Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 3

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (239)

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu sa nejedná vôbec o zručne natočený horor, ale skôr o nejaký fantasy film do ktorého sa napchalo asi dvesto lakacích scén. Aj priemerný divák hororov ich asi 90 percent vie predvídať a stane sa to úmorné až trápne. Samo od seba sa hojdajúce kreslo, kresliaci chlapec čo kreslí vidiny, škaredé bábiky, tak toto tu už bolo asi milión krát. V celom filme mi chýbala tá správna atmosféra pri ktorej by mi bolo nepríjemne, lebo nalakať vie aj video z youtube. To ako už býva zvykom u amerických hororov, tak záver bol zaklincovaný tupým záverečným hero efektom. Dávam dve hviezdy za ksicht malého Edwarda a za pár scén, ktoré sa podarili. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Smrt přichází v černém aneb ani po smrti (ne)Smrtelná teta se vrátila, aby po Harrym Potterovi tentokrát terorizovala učitelku skupiny Ztracených chlapců a děvčat bez rodičů. Z jejího Domu u hřbitova se totiž dočasně stal Sirotčinec hnusnější, než Ďáblova páteř. Nesmiřitelný duch slečny Drablowové však z mladých Neviňátek dělá nástroj své strašlivé pomsty. Na nevítané Návštěvníky, co narušili její klid a teritorium, tak čeká několik Nocí hrůzy... Po úspěchu jedničky odkrývá Pekelný dům svou Temnou legendu i podruhé, aby mohl v prvé řadě vydělat, trochu vyděsit a - bohužel - párkrát se i opakovat. Když ale pominu to nutné zlo v podobě levných lekaček (zase ty vrány) a otravných klišé (vedlejší postava, která se podle očekávání obětuje), není to úplně špatné strašení, které dokáže v několika momentech i slušně napínat; to hlavně tehdy, když duch nedělá přímo bububu, ale pouze nehnutě stojí, či se jen tiše plíží. Tam bych viděl největší sílu. Po těch prvotních, nepříliš spokojených reakcích nakonec v pohodě duchařská gotika. Rozhodně ne průser. (60%) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Londýn 1941......... Tady příběh začíná. Jsem si jen myslel, že název "V černém" znamená černé oblečení a ne černou tmu ve které skoro není nic vidět. Bohužel tato neřest nás doprovází celým filmem. CITÁT - Umřela v neděli, viděli ji v pondělí............. Kamera normal, hudba průměr, příběh špatný, viditelnost černá. Prostě jen další velký podprůměr. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale to mne docela mile překvapilo ... :)) Nehledě na to, jak nespokojen jsem byl s prvním dílem, tohle docela ušlo. Za prvé jedno varování, zlotřilým pirátům, kteří si neeticky stáhnou film z internetu, doporučuju, aby se na to dívali v noci, protože jinak tam nic neuvidí! Tma, tma, tma a zase tma ... Když mi v noci v baráku nechtěně vyhasne v kamnech a probere mne mráz po těle, vím, že se nejedná o ženu v černém, ani v bílém (pokud doma zrovna nemám nějakou přivázanou chuděru v posteli ...), ale že to je prostě zima. A tak i když musím do sklepa pro uhlí a vezmu to přes druhý sklep, kde si naberu pár brambor na ráno a ve třetím sklepě zkontroluju barely s naloženýma holkama v nálevu, stejně se nebojím ničeho, protože tma nic špatnýho nedělá a v baráku všichni bohužel vymřeli, takže mne nemůže vzbudit ani příbuzenstvo s lihovou světluškou, proč zas v noci ponocuju ... Takže tím chci jen naznačit, že sic tento druh filmů na mne od dobrých 15ti let nefunguje a tmy ani lekaček se nebojím, ocenil sem to v tomto snímku. Atmosféra je totiž fakt příjemně zpracovaná, na tuhle ubohou moderní hororovou dobu docela syrová a temná. Děj sem nepochopil, asi na moje nízké IQ byl příliš složitý, ale to mi nevadilo, protože se na to prostě koukat dalo. Doporučuju jednoznačně kino a to ne domácí, ale takové to velké, jak tam taky prodávají kukuřici s ředěnou coca colou za finanční obnos, který vydělávám necelou minutu!!! Prostě a jednoduše, kdo má rád lekačky, děti a tmu, tak si to užije. Já na děti moc nejsem, i když holčička škrtící se téměř k úmrtí mne nemálo zaujala ... :-P No myslím, že představu máte ... a já jdu zkontrolovat barely a jak říká kamarádka SIGRIS: "skoukni si radši porcování japonek ve sklepě". Což také na zlepšení chuti, apetitu a kulturního vyžití zde na vesnici udělám ... a kdyby náááhodou nevyšly japonky, tak nepohrdnu ani číňankami ... ;) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som univerzum ženy v čiernom nepochopil ani v dvojke (vlastne sa samotná žena až na pár tieňov prakticky neobjaví!), vedel by som si predstaviť trojku. Nebola by to zázračná séria, ale dalo by sa na ňu pozerať a oceňoval by som na nej dôraz kladený na postavy a budovanie atmosféry (a to napriek tomu, že postavy sú priemerné a budovanie atmosféry ničia trápne „výbuchy zvuku“ v hrobovom tichu, čo by sa malo zakázať). Čo mi prekážalo? V podstate rovnaký „neviditeľný“ dojem, aký vo mne zanechal prvý diel. Nie je to zlé, ale nie je to ani extra dobré a rozhodne, rozhodne, rozhodne to nie je originálne. Trvá to síce len hodinu a pol, ale neviem, čo presne sa tam dialo. Občas pokusy o psychológiu, potom bu-bu-bu scéna, raz za čas pôsobivý vizuálny záber a do toho neznámi herci snažiaci sa prepožičať charakter postavám, ktoré ho nemajú alebo majú, ale dá sa charakterizovať dvoma vetami. Umiestnenie do vojnového obdobia filmu nič nedá, mimo postavičky vojaka a mestskému úvodu. Spomínate si, ako majstrovsky motív vojny a hororu skĺbil vo svojich hispánskych dielach Guillermo del Toro (Faunov labyrint, Princ bez kráľovstva)? Tu nič také. P.S. – Bizár! Menšiu rolu (doktora) si zahral Adrian Rawlins, na ktorom je pozoruhodné nie ani tak to, že hral už v televíznom origináli, ani to, že v remaku jeho postavu hral Daniel Radcliffe, ale to, že Rawlins hral (vo flashbackoch) otca Harryho Pottera v celej sérii. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)
  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)

Reklama

Reklama