Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (967)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Autíčka přijela a z jejich výfuků možná nejde tolik nechutně smradlavých výfukových plynů jako z běžných aut, ale jejich sympatická očka a hlasy to vynahrazují. Rozhodně nedochází Pixarům dech, ale na druhou stranu jsou auta pro mě až moc vybroušenou snahou o zábavu a žádnou inovaci. Co je tu nového? co je tu speciálního? Začíná to jako malá psychologická hra na to jak malé městečko může prací změnit jednoho namyšleného závodníka(neviděli jsme to někde?) a do cesty se mu přimotá jedna slečna(Holy Porsche :))). Všechno tu už bylo. Použití narážek a vtípků okolo světa rychlých pneumatik a často poničených karosérií je prakticky bezchybný, jen je jich málo. Nemohu za to, že naprostá úchvatnost tímto filmem se mě netýká. U Pixaru tomu není poprvé ani naposledy... Jen doufám, že se kluci u velkého P s lampičkou nějak rozhodnou konečně udělat krok z místa a doufejme, že směrem dopředu. Jejich přešlapování už mě trochu nudí a obávám se, že podruhé už by to šlo možná i pod 2*. Autíčka jsou příjemným filmem, pro všechny věkové kategorie(kdo zná Michaela Schumachera vstup povolen). PS: doufám, že příště moje rozhodování bude jednodušší než desn... 3* se mi zdají málo a 4* moc :( ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Začátek byl úžasný, jako milovník automobilových závodů jsem si jej vychutnal, přesunutí hlavního hrdiny do Kardanové lhoty jsem rozdýchal a našel pár opravdu slušných momentů (debata o zrychlení)m jenže pak se příběh už jen táhne. Celá jeho řást, která se odehrává ve výše jmenované vesnici je sice plná zajímavých nápadů a pěkných odkazů, ale je příšerně nudná. Film se tam tváří jako snímek věnovaný převážně dospělým, ale zároveň se pokouší zapůsobit i na jejich ratolesti, což se mu ne zrovna daří. Když pak po úmorném čekání konečně dojde k vrcholnému závodu, je spíše zklamáním s naprosto dementním koncem plným moralismů, které ne vždy opravdu fungují - nechci používat slovo nikdy. Blesk McQueen je naštěstí klasickým hrdinou, který se snaží celý snímek táhnout až do zdárného konce, což se mu též daří jen částečně, postava je to sice zajímavá, ale příběh jí moc nenahrává. Oni jsou vůbec všichni hrdinové skvělí a snímek je plný neotřelých nápadů a myšlenek, bohužel jej kazí zbytečnosti... Prostě a jednoduše řečeno, ne, tohle se mi opravdu nelíbilo 30%. Schumi potěšil. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Fantastické. Veškerá současná hraná produkce ať pukne Vzteky. Auta to dokázala. Mame co do činění s nejlepším filmem tohoto roku. Oscar je jasnej. Scéna strašení traktorů je geniální! PS S odstupem času a dalších dvou shlédnutích bohužel klesám o celé dvě hvězdy. Auta jsou technická špička, bohužel klasická Pixarovská opakovatelnost se zde nekoná - vyplouvá na povrch na Pixarovské poměry až trestuhodně hloupoučký scénář a také moralizování ať mi Disney do Pixarovek netahá - ne takhle okaté... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší animovaný film léta páně 2006. Film, u kterého se budou bavit jak dospělí, tak i rodiče a jejich ratolesti. Animace je, jak už to bývá u Pixaru zvykem, bezkonkurenční, po hudební stránce není co vytknout a výběr dabérů je chirurgicky přesný. Owen Wilson nepředvádí žádné hlasové extempore, Paul Newman působí uklidňujícím dojmem, a tak dále. Příběh sice moc originality nepobral (nejvíce si bere z Doktora Hollywood), na druhou stranu je podán formou zábavnou a neunudí diváka k smrti, na rozdíl od konkurence. Chybiček by se pár našlo, ale nač si kazit dojem přemýšlením o malichernostech, když výsledný dojem je navýsost pozitivní. Pixary já měl vždy rád, a je dobře, že svým dalším filmem můj postoj nezměnili. PS: Na Příšerky to stále nemá.. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Obdivuji, že v podání Pixaru není ani takto „mechanický“ snímek prost emocí (u nostalgické scény jsem jen tak tak zamačkával slzy). Jistě, má to dopředu odhadnutelný příběh a místy to doslova kypí snahou o moralizování, ale nesmíme zapomínat, že se jedná primárně o film určený dětskému publiku. Pro dospělé tu nicméně stále zůstává nepřeberné množství skrytých narážek na automobilový průmysl, hollywoodské trháky (závěrečná pixarovská „retrospektiva“), hnutí hippies (v povedeném českém dabingu se opět „našel“ Jiří Macháček) a spousta dalších fórů. Ze slušného množství typově zcela rozdílných postav si jistě nejednu zamilujete, budete jim držet palce a i přes jasnou vidinu happy endu párkrát zatajíte dech. 90% Zajímavé komentáře: Gemini, Brouk, Ilicka ()

Galerie (111)

Zajímavosti (77)

  • I když většina aut v kreslených filmech má místo reflektorů oči, John Lasseter se rozhodl umístit oči na přední skla. Inspiraci přiznává ve svém oblíbeném krátkém animáku Susie – Malé modré kupé (1952). (imro)
  • Odpočívadlo Top Down Truckstop, na kterém chce Mack (John Ratzenberger) přespat, má na ceduli napsáno „All convertible waitresses“ tedy v češtině „Všechny servírky jsou kabriolety“ –⁠ tedy že jsou nahoře bez. (Maulincio)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama