Reklama

Reklama

Temný případ - Série 3

(série)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2019, 8 h 11 min (Minutáž: 55–76 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Hrají:

Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo, Scoot McNairy, Ray Fisher, Sarah Gadon, Michael Greyeyes, Mamie Gummer, Emily Nelson, Jon Tenney, Rhys Wakefield (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Oceňovaný seriál Temný případ se vrací na HBO se třetí řadou, která se točí kolem nové kauzy a pyšní se impozantním hereckým obsazením. Mahershala Ali ztvárňuje postavu vysloužilého detektiva Waynea Hayse, který je už pětatřicet let sžírán případem zmizení dvanáctiletého chlapce a jeho desetileté sestry, k němuž došlo v arkansaském městečku West Finger. Zatímco stárnoucí Hays, jemuž začíná selhávat paměť, prochází podrobnosti svého vyšetřování s producentem dokumentu o tomto skutečném zločinu, je nám umožněno nahlédnout nejen pod pokličku případu, ale i Haysovy minulosti. Sledujeme události v roce 1980, kdy došlo k vraždě, a v roce 1990, kdy šokující objev znovu vyvolal o tento děsivý případ zájem. Skrze vzpomínky poznáváme klíčové postavy jako jsou Roland West (Stephen Dorff), Wayneův partner v době vraždy, učitelka a spisovatelka Amelia Reardonová (Carmen Ejogová), stejně jako okresní úředníci, agenti FBI, členové rodiny a podezřelí. Každá z osmi epizod poodkrývá další kousek skládačky toho, co se oné osudné noci v roce 1980 stalo, a zároveň odhaluje, jak tato událost ovlivnila tolika lidem život. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (222)

halogenka 

všechny recenze uživatele

V kavarne na vas pomrkava barista. Po pulhodine priblbleho usmivani se jeho smerem a diskretniho zkouseni podpisu “pani Baristova” na ubrousek pocamrany kafem zjistite, ze mu pri zdobeni latte jen vletela do oka mleta skorice. Zhruba stejne podvedeny se clovek citi po dosledovani Temneho pripadu. Vubec tu nefungujou ty tri casove roviny ani ten motiv ztraty pameti, tvurci s nima mohli nadelat velkou paradu (skvela nahravka napr. na nespolehliveho vypravece), ale misto toho s nima vlastne neudelali nic. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"True Alzheimer aneb detektivové, u nichž byste nikdy nechtěli, aby vyšetřovali zmizení členů vaší rodiny". Tak se správně měla jmenovat třetí série seriálu True Detective. OBSAHUJE SPOILERY! Wayne Hays má problém - byl ve válce, je černoch v USA, nemá charisma, má jeden jediný výraz obličeje, na stáří dostane Alzheimera a k tomu má na krku nepříjemnou manželku, která ho každodenně otravuje hovadinama. Roland West má asi taky problém, jenomže se nikdy pořádně nedozvíme jaký, protože je mu věnováno minimum prostoru a je tam jenom proto, aby měl Wayne Hays bílýho parťáka. Amelia Reardonová má rovněž problém - je tak trochu šílená. Místo rodiny a dětí neustále řeší manželovo vyšetřování, plete se do něj, píše o něm knihu a uměle vyvolává hádky. No, nemilujte ty hlavní postavy! :O Pak je tu jeden případ zmizelých dětí, který zabírá maximálně 10% série, a to jen jako výplň přeskakování mezi třemi časovými liniemi, jejichž převážná část se zaměřuje na hádky manželů Haysových, interview o nevyřešeném případu "po letech", neustálé zapomínání starého Wayna Hayse a jeho halucinace. Nakonec díky "příkladné" detektivní práci (opomíjení detailů, ledabylé zpovídání svědků, stupidní eskapáda s bývalým policistou) "věhlasní" detektivové Wayne Hays a Roland West za celých !25 let! vlastně do případu nijak nezasáhnou, nikomu z obětí nepomůžou a vše podstatné se odehraje bez nich. A to už ani nemluvím o stupidním závěrečném rozuzlení... Vraťte zpátky Rusta Cohlea a Martyho Harta coby hlavní postavy. Vraťte seriálu bývalou temnotu a syrovost skvělé první série. Vraťte na post režiséra Caryho Jojiho Fukunagu, nebo v tom už nepokračujte. Díky, Eleanor05. ()

Reklama

Vessper 

všechny recenze uživatele

Třetí řada Temného případu je v porovnání s tou první ve všem slabší. Ústřední dvojice ani zdaleka nesahá na paty borcům z jedničky, samotný příběh není tak temný, rozdělení do tří časových os je sice zajímavá inovace, ale už trošku moc a celkově ta atmosféra není taková. Nicméně stále se jedná o velmi kvalitní detektviní seriál, který určitě stojí za shlédnutí. První řada bohužel (spíš bohudík) nastavila laťku neskutečně vysoko a já myslím, že už ji nic nepřekoná. 75% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největšími klady celé série byly dvě hlavní postavy. Příběhem se bohužel ale autoři tak moc vrátili k původní první sérii, až to vyšetřování vlastně ani nebylo zajímavé, protože jsem očekával jaký bude konec. Pointa pak sice byla trochu jiná, ale to už moc na celém vyznění nezměnilo. Plusem i způsob vyprávění s flashbacky, ale jinak:Čekal jsem trochu víc. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat ku koreňom. 3 séria mi pripomenula prečo som miloval tú prvú a presvedčila ma vrátiť Temný prípad medzí obľúbené seriály. Málokedy sa to stane ale ja nemám ani jednu vec čo by som vytkol. Od prvej scény som bol v tom a preciťoval atmosféru. Hudba dokreslovala chladnosť a prelínanie časových línii bolo prehľadne, často aj obrazovo alebo strihačsky obvzlastnené. Námet a scenár sú temné ako sa patrí a herecky vyčnieval Mahershala Ali. Toho herca asi začnem viac sledovať. Deprimujúci zážitok a chuťovka pre milovníkov detektívnych trilerov 10/10 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Hodiny ve výslechové místnosti měly fungovat, ale v průběhu výslechu je skriptka pro jistotu zastavila na 8:40. Tento čas ukazují minimálně 2 minuty. (klukluka)
  • Začátek třetí série připomíná případ tzv. Trojky ze Západního Memphisu (West Memphis Three). Podobnost je v počtu podezřelých, jejich věku, náklonnosti k tvrdé muzice, dětech jako obětech zločinu i místu (Arkansas). Další průběh seriálu se od tohoto případu liší. (.se)

Reklama

Reklama