie až tak vianočná, akoby sa mohlo z plagátov zdať, ale aspoň sa ju dá spokojne sledovať aj inokedy. 75% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to sice víc pohodový muzikál než-li pohádka pro děti plná děje a klasických motivů, ale u Disneyho už si s podobně laděnou zpívající rozprávkou neporadili dlouho tak dobře. A ostatně, ono je opravdu na co koukat - animace je dokonalá, příběh napínavý, postavy rozkošné až krásné (ty dívky se jim vážně povedly) a humor přesně takový, aby vyhovoval i každému nafrněnému kritikovi s ledovým rampouchem v zadku. A ta hudba, která mi jinde většinou překáží, byla tentokráte vážně kouzelná a povedená. Nejlepší animák roku, to je celkem jasné... 80% ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Rákosoidi vždy rvou do svých animálů alespoň jednu postavičku, která má odlehčit atmosféru a udržet u přijímačů i ty z nás, kteří jsme mentálně přibrzděnější. To se pak mezi intergalaktickými křižníky či vedle godzillí kloaky pomotává nějaký obrooký degen, blábolí věty typu ,,kdo mi to tu loupe pindíček? To bude přítelovo větříček..." a tváří se rozverně. No, Disney se s tím nekakal, do frouznu nasadil nablblíků celou sadu, respektive prakticky všechny postavy připomínají karikatury. Princezna Dementola, jouda, co dealuje zmrzlým Norům led, obchodní partner - hyperventilující záprtek, pochodující huhuláh, sob anální průzkumník a Krasoň z mnohoděťátkova....všichni odlehčení tak, že až nesnesitelně příliš. Kromě toho potroublý příběh, nesnesitelné songy a absence hepyjendu, který by ukojil mé romantické srdce. Toto pustím dcerce leda při záškrtu. Na doražení. EDIT po roce a půl - třiikrát! Dnes jsem viděl Ledové krávovství třikrát! Povolují mi svěrače. Dcera na to hledí stále dokola s výrazem lobotomizovaného karfiolu, jen jen pustit i slinu, ovšem na jakýkoliv pokus o vypnutí reaguje změnou v multidimenzionálního Satana. Raději tiše pláči v rohu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ČIN Z OPRAVDOVÉ LÁSKY ZACHRÁNIL JEJÍ ZMRZLÉ SRDCE…“ /// Ty jo, málem bych zapomněl, jak moc se v těch Disneyovkách zpívá. Z úvodních 15ti minut 13 probékaj, pak začnou tancovat… a jako příběh máte kde? To sem moh jít rovnou na ledovou revue (ne nechodím, nemám rád ty tanečky na ledě a laciný popěvky…). Naštěstí pak se vobjeví sněhulák – ftipná to postava a přes rozpačitej začátek to chytá pohádkový grády. Takže výslednej dojem je spíš pozitivní, ale stejně si myslím, že tyhle pohádky jsou takový holčičí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hans Christian Andersen je na mě moc drsnej. 2.) Mám sněhovej absťák. Letošní zima totiž stála za hovno. 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vtipná, sympatická, milá a do jisté míry překvapivá pohádka, které byste mohli vytknout nějaké ty věci, ale pak zjistíte, že si pobrukujete "Let It Go" a nemůžete tu písničku nějaký ten den dostat z hlavy. V té chvíli si uvědomíte, že Frozen bude kultem. To, co se nepovedlo pohádce Tangled, to se mnohonásobně povedlo tomuto filmu. A zaslouženě. 95 %. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (84)

  • Tvůrci filmu soba původně pojmenovali Thor, ale později si to s ohledem na náhlý nárůst popularity tohoto jména rozmysleli. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Když Elsa (Idina Menzel) zpívá píseň "Let it Go", v čase 03:00-03:08 rozpouští své vlasy, které prolétnou její rukou místo toho, aby se po ní svezly. (Peccoskaify)
  • Když tvůrci filmu vymýšleli postavu Olafa (Josh Gad), měli neomezené možnosti. Teprve když se zamysleli nad tím, jak by asi uvažoval sněhulák, Olafa doopravdy objevili: je nezkažený, prostý a nevinný. Jeho humor ve své podstatě vychází z prostého způsobu jeho uvažování. (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama