Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (967)

Psema 

všechny recenze uživatele

U Aut si musím trochu rýpnou, jako prakticky u každého animáku, že scénář mě opět neoslnil. Přichází s předvídatelnou zápletkou plnou klišé, kterou ovšem vyrovnává obrovský příval vtipů a to nejen verbálních či obrazových, ale i těch skrytých, které rozhodně nepůsobí prvoplánově. Technická úroveň je opět, jak je u Pixaru zvykem, naprosto dokonalá. Oproti konkurenčnímu Za plotem jsem se bavil víc právě s auty. I když uznávám, že nejvíc jsem se pobavil v závěrečných titulcích. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Pixare, Pixare (ne)mám Tě rád, protože jsem na Tobě závislý :-)) Vždy si myslím, že předchozí dílko je "ten" animační vrchol a že se to už nepohne.... i pohne a vždy a rád se mýlím... Dějově jsou Auta opravdu plochým slepencem Doc Hollywooda a zbytku od všeho kousek, ale jsou příjemní, nenucení a já se dobře bavil... K plusu všeho musím konstantovat, že i mé obavy z dabingu se rozplynuly... 90% - jsem rozmazlený Pixarem, tudíž i víc mouchy hledající... :-)) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Na mnohých miestach nedotiahnuté a pravdu povediac, myslel som si, že sa nasmejem viac. To už tak býva. Filmy okolo ktorých sa robí obrovské boom sú po zhliadnutí niekedy sklamaním. Keby som od filmu nečakal nič, bol by som určite nadšený. Ale zase na obranu musím povedať, že doménou je tu jednoznačne grafika a efekty, Pixar nemá proste konkurenta Disney môže len tíško závidieť, ako im preberajú štafetový kolík. Guido a Mater to u mňa vyhrali a nebyť týchto dvoch bláznivých postavičiek, tak je to oničom. Príbeh a nápad má vsoje čaro a môžem povedať, že je asi najoriginálnejší zo všetkých animákov od Pixaru. Len tak ďalej! 80%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Obdivuji, že v podání Pixaru není ani takto „mechanický“ snímek prost emocí (u nostalgické scény jsem jen tak tak zamačkával slzy). Jistě, má to dopředu odhadnutelný příběh a místy to doslova kypí snahou o moralizování, ale nesmíme zapomínat, že se jedná primárně o film určený dětskému publiku. Pro dospělé tu nicméně stále zůstává nepřeberné množství skrytých narážek na automobilový průmysl, hollywoodské trháky (závěrečná pixarovská „retrospektiva“), hnutí hippies (v povedeném českém dabingu se opět „našel“ Jiří Macháček) a spousta dalších fórů. Ze slušného množství typově zcela rozdílných postav si jistě nejednu zamilujete, budete jim držet palce a i přes jasnou vidinu happy endu párkrát zatajíte dech. 90% Zajímavé komentáře: Gemini, Brouk, Ilicka ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jsou úžasnější jak Úžasňáci, dokonce v některých pasážích filmu jsem se cítil jako v opravdových závodech. Kéž by takto točili každý závod formule 1. Tomuto filmu nechybí nic co by na chvilku nudilo dospělého či dítě, usuzuji podle mnohem mladšího brášky. Nechyběla tomu šťáva, dužina ani slupka, která tomu dodávala výsledný celek. Když jsem jel z kina tak jsem měl takovej divnej pocit, že tu je něco špatně, že mi tady něco chybí, a byly to právě mluvící a koukající auta i se svýma broučkovitejma mouchami. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (77)

  • Hudba v traileru je hlavním hudebním tématem z filmu Život brouka (1998). Další písní v ukázce je např. "Westbound Sign" skupiny Green Day z jejich alba "Insomniac" z roku 1995. (hippyman)
  • Na začátku závodu představuje hlasatel jezdce a dodává: ''...a na druhé pozici jede jako vždy Chick Hicks.'' V minulých závodech byl ale Chick (Michael Keaton) vždy na třetí pozici. (chleba24)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama