Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (199)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potenciál to mělo jako hrom, ale bohužel zůstalo (opět) jen u polovičatého pokusu, za což může hlavně poslední díl, který a to řeknu velmi diplomaticky se hrubě nepovedl. Takové rozuzlení si mohli tvůrci odpustit a kdyby to zůstalo jen v módu mystery, v pohodě bych to zkousl, takhle jsem jen nechápavě kroutil hlavou, co to vlastně je?! Škoda, škoda, škoda, hlavní dvojka v pohodě, první čtyři díly taky a pak přijde konec a já vlastně lituju, že jsem tomu věnoval tolik času. Víš, ty co, starý kozle? Dobře ti tak! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Night Country má presne ten typ mysterioznej atmosféry, ktorú ja osobne milujem. Navyše oceňujem dramatické pasáže jednotlivých epizod, ktoré sa väčšine užívateľov, zdá sa, javili ako nudné. Záverečné rozuzlenie bolo výborné, presne také, aké správne tajomné krimi má mať podľa môjho vkusu. Kamera, choreografia, výprava... Totálna šupa! Akurát, čo ma sralo, bolo neustále fuckovanie v každej druhej vete. Scenár písal zrejme nejaký fucker. Asi si budem musieť pustiť  pozitívne naladený film s Jodie Foster, pretože po tomto (a špeciálne po záverečnej epizode) sa na jej xicht nemôžem ani pozrieť! ()

Reklama

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Tak toto veľmi nevyšlo. Jodie Foster asi mala dopomôcť k top úrovni, ale mám pocit, že skôr dopomohla (s hromadou ďalších faktorov) stiahnuť túto sériu smerom nadol. (Môže nasledovať SPOILER.) Aktuálna štvrtá sezóna pôsobí multi-kulti (ale na aljašský spôsob), je dosť prefeminizovaná a preemancipovaná, kde bieli muži sú hlúpi, zlí, neschopní a k ničomu, ktorí škodia vlastne ešte aj ekológii a je treba ich potrestať, pričom osoby inej farby pleti sú tu tie správne a zoberú spravodlivosť do vlastných rúk. Ale dobre, možno sa mi to iba zdalo, dosť bolo paranoje. (; Záverečný diel obsahuje samotné vyriešenie prípadu, vysvetlenie, ktoré je akési divné, až trochu absurdné. Niektoré epizódy mohli byť ozaj vypustené, ktoré s vyšetrovaním nemali nič spoločné a skôr pôsobili ako dáka vzťahovka, ale nezaujímavá.  Tiež voľba songov do scénok nebola vždy šťastná. Prvý diel diváka nalákal a navnadil a to bolo v podstate asi tak maximum, čo je škoda. Autori štvrtej série určitým spôsobom uškodili relatívne dobrej značke seriálu (hoci naznačené veci - eko aktivizmus, aj dáka tá mierna lgbt príchuť atď. môžu dopomôcť k nájdeniu si nejakých nových fans, ktorým nejde ani možno veľmi o detektívku, ale viac asi o riešenie vzťahov medzi postavami). Hoci už druhá sezóna mala dáke tie svoje muchy, táto štvrtá je pravdepodobne celkovo najslabšia, najnudnejšia, škoda. Hororové prvky to žiaľ nazachránili. V rámci hodnotenia, tak za dve až tri aljašsky studené, nočné hviezdy (kvôli značnému sklamaniu sa prikláňam skôr ku dvom). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z temné detektivky se staly drsnější Akta X a puritáni pláčou a chtějí vše při starém. Noční krajina si jde svou vlastní cestou a přestože první díl naladí na mysteriózno i horor, celý případ a jeho vyšetřování je dost vedlejší. Seriál neustále něco naznačuje a hrdinové se vyjadřují ve zkratkách, aby se divák vše podstatné mohl dozvědět až na samotném konci. Pokud divák na tuto hru přistoupí, společně s faktem, že "koule" zde mají ženy, které jsou drsnější než v libovolné Sheridonovce, může si tuto vybočující sérií dost užít, už jen kvůli hutné atmosféře, nočního zapadákova, zavaleném neustálým sněhem. I přes výhrady, kterých není málo, velice povedené. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář bych měl zahájit něčím pozitivním. Dlouho jsem přemýšlel, čím bych López potěšil, co bych pozdvihl a ukázal palec nahoru, ale nedařilo se mi. A přece jsem na to přišel. Délka. Skromných šest dílů dovolilo ušetřit diváka od dalších nesmyslných scénáristických lapsů, znemožnilo mu trávit další čas se špatně napsanými nedůvěryhodnými postavami a zabránilo mu podivovat se nad logickými kotrmelci v ději. Při standardní osmidílné stopáži bych šel možná na pouhou jednu hvězdičku. Jestli byl Temný případ něčím vyjímečný, pak scénáristickým uměním Nica Pizzolatty, který stál za předchozími sériemi. Rozdíl je drtivý. Třetí série byla sice poznamenaná průměrnou režií, ale Pizzolattův vliv uchránil sérii od průšvihu. Issa López je sice podprůměrná scénáristka, ale jako režisérka ví, co divákům naservírovat, aby nestrádali pocitem nudy, takže používá to, co viděla jinde a o čem je přesvědčená, že to funguje. Jako diváci byste si mohli zahrát hru, kde všude posbírala inspiraci. Chvilku si připadáte jako na vědecké základně Carpenterovy Věci, chvilku čelíte severským démonům ze série Teror a dalo by se dlouho pokračovat. Pizzolatto si s diváky hrál, ale byla to sofistikovaná hra, Issa López sklouzává k laciným kejklům, aby udržela divákovu pozornost. Herecky průměrné, Jodie Foster si se svou postavou neví rady, jde vyloženě proti jejímu hereckému typu. Závěrečné rozuzlení bych považoval spíš za neuctivý vtípek na účet diváka. Pokud o ději moc nepřemýšlíte, pak si série dvě hvězdičky obhájí. Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama