Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 3

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (239)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad toho, ako prejsť od nadšenia k znechuteniu. Jednotka patrí medzi moje top duchariny, dvojka, hm, no... nebudem radšej komentovať, skrátka riadny prúser. Dej skoro žiaden, prípadne kopíruje jednotku, atmosféra podpriemerná, kamera a strih na mizernej úrovni. Najlepší bol ten malý chalan, ale aj to asi len preto, že vo filme povedal dohromady len cca tri slová. Pár predvídateľných ľakačiek z biedy nevytrhne. Protekčne, a so spomienkou na jednotku, dávam pomerne vysoké hodnotenie. 40/100 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Navázat na slušnou jedničku tímhle nedomrlým pokračováním? Prečo Jano... Plno nelogičností. Tak třeba. Nejdříve zazní věta, že v domě není elektřina, ale je v něm hodně svítilen a svíček, pak se baví o vypnutí generátoru, pak jdou do sklepa, pracně zažehnou jednu svíčku, načež zmizí malá holka a Harry náhle vytáhne baterku, když jí jde hledat. Nebo paní Hoggová na začátku logicky protestuje proti tomu, do jakého kutlochu to poslali děti, načež, když míra divných věcí začíná být neúnosná, je to ona, kdo protestuje proti odchodu. I když v případě, že ze všech možných míst přesunou děti zrovna na klamný cíl pro německá letadla, má odpor proti tomu jistou logiku (ale proč nejít jinam, že?). Dává to smysl nebo se na to nedobře dívám, Veverko z Bitýšky? K tomu ten malý Edward, kolem kterého se hodně děje točilo, je hrán příšerně nesympatickým klukem. Chybí atmosféra, větší sympatie k postavám (a tím i větší strach o ně), propracovanější vývoj děje. Rychle to skočí k hlavnímu tématu (což neznamená, že by děj odsýpal nebo byl dokonce strhující), protože filmaři předpokládají, že diváci viděli jedničku, jenže postavy jí vidět nemohly. Nějaké stylové zakončení? "Nikdy vám neodpustím... tohle pokračování." ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Za prvé remake prvního dílu bylo hodně solidní a jedna z nejlepších duchařin které převálcovaly veškeré rádoby strašidelné filmy typu Insidious. Mělo to atmosféru, nečekané lekačky a překvapivě solidní herce včetně Redcliffa. Na druhý díl jsem se celkem proto těšil ale nakonec můžu říct že se nepovedl. Veškerá atmosféra se ztratila a i přes parádní rekvizity z prvního dílu se film prostě nepovedl navodit ani špetku strachu. Příběh i když má světlé chvilky není nijak výjmečný a v hodně momentech nudí a herci mi nebyly moc sympatický a bohužel jejich postavy byly spíše hloupé. Dal bych horší hodnocení ale pár chvilek(ruka na stropě, atd...)byly celkem vydařené. Tohle je přesně ten případ nepovedeného pokračování kterému je lepší se vyhnout. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vysátá z jedničky a mladá učitelka Eve mi byla od začátku něčím nesympatická. Já prostě nemám ráda tyhle ženský, co pátraj po věcech, po kterých vlastně pátrat nemají. A tak s povděkem kvituji hlavně scénu se zavíráním očí, která mi přišla jako jedna z nejlepších, a naopak mi chyběly lepší lekačky a hlavně lekačky s bubákem, kterých tady bylo na můj vkus málo. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu sa nejedná vôbec o zručne natočený horor, ale skôr o nejaký fantasy film do ktorého sa napchalo asi dvesto lakacích scén. Aj priemerný divák hororov ich asi 90 percent vie predvídať a stane sa to úmorné až trápne. Samo od seba sa hojdajúce kreslo, kresliaci chlapec čo kreslí vidiny, škaredé bábiky, tak toto tu už bolo asi milión krát. V celom filme mi chýbala tá správna atmosféra pri ktorej by mi bolo nepríjemne, lebo nalakať vie aj video z youtube. To ako už býva zvykom u amerických hororov, tak záver bol zaklincovaný tupým záverečným hero efektom. Dávam dve hviezdy za ksicht malého Edwarda a za pár scén, ktoré sa podarili. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama