Reklama

Reklama

Final Girl

Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina chlapců loví, mučí a zabijí v lese mladé dívky. Do jejich školy nastupuje nové děvče, které vypadá jako perfektní oběť. Netuší však, že dívka je trénovaný zabiják a její finální zkouškou je zabít tyto mladé vrahy. (beba789)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (112)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Podle mě je tu docela hodně vidět, že režisér Tyler Shields je hlavně fotograf. Vizuálnosti filmu se totiž nedá nic vytknout a jednotlivé obrazy působí naprosto úžasné, pár scén v interiérech na mě působilo až burtonovsky. Lehce mi vadila ta zářívá světla v lese, kdy to vypadalo, jakože tam parkuje auto, nebo je tam reflektor. Ale zase chápu, že nechtěl přijít ve filmu, kde je půlku stopáže děj v nočním lese o všechny barvy a scéně to opět dodává na zajímavosti. Herecky to pro mě byla jistota. Breslin, Bentley, Ludwig nezklamali. A vážně si myslím, že tu byla odvedena dobrá práce. Mrzí mě, že s 40% tenhle pro mě krásně bizarní film zůstává asi nedoceněný. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď prvá chyba režiséra bola, že obsadil do role vražedkyne nevýraznú pizdu, v iných rolách je aspoň trocha presvedčivá, ale tu prehrávala na plnej čiare. Dialógy boli fádne, dosť často tupé a slabo domyslené a gore efektnosť bola slabučká, chýbala mu krutosť a odhodlanosť niečim novým zaujať. Príbeh je zaujímavý, ale scenáristický nieje ešte zrelý, ale aspoň sa opiera o zaujímavé spracovanie súbojov, muž vs pizda. Samostatnou jednotkou je vizual, hlavne v lese bol prenádherný a dobre sa doplnal z hutnou atmosférou toho lesa a práve to vyšvihlo moje hodnotenie na 3*. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásna Abigail která byla neodolatelná ale pozor tahle kočka není k mání a tak chlapci kteří vymysleli krvavou zábavu narazily na ostrou kočičku. Co mi vadilo bylo to že film ve směs nepřinesl žádně brutální akční krve prolití a to přitom jeho nápad je skvěly a herecky dobře vybraný ale ve směs se moc neděje což je největší škoda filmu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už podle samotného traileru mi bylo jasné, že tohle asi žádná převratná podívaná nebude, ale těšil jsem se alespoň na průměrné béčko. Lesní naháněčky okořeněné o nějaký ten pořádný mord – přesně tohle je moje krevní skupina. Zvláště pak když tyto kousky pocházejí třeba ze Skandinávie. Tady jsem se ale musel spokojit s americkou produkcí a hned to bylo vidět. Prvních cca 40. minut je neskutečně nezáživných. Máme šanci vidět jednu nebohou oběť běhat po lese, ale její smrt se už odehraje mimo záběr kamer. No a zbytek vyplnil výcvik mladé vražedkyně. O ano, Veronica byl již od dětství cvičena svým učitelem Williamem k zabíjení a přežití v extrémních podmínkách. Jenže i tato pasáž nás moc neobohatí, nepočítám-li jednu bitku na WC. Jeden by už pomalu začal zoufat nad promarněným potenciálem, ale naštěstí přišla druhá polovina filmu. Nečekejte však žádná jatka, lámání kostí ani hektolitry stříkající krve, celé se to neslo v dosti podivném duchu a halucinogenních scén. Ty jediné mě na tom celém zaujaly asi nejvíc. Legračních soubojů a úmrtí se ale nakonec přeci jenom dočkáme. Přišlo mi dost srandovní, že v temném lese se vždy během jednotlivých soubojů na život a na smrt osvětlilo zrovna to místo, kde se bojovalo, zatímco dokola byla tma, aby tak ještě více vynikly ochotnické bojové choreografie jednotlivých aktérů. 40% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Abigail Breslin znám jako obtloustlou mladou herečku ze Zombielandu a tak jsem byl velice překvapen, vidět ji v takové kondici, která byla pravděpodobně její životní, jelikož zde byla skutečně překrásná. Nicméně dílo je ve všech ohledech průměrné. Příběh se může zdát originální, ale cíl nám je sdělen hned na začátku a my se ke konci dopracujeme hezky rovnou čarou bez jakékoli odbočky. Každopádně to na mě fungovalo. Jak už jsem zmínil předtím, naše final girl je moc hezká a dobře se na ni kouká, vraždící chlapci jsou fajn záporáci, kdy scénáristé našli inspiraci v A Clockwork Orange. A dokonce jsem nakonec i přišel na chuť soubojům a následnému zabíjení na drogách skrz nejtemnější strachy a obavy. Konec navíc ještě rozhodl o hvězdě. Zdaleka ne tak béčkové, jak jsem se obával. 60% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Termín "final girl" alebo "posledné dievča" sa zrodil v počiatkoch žánru slasher, pretože poslednou, ktorá v týchto filmoch prežila alebo bola zavraždená, bolo veľmi často nejaké dievča. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama