Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Silný psychologický příběh ve mě zanechal stopu už před několika lety, kdy jsem to viděla poprvé. Teď po letech jsem film vnímala stejně. Je to strašně smutný příběh, pro mě se špatným koncem. Přátelství mezi chlapcem a učitelem je pro mě nezapomenutelné. Vždycky si přeju, abych ten příběh mohla ovlivnit... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Muž bez tváře je snímkem, kde malý John Connor ukázkově a s klidem přehrává "Statečné srdce.":) Mel Gibson je dobrý, ale díky tomu, že jeho postava Justina McLeoda vyzní spíše klidně, disciplinovaně, toho herecky nenabízí tolik, jako role kurážného a zvídavého Chucka Norstadta, který se tak výrazně dostává do popředí. Nick Stahl je úžasný a přirozený a některé ty jeho myšlenky a projevy stojí fakt za to:) A zrovna v jeho případě si zase říkám, jak já nesnáším ty zmařené mladé talenty. Ach jo. Krásný film o jednom neobvyklém přátelství malého chlapce a bývalého učitele je zpracován zcela nenásilně, nehraje na city. Žádná prvoplánovost, jen skutečné lidské emoce, křivdy, názory a škatulky. Jak moc jsem si přála, aby pro ně film skončil dobře. Snímek pracuje se sympatiemi a antipatiemi svých postav a nechává diváky, aby si sami na některé z nich utvořili vlastní názor. "Mickey, to je docela zvláštní jméno pro psa. To je, jako kdyby se Godzilla jmenovala Bambi, že jo?", "Koukáš, jako kdyby tě vezla Brigitte Bardot."- "Ne, jenom… říkám si, že je to zvláštní." - "Co?" - "Jakože ty jizvy už nevidím, skoro bych řek, že už tam žádný nemáte..." ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Ale pořád mám před sebou tu tvář, je vzadu, někde za tím davem." ...Nick Stahl podal působivý výkon a občas mi tu připomínal Brada Renfra v jeho dětských rolích. Mel Gibson natočil citlivý příběh o odpuštění, zodpovědnosti, úctě k druhému člověku, o náhodném setkání, které přerostlo v přátelství na celý život. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi silný film, který působí až komorně a velmi niterně ve vztahu k divákovi. Žádné okázalé scény, žádné zbytečné emoční výlevy a žádné teatrální herectví kalkulující s případným Oskarovým oceněním. Příběh muže, skrývajícího se před světem kvůli svému zohyzdění, natočil Gibson tak neuvěřitelně uvěřitelně, až z toho mrazí. A přitom je to jen film. Jedna z kontroverzních příměsí příběhu, ve které je hlavní postava nařčena ze sexuálního obtěžování žáka, není optimálně dotažena a mírně působí rušivě, protože je to přece jen choulostivé téma. Bouřlivák Gibson si toho byl dobře vědom a raději se jen o tohle téma nenápadně otřel. Jinak je to poměrně nevšední dílo, které se vzpírá nálepce "doják". 80% ()

Melandrix 

všechny recenze uživatele

Cituplný příběh, jenž opět poukazuje nad krutostí lidí(jak jsem již řekl u Umučení Krista).V tomto případě jde o opovržení nad osobou, jež byla nešťastným způsobem zohavena a jen kvůli této vadě na kráse,se lidé nedokáží dívat na nic jiného,než na toto zohavení.Narozdíl od chlapce,který tuto zrůdnou tvář již nadále nevidí,to zkrátka společnost nedokázala a tak to často,bohužel,bývá i v realitě... Obdivuhodný režijní debut ! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Justin McLeod (Mel Gibson) má v některých scénách zohavenou pravou stranu obličeje a v jiných scénách levou. (Morevna)
  • Pieseň, ktorú Megan (Gaby Hoffmann) spieva na cintoríne, je "Born a Woman" od Sarah Posey. (Fejpof)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Maine. Niekoľko scén bolo natočených aj v kanadských provinciách Nové Škótsko a Britská Kolumbia. Celkovo trvalo od 3. augusta do 9. októbra 1992. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama