Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 10
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele jackalsc k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2014) (S01) 

Zatraceně! Mužu snad říct, že toto je jeden z nejlepších vývojů charakterů co jsem kdy viděl. Není zde promarněná snad jediná sekunda. Je to jako sledovat člověka co skládá 5000 členné puzzle naprosto plynule, bez přemýšlení. Prostě sází dílek jeden za druhým. Nad tímto mi úplně zůstává rozum stát. Jakási anomálie či co. O tuto anomálii se ovšem postaralo duo Harrelson-McConaughey, kteří si doslova sedli jak poklop na hrnec. Viděl jsem už spoustu úžasných seriálu, kde se postavy vyvinuly do jiných levelů, ale neviděl jsem ještě takový vývin za tak úsporný čas. Všechno co jsem v první sérii viděl mělo smysl, nebyla zde jediná chvíle, kde bych si řekl,, Hmm, toto mohlo být vyškrtnuto". Nechci zde vyvyšovat žádného hlavního herce, protože si myslím, že oba ztvárnili postavy, kde s vyškrtnuním kohokoliv z té dvojice by to šlo do kopru. Jen asi smeknu a řeknu, že tak dobře už jsem se dlouho nebavil. S touhle exaktní dvojicí by mohl snad celý scénář jít do kopru a stejně bych si to užil. Byl by to bez váhání plný počet, pokud by zvukař HBO tak nezprnil svou práci. Ale protože mi je nějaký spící zvukař ukradený. Jelikož zde hodnotím divácký zážitek, tak si to klidně pustím na sluchátkách a oželím ten očividně reklamovaný ,,surround sound" který vzešel z HBO produkce, uděluji přeci jen plný počet. A to už ani nemluvím o aspiraci na zatím nejlepší into co jsem kdy viděl. "From a dusty mesa!" ()

Série 2 (2015) (S02) 

Člověk ani nakonec neví o čem byl celkový děj. Všechno je tak rozkouskované a v každé epizodě se stane věc co tak nějak vyčnívá ze scénáře. Holt série s nekonvečníma metodama vyšetřování, kde se nakonec vše zhroutí jak domeček karet. Postavy byly docela nevýrazné a až ke konci z nich začalo být cítit něco trojrozměrného, jinak prostě nic, mrtvo. Oproti první sérii s Martym a Rustem je zde vývoj postav jak den a noc. Co tak možná stojí za zmínku je Frank i když ten se vyvíjel taky nepřirozeně dlouho. První půle série je děsně nudná a není nouze najít moment na zdřímnutí. Druhá půle je už lepší, ale pořád tomu něco chybí. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Možné Spoilery? Série se snaží vrátit ke kořenům. Je tu podobný styl vyprávění jako v první sérii, ale prostě mi tu něco zásadního chybí. Je zde přehršel jmen, doteď ani nevím jak se v seriálu jmenoval Mahershala Ali, nevím jestli to je z toho důvodu, že série naladila takovou frekvenci hodnou poobědového šlofíka, nebo jestli už máme dost True detectiva a neustálého učení se nových jmen. Každopádně série je hodně monotónní a většinou se nic moc neděje. 3x návrat k případu. Nechápu jak si tvůrci mohli myslet, že jim zbaštíme to obvinění otce. Toto byl fakt vtip, veřejně změnit pachatele a zdiskreditovat práci detektivů, ať už je jakkoliv dobře-nedobře provedená na základě hlasové nahrávky zmatené dcery, kde nahrávka ani nic konkrétního nevypovída. Co to fakt byl za vtip. Subjektivně je tu nejslabší intro ze všech sérií. Ale zase pochválím skvělou práci s odlišováním časových linek pomocí účesů. Bez toho by byli asi fakt všichni ztracení :D True detective končí a já jím přejezený se raduji. Žádná z dalších sérií opravdu nesahá té první ani po kotníky :( ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama