Reklama

Reklama

Uloupil jí celé dětství... Příběh Nataschi Kampuschové netřeba blíže představovat, svého času obletěl doslova celý svět. Desetiletá Natascha odešla ráno 2. března 1998 po hádce s matkou sama do školy ve vídeňské čtvrti Donaustadt. Krátce nato ji unesl pětatřicetiletý elektrotechnik Wolfgang Priklopil, který ji více než osm let věznil v maličké místnosti pod garáží, kterou sám vybudoval. Filmovou verzi tohoto příběhu natočila v roce 2013 v německé produkci americká režisérka Sherry Hormannová a do hlavních rolí obsadila irskou herečku Antonii Campbell-Hughesovou a dánského herce Thure Lindhardta. (Česká televize)

(více)

Recenze (174)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Hodnotil bych asi nastejno, jako v případě Room, možná o trochu lépe díky tomu, že film se zaměřoval na Nataschino počínání už od dětství. Ta měla hned několik možností vymanit se ze spárů tyranského sociopata, bohužel po letech psychického i fyzického týrání se na to nezmohla a své trýznění tak protáhla o řadu let. Pochopitelné, celkem i mrazivé a chytře natočené tak, aby si člověk už od začátku něco myslel, ale ve výsledku se dočkal trochu jiného závěru. Jsem spokojen, celé dvě hodiny jsem napjatě sledoval, co se stane dál a zároveň se snažil pochopit mysl únosce - bezúspěšně. /// Viděno ze záznamu na Prima MAX s českým dabingem. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No, Rakúšaci to s tými podpivničnenými priestormi jednoducho vedia. Príbeh, ktorého hĺbku si asi nikto nedokáže predstaviť, Film nejak tak plynie, rozpráva príbeh, nieje to akčné, ani veľmi emočné, ale zaujíma vás ako to skončí a ako fungujú všetky tie mechanizmy. Rozhodne je to ale desivé a ktovie, koľko takých je ešte v pivniciach. 3 z 5 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $6,676,000▐ Nemci občas vedie prekvapiť, príbeh podľa skutočných udalostí je podaní neskutočne silne, nevtieravo, netlačí zbytočne na emócie a preto je z neho cítiť aj primeraný odmeraný chlad, zdesenie, úzkosť, má výborných hercov a na stiesnenom mieste aj skvelú kameru, silný a smutný film /80%/ ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v úvahu, že se jedná o skutečný a pravdivý příběh, mrazí mě. To, co mala Natascha musela prožít se nedá vůbec představit. Ohledně filmu, nemyslím si, že by němečtí herci byli špatní..Třeba Antonia byla opravdu opravdová..pochmurně temná kamera taky nebyla špatná..Jen se mi zdálo, že se tak nějak všechno točilo v kruhu..ze kterého se nedalo už vykročit. Ale dobrá práce. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Není to super skvěle natočený film...Nicméně - tady se s hodně lidmi shoduji, že jde o ten příběh, který si myslím, že i tak byl ztvárněný dost syrově...a za to jsem popravdě ráda....Je to strašný příběh a 8 let života...Co se mi tedy popravdě nelíbilo byly herecké výkony :D Proč mi to přišlo tak umělé, jak když zkouší studenti herectví v prvním ročníku, co v nich je...? Nicméně - kdo ví - třeba to tak vážně bylo..Doporučuji k shlédnutí z důvodu zjištění, co otřáslo v té době světem a hlavně se Kampusch podílela na natáčení. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Natascha (Antonia Campbell-Hughes) v interview například uvedla, že i přes ukradené dětství a strašné utrpení, kterého se na ní Wolfgang (Thure Lindhardt) dopustil, svému únosci odpustila, dokonce se zúčastnila jeho pohřbu a dle jejích slov jí ho bylo líto, byl to duševně ubohý člověk. Kdysi mu jeho vlastní kolega v práci měl říct, že Wolfgang si ženu nedokáže najít a měl by si ji spíš „vyrobit“, a to ho přivedlo na celou hrůznou myšlenku únosu, z Nataschy si chtěl vychovat ideální ženu. (Nick321)
  • V roce 2008 Natascha budovu koupila. „Je to groteskní. V domě, kde jsem nikdy nechtěla žít, musím nyní platit elektřinu, vodu a daň," řekla tehdy novinářům. (nicolcat)
  • Červené auto, ve kterém jezdil Wolfgang Priklopil (Thure Lindhardt), je BMW 8 (E31) 830i. (Dragoni)

Reklama

Reklama