Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (969)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajnová zábavička pre malých, no nenudia sa pri tom ani ty veľký.Tento rodinný športový animák o autách obsahuje toľko nápadov, sympatické postavy, ktoré dobre vyzerajú a s ktorými sa nenudíte, pretože je s nimi sranda, dobrý dej, ktorý je zabalený do peknej 3D animácie atď. Proste klasický dobra Disneyovsko-Pixarovská zábava. 85% - 4* ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pixar je prostě špička! Ale od Příšerek sro ztrácí dech! Každá nová Pixarovka je o něco méně zábavná, než ta předešlá, ale stále je to to nejlepší, co se mezi animáky vyskytuje! Samozřejmě, vizuální stránka je s každým dílem lepší a v tomhle směru nemá Pixar nejmenší konkurenci!...Auta to krásná a zábavná, ale né zas tak moc! Najdou se dokonalé momenty, ale i slabší nudnější místa! ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

V hlavě se mi míhá těch pár nesouvislých scén,které jsem viděla všelijak,jen ne za sebou tak,jak měly být.Přišla jsem na návštěvu za svojí pětiletou sestrou,té to zrovna běželo na DVD a děj byl někde v půlce.Přišla jsem podruhé a zrovna si to pouštěla od začátku..Takže tak.Moc si nepamatuju,ale když je z toho dítě takhle unešené,že má doma všechno s Burákem a McQueenem,je to určitě fajn a pocit mi z toho zůstal dobrý:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený a určite aj najlepší animák za rok 2006.....................Soundtrack Randy Newman: 1. Real Gone - Sheryl Crow ,2. Route 66 - Chuck Berry ,3. Life Is a Highway - Rascal Flatts ,4. Behind the Clouds - Brad Paisley ,5. Our Town - James Taylor ,6. Sh-Boom - The Chords ,7. Route 66 - John Mayer ,8. Find Yourself - Brad Paisley ,9. Opening Race ,10. McQueen's Lost ,11. My Heart Would Know - Hank Williams ,12. Bessie ,13. Dirt Is Different ,14. New Road ,15. Tractor Tipping ,16. McQueen and Sally ,17. Goodbye ,18. Pre-Race Pageantry ,19. The Piston Cup ,20. The Big Race ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jak pravil Jan Pinkava: "Pixar je mimořádný neochotou pustit do světa špatnou práci." Uznávám, že Pixar je mimořádně originální studio, ale právě ta brilantní originalita z dřívějších let mi u Aut znatelně scházela!! Ocenit lze zejména nápad oživit automobilový svět nebo ukázkové vykreslení kulis. Pixaru se podařilo vypíchnout celou plejádů citů a emocí u čtyřkolých hrdinů!! Klobouk dolů.. Ale co ten příběh? Velmi tradiční, neuvěřitelně předvídatelný, místy hodně nudný, uřvaný a mnohdy na hranici snesitelnosti.. a konverzační story není právě jízda pro děti!! Už v první třetině filmu musí být všem jasné, že to skončí jako moralita (i když docela dojemná).. přesto tvůrci vkládaji vtipy s velkou precizností (u mě bezesporu vede měnič pneumatik), na druhou stranu ale zapomínají, že technická stránka příběh neudělá!! Je mi líto.. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (77)

  • Když při závěrečných titulcích závodí Blesk (Owen Wilson) s Doktorem Hudsonem (Paul Newman), oba jedou směrem od klopené zatáčky. Vtom Hudson zahne doprava a sletí ze srázu. Když však vyskakuje zpět, jede přímo proti klopené zatáčce, přestože by ji měl mít po levé straně. (ELBobes)
  • Většina lokací je inspirována skutečnými místy včetně legendární americké Route 66, která měří 3 939 kilometrů a přetíná více států. Oba režiséři i s částí štábu po ní podnikli cestu v roce 2001. (imro)
  • Přípravy na slavnostní premiéru vyžadovaly devět dnů, aby byly nainstalováno přes čtyři tisíce stop ocelové tyčoviny pro plátna a lešení, přes šest mil audiovizuálního kabelu a jedenáct mil vláknové optiky. Na přepravu veškerého zařízení bylo třeba padesát nákladních aut. (contrastic)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama