Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film na nie príliš originálny námet. Je prirodzené, že chlapec žijúci v spoločnosti matky a dvoch sestier si mýtizuje svojho mŕtveho otca a hľadá zaňho lepšiu náhradu, než sú muži, ktorých si vyberá matka, hľadajúca nového partnera. Film je silný v scénach s Chuckom a McLeodom. Vedľajšie postavy sú však nevýrazné a ďalšie dejové línie nedotiahnuté. Keby som režíroval film a súčasne v ňom hral jednu z hlavných postáv, pravdepodobne by to nedopadlo inak. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Mela Gibsona v podobě nevýraznýho, pomalu plynoucího a rádoby dramatickýho příběhu o vztahu společnosti k lidem ocitajících se na okraji společnosti. Poselství snímku je zřejmý, a to že se nemaj lidi hodnotit podle vzhledu, ale podle charakteru. Kdyby tu bylo míň psychologie a působil příběh víc autenticky, určitě bych si to užil víc, takhle jsem se občas dost nudil. Za pochvalu stojí výkon malýho Nicka Stahla a místy slušná hudba Jamese Hornera, dvě silnější hvězdy. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skúsený a populárny herec Mel Gibson v roku 1993 prvý krát usadol i na režisérsku stoličku. Absolvoval svoj debut v pozícii režiséra. Natočil zaujímavú drámu "The Man Without a Face", kde stvárnil i jednu z hlavných úloh. Aj keď to bol jeho prvý režisérsky pokus, počínal si ako ostrieľaný profesionál. Natočil veľmi dobrý snímok o dvanásť ročnom chalanovi, ktorý sa skamaráti s "Mužom bez tváre". Je to kvalitná psychologická dráma. Celkom podarená režisérska prvotina hviezdneho Mela Gibsona. *** ()

Tet.Ew 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Gibsona je opravdu povedený. Sympatický postavy, příběh a hudba. Někdy je prostě málo spíš hodně. Oproti filmům jako Statečný srdce, Smrtonosná zbraň nebo patriot je skromnost a herectví Gibsona mnohem víc než se zdá. A upřednostňuji tenhle film Mela Gipsona před vyzdvihovaným Umučení Krista. Podívejte a posuďte sami. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nevím Mele, opravdu nevím jestli se ti tento režijní a zároveň herecký debut povedl. Je to teprve týden, co jsem film viděl a žádný hlubší pocit ve mě nezanechal. Největší chybou ve filmu je slabá atmosféra. Hlavně v podobě hlavního hrdiny muže, který „nemá“ tvář. Měli ho více „znetvořit“. Prostě, aby se diváci více lekli. Já osobně, když jsem muže, který „nemá“ tvář vůbec nelekl. Spíš jsem se jen tak lehce usmál! No nic Mele, tak jestli čteš můj komentář vem si z něho příklad a někdy v budoucnu zkus více zapracovat na hlavní pointě. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Maine. Niekoľko scén bolo natočených aj v kanadských provinciách Nové Škótsko a Britská Kolumbia. Celkovo trvalo od 3. augusta do 9. októbra 1992. (MikaelSVK)
  • Mel Gibson sa obsadil do role McLeonda len preto, lebo nevedel nájsť žiadneho iného vyhovujúceho herca. (Fejpof)

Reklama

Reklama