Reklama

Reklama

Final Girl

Trailer 2

Obsahy(1)

Skupina chlapců loví, mučí a zabijí v lese mladé dívky. Do jejich školy nastupuje nové děvče, které vypadá jako perfektní oběť. Netuší však, že dívka je trénovaný zabiják a její finální zkouškou je zabít tyto mladé vrahy. (beba789)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (112)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už podle samotného traileru mi bylo jasné, že tohle asi žádná převratná podívaná nebude, ale těšil jsem se alespoň na průměrné béčko. Lesní naháněčky okořeněné o nějaký ten pořádný mord – přesně tohle je moje krevní skupina. Zvláště pak když tyto kousky pocházejí třeba ze Skandinávie. Tady jsem se ale musel spokojit s americkou produkcí a hned to bylo vidět. Prvních cca 40. minut je neskutečně nezáživných. Máme šanci vidět jednu nebohou oběť běhat po lese, ale její smrt se už odehraje mimo záběr kamer. No a zbytek vyplnil výcvik mladé vražedkyně. O ano, Veronica byl již od dětství cvičena svým učitelem Williamem k zabíjení a přežití v extrémních podmínkách. Jenže i tato pasáž nás moc neobohatí, nepočítám-li jednu bitku na WC. Jeden by už pomalu začal zoufat nad promarněným potenciálem, ale naštěstí přišla druhá polovina filmu. Nečekejte však žádná jatka, lámání kostí ani hektolitry stříkající krve, celé se to neslo v dosti podivném duchu a halucinogenních scén. Ty jediné mě na tom celém zaujaly asi nejvíc. Legračních soubojů a úmrtí se ale nakonec přeci jenom dočkáme. Přišlo mi dost srandovní, že v temném lese se vždy během jednotlivých soubojů na život a na smrt osvětlilo zrovna to místo, kde se bojovalo, zatímco dokola byla tma, aby tak ještě více vynikly ochotnické bojové choreografie jednotlivých aktérů. 40% ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Abigail mám ráda, ale tenhle snímek točil asi velkej amater, protože tady bylo tolik nepochopitelných a trapných scén, že jsem to nedokázala překousnout. Obsah děje asi někdo psal v autobuse na kolenách, protože tohle by asi napsal i pětiletý kluk. A trénink zabijáka? To raději nebudu ani komentovat, protože nic hloupějšího jsem neviděla. A totálně nepřesvědčivé a hloupé dialogy k tomu. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek nepřináší nic novýho. Podobných filmu a samozřejmě daleko lepších tady bylo už hafol. Nečekejte napětí, nečekejte gore, nečekejte krev. Očekávejte "výcvik" vražedkyně a spoustu nudné vaty v podobě stupidních dialogů než se konečně dokopeme k nějaké akci. Která ovšem výslednej dojem vylepšit nemůže ani náhodou. Film je slaboučkej po všech stránkách. Navíc si myslím, že obsazení hlavní ženské role bylo naprostým omylem. Abigail Breslin je možná hezká (mě se nelíbí), možná je sympatická (nijak zvlášť) ale každopádně se do téhle role absolutně nehodila. Nevěřil jsem jí ani ty její blonďatý vlasy. Tohle prostě nemohlo fungovat a taky nefungovalo. Hodně slabý 2 hvězdy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Final Girl je film, kterej mě zaujal. Zejména námět podobný Hanna je pro mě dost atraktivní a Abigail Breslin je v posledních letech docela zajímavá. Nakonec je z filmu vyklubalo čistokrevné béčko, ale nutno dodat, že vizuálně moc pěkně ztvárněné. Scénář je primitivní, Abigail sice vypadá skvěle (taková k zabíjení vycepovaná Červená karkulka pobíhající po lese, kontrast barev nemá chybu), ale je taková trošku toporná a celkově jsem čekal, že si s mordy tvůrci vyhrají trošku víc (resp. krvavěji). Logiku radši moc neřešit, to bych musel minimálně hvězdičku strhnout. Jedno ale musím filmu nechat: na to, jak je scénář nenápaditý a přímočarý, tak se tvůrcům podařilo vykouzlit docela zábavný slasher. Partička vrahounů je zvráceným způsobem vtipná a člověk se prostě těší, až jim ta nevinně tvářící se holka nakope prdel. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladé dievča je po smrti rodičov vychovávané chlapom, ktorý ju zároveň pripravuje na pomstu. Ich terčom je partia chlapcov, ktorá si v lese vytvorila lovecké pole, do ktorého vypúšťa bezbranné dievčatá opantané ich krásou a slušným vystupovaním. Následne ich v lese lovia a zabíjajú. Tentokrát sa však chlapci prerátali, pretože ich obeť vie, že na túto skúšku bola pripravovaná od svojho detstva, a tak sa z jednoduchej obete stáva lovec. - O Final Girl som sa zaujímal hlavne kvôli hereckému talentu. Objavili sa tu tri velmi výrazné mená, ktoré v poslednej dobe prichádzajú na chuť žánru číslo jeden. Všetci traja zahrali aj tu perfektne, lenže Final Girl má tak slabý scenár, že ani nemali priestor na hviezdny výkon. Úplne klasická zápletka, v ktorej sa z obete stane lovec. Ako tu už je viackrát spomenuté, efektívny je hlavne vizuál a správne kontrasty farieb spolu so zaujímavo osvetleným lesným prostredím, lenže tu chýba poriadna akcia a poriadne gore. Som dosť sklamaný, pretože takéto herecké zloženie a ideálny námet sa dávajú dokopy naozaj ťažko. + herečka z Zombieland, Maggie a Scream Queens + herec z American Horror Story: Hotel a Amnesiac + herec z The Final Girls ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Kanadě. (willy1)
  • Termín "final girl" alebo "posledné dievča" sa zrodil v počiatkoch žánru slasher, pretože poslednou, ktorá v týchto filmoch prežila alebo bola zavraždená, bolo veľmi často nejaké dievča. (beso74)

Reklama

Reklama