Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (197)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po kvalitnej jednotke, je "Inferno" zrejme druhá najlepšia časť v HellRaiser sérii. Ide však skôr o kriminálku s menším počtom hororových prvkov, ktorá si viacmenej zakladá na príbehu. Tak či onak, jedná sa o lepší snímok ako v prípade dvojky, ktorá je prikovaná k sedemdesiatim % ako Titanic k Tichému oceánu - 60% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Slušná hororová detektivka, první polovina má výbornou atmosféru a hlavní hrdina je parádně nesympatická svině. Slabina filmu je poněkud uspěchané "psychoteraupeutické" finále, které je občas nechtěně legrační. Velký problém je hlavně to, že nějaká peněz chtivá producentská mrcha nejspíš rychle přepsala cizí scénář, aby se to mohlo pojmenovat Hellraiser a vnutili tam na pár minut Pinheada (zřejmě, třebaže to skřípe a vůbec to nezapadá do barkerovské mytologie. Pokud se přes tohle přenesete, může se vám Inferno zamlouvat. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz som si myslel, ze s Hellraiserom je koniec, a kupodivu sa Hellraiser 5 podaril. Rezie sa chytil schopny reziser Scott Derrickson, ktory o 5 rokov od tohoto filmu natoci Exorcism of the Emily Rose. Opat po dlhom case je pritomna strasidelna atmosfera, scenar je aspon trochu kvalitny a samotny Pinhead sa objavi az na konci. Stale tvrdim, ze seria mala tymto filmom Hellraiser 5 skoncit. Hatsepsovetzial, natocili sa dalsie 4 pokracovania. 71 % ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Mile rád nadhodnotím, protože si zdejší lehce nadprůměrné hodnocení tento kousek vůbec nezaslouží! Hellraiser: Inferno skvěle sednul do noty, protože maximálně zapadá do mé oblíbené žánrové skládačky. Většina by po předchozích počinech očekávala čistokrevný horor, ale zde se jedná o řádně temnou detektivku. S hororem se samozřejmě také koketuje, ale k tomu všemu přidejte nádech "mindfucku" a hutnou atmosféru. Z celé série Hellraiser zkrátka Inferno nejvíce vybočuje a právě to z něj dělá unikátní díl, který stojí za pozornost. Hlavní anti-hrdina je sice polda, ale je to zároveň narkoman, co se nebojí podvádět svoji ženu s prostitukami. I přesto, že je to mazaný detektiv, tak není zcela tradičně pojatý. Jedná se vlastně o takového hajzla se kterým to i jeho kolegové nemají snadné. Přítomnost cenobitů opět uhrančila, protože měli vskutku působivé zpracování. Hellraiser: Inferno bylo velmi milé překvapení, takže plnou palbu dávám opravdu s radostí! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Pátý Hellraiser je skutečně o něco lépe napsaný, než minimálně předchozí dva díly. Přesto mi připadá, že postrádá tu atmosféru, kterou jsem cítil v prvních dvou a která byla přítomná, byť v menší míře, i v těch dvou předchozích. Přitom stylizaci do (tak trochu) detektivního žánru kvituji a musím říct, že v tomto ohledu je tento Inferno oproti předchozím dílům aspoň originální, ale něco tu prostě chybí. Těžko říct, jestli je to stylem režie (přitom proti Derricksonově stylu nic nemám) nebo jestli je to spíš ve scénáři. Přitom absence cenobitů mi tu nevadila (a když už se tu objeví, tak rozhodně působí lépe než třeba v Hell on Earth), jen se opět nemůžu u této série ubránit pocitu, že tu byl jistý potenciál, který ale zůstal z velké míry nevyužitý. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama