Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ľudia na minulosť myslia často, ale nech je, aká je, je preč.“ Príjemný, civilný, ale možno až príliš tuctový a miestami nudný režijný debut Mela Gibsona, ktorý sa svetu pokúsil dokázať, že nie je len akčný búchač, frajer a sexidol, ale i talentovaný režisér. Ale to dokázal až svojimi neskoršími filmami (Statočné srdce, Umučenie Krista, Apocalypto). Muž bez tváre je komorná dráma o dôležitých veciach, ale trochu jej ubližuje málo rázna réžia, scenár plný klišé a myslím si, že aj Gibson v titulnej úlohe. Posledná scéna s vojenskou slávnosťou (a „vodná teória“) patrí k mojim obľúbeným filmovým scénam, ale inak priemerná nostalgická melodráma. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz Gibsonov debut ukazal, ze je navonok sice drsniak ale vo vnútri jedna velka citlivka a ze si rad vo filmoch nieco skritizuje. Tentoraz to ako su ludia posudzovani podla vzhladu. Skoda, ze je pribeh az prilis jednoduchy. Vztah medzi znetvorenym Gibsonom a malym chlapcom funguje bezchybne. Gibson podava umierneny ale kvaitny vykon a pozadu nie je ani mlady Stahl. Bohuzial vsetky ostatne sceny v ktorych nie su spolu su dost nezaujimave a celkom nudia. Ostatne postavy ani nestoja za rec. Rezijne mi to tiez pripada len priemerne. Vidno, ze Mel sa este len rozpozeraval a film pôsobi trochu fadne. Zo styroch CZ dabingov mi pripada najlepsi ten od CT s Trávníčkom. 6/10. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson v Muži bez tváře poprvé dokazuje, že mistrně zvládá i režii a navíc širokému světu objevil Nicka Stahla, který se mu v některých momentech i herecky vyrovnává - což je dobře, protože divákovi nabízejí obdivuhodný zážitek. Ve scénáři je sice samé klišé a určitě to filmu ubírá na kvalitě, kdyby byl víc propracovaný dal bych i 5 hvězd, bohužel není a tak dávám 4. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jak uz nekdo psal, filmu o podobnych pratelstvich se natocilo jiz spousta. I kdyz je Muz bez tvare dost naivni a vyumelkovany, dokazal me dojmout a bavit. Velice se mi libil herecky vykon Nicka Stahla. Jinak si myslim, ze se Gibson mohl vice znetvorit, nevypadal nijak katastrofalne, aby nemohl normalne na nakup a aby se ho bala pulka mesta. V noci na ceskych nadrazich by byl za frajera! ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Režisérská prvotina Mela Gibsona má hlavu a patu, přičemž newyorský rodák odvádí nadstandard i před kamerou coby krutou nehodou poznamený pedagog. Snímek nepřináší v obsahové rovině nic převratného a neklade si závratné cíle ve smyslu filosofické květnatosti, leč téma "druhé šance" v moralizujícím kontextu hesla "Nesuď člověka podle zevnějšku" podává srozumitelnou a citlivou formou, když zručně vykresluje výjimečný vztah psychicky nevyrovnaného mladíka a člověka, jenž ztratil veškerou víru v sebe sama. Kvalitní kus filmařiny! 8/10! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Justin McLeod (Mel Gibson) má v některých scénách zohavenou pravou stranu obličeje a v jiných scénách levou. (Morevna)

Reklama

Reklama