Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, nebyť Mela Gibsona pred a za kamerou, tak o tento film ani nezavadím. Čo by bola škoda, lebo je to veľmi príjemná dráma so sympatickými postavami v hlavných úlohách. Vývoj deja je síce predvídateľný, ale vôbec to nevadí - na príbeh priateľstva znetvoreného muža s malým chlapcom sa aj tak pozerá veľmi dobre. 7+/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sentimentální? Proč? Mně naopak přijde tenhle film emocionálně dobře ukočírovaný. Nijak zvlášť náročný, ale příjemný příběh o předsudcích, přátelství, rodinných vztazích a úctě, mezi řádky lze vyčíst i něco o vině a odpuštění. Líbilo se mi zejména věrohodné ztvárnění Chuckových domácích poměrů i jejich kontrastu s poklidným prostředím McLeodova domu... Dobré výkony Gibsona a mladičkého Stahla, ten prvně jmenovaný se za svůj režijní debut stydět zdaleka nemusí. Značka: Útočící kočka. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sympatický debut, s trochu nedotiahnutým scenárom a patetickejším záverom. Typ filmu, ktorý stojí na hercoch, čo v prípade Gibsona je pre mňa príjemným prekvapením. Typický rodinný film na nedeľné popoludnie. Gibsonova komornejšia a osobnejšia predpríprava na veľké armády, veľkolepé historické kulisy a potoky krvy. Je toto autorský film, umelecký, alebo mainstream? Zo všetkého niečo. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Silný psychologický příběh ve mě zanechal stopu už před několika lety, kdy jsem to viděla poprvé. Teď po letech jsem film vnímala stejně. Je to strašně smutný příběh, pro mě se špatným koncem. Přátelství mezi chlapcem a učitelem je pro mě nezapomenutelné. Vždycky si přeju, abych ten příběh mohla ovlivnit... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jak uz nekdo psal, filmu o podobnych pratelstvich se natocilo jiz spousta. I kdyz je Muz bez tvare dost naivni a vyumelkovany, dokazal me dojmout a bavit. Velice se mi libil herecky vykon Nicka Stahla. Jinak si myslim, ze se Gibson mohl vice znetvorit, nevypadal nijak katastrofalne, aby nemohl normalne na nakup a aby se ho bala pulka mesta. V noci na ceskych nadrazich by byl za frajera! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Režisér a představitel Justina McLeoda Mel Gibson vzpomínal na jedno z úskalí vzniku filmu: "Vzhledem k tomu, že jsem hlavní roli musel vzít sám, znamenalo to pro mě mimořádně dlouhé pracovní dny, protože trvalo hodiny, než byla hotová moje speciální maska - a líčili mě ještě předtím, než štáb postavil scénu. Tolik sil jako u tohoto filmu jsem ještě nikdy nemusel investovat. Jednou jsem dokonce usnul uprostřed rozhovoru se svým asistentem - jako starý dědeček, který si právě zdřímnul. Když jsem se probudil, měl jsem před sebou dobře dvacet polarioidových fotek, jak slastně spím s otevřenou pusou." (NIRO)

Reklama

Reklama