Reklama

Reklama

Uloupil jí celé dětství... Příběh Nataschi Kampuschové netřeba blíže představovat, svého času obletěl doslova celý svět. Desetiletá Natascha odešla ráno 2. března 1998 po hádce s matkou sama do školy ve vídeňské čtvrti Donaustadt. Krátce nato ji unesl pětatřicetiletý elektrotechnik Wolfgang Priklopil, který ji více než osm let věznil v maličké místnosti pod garáží, kterou sám vybudoval. Filmovou verzi tohoto příběhu natočila v roce 2013 v německé produkci americká režisérka Sherry Hormannová a do hlavních rolí obsadila irskou herečku Antonii Campbell-Hughesovou a dánského herce Thure Lindhardta. (Česká televize)

(více)

Recenze (174)

dom156 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý německý snímeček. Zde nám ukazují šílených 8 let v zajetí, celkem dost již známé dívky, díky této skutečnosti. Hereckých výkon únosce i oběti jsou velmi dobré. Bohužel mi zde chybí ucelenost děje, přeskakování v čase není nijak extra vyjádřeno. Dále by mě zajímal víc pohled na únosce, jeho motivy jeho činu a dále vývoj vztahu a dilema vůči oběti. Sice dávám průměrné hodnocení, zde bych ale mírně shlédnutí doporučil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stejně jako mnozí jsem měl poměrně velké obavy. O příběhu Nataschy Kampusch už bylo napsáno snad vše a každý aspekt jejího věznění byl rozebrán do posledního detailu, stejně jako osoba jejího žalářníka Priklopila. Filmaři tedy nemohli přijít s nějakou fabulací a díky Bohu za to, že si to uvědomili. Horman se tedy omezil na "pouhou" hranou rekonstrukci, ale byla to rekonstrukce natolik věrná, že diváka musí mrazit už jen kvůli tomu vědomí, že tohle se skutečně stalo. Zásluhu na tom mají i hlavní představitelé Thure Lindhart a Antonia Campbell-Hughes. Oběma jsem jejich role bezvýhradně věřil. Snad jen jedinou výtku bych měl ke zvolenému jazyku. Chápu, že se jedná o mezinárodní projekt s ambicí prorazit i za mořem, ale němčina by tomu dodávala ještě více autentičnosti. Navíc si nejsem jist, jestli zrovna zvolený formát americké publikum pobere. 90% ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Příběh je to strašidelný, dívka neuvěřitelně silná..nejspíš i zapracovalo to čemu se říká "Stockholmský syndrom"... A pro rodiče též peklo na zemi... Antonii Campbell-Hughes která hrála https://www.csfd.cz/tvurce/262679-natascha-kampusch/ bylo v době natáčení  30 let a přitom hrála 14 letou Natašu.Snad z obav režiséra, že by tak mladá dívka roli nezvládla. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

3096 dní je pozoruhodný životopisný film, který nás nechává nahlédnout do 8 let života nejznámější oběti únosu na světě. A toto právě přidává tomuto filmu na síle. Právě ten pocit, že to, na co se díváte, se opravdu stalo. Jak mladé verze Nataschy, tak dospělá verze jsou skvěle obsazené a odvádějí skvělý výkon. Celkově se tedy jedná o skvělý film, která stojí za to vidět. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem uvažovala, jak film ohodnotit. Zpracování bylo hodně slabé, ale herecké výkony byly naprosto vynikající. Jak Amelia, Antonia, tak i Thure předvedli úžasné výkony, které by si zasloužily daleko víc než obyčejný průměr. Bohužel ale zatím hodnotím průměrem, protože jak už jsem psala, zpracování bylo dost podprůměrné. Některé scény byly příliš dlouhé, skoro až nudné, občas i zbytečné ... Naopak důležité scény byly natočeny spíš jakoby mimochodem ... Opravdu škoda, každopádně filmu dám ještě jednu šanci a shlédnu jej ještě jednou, tentokrát v originálním znění a možná přece jen jednu hvězdičku přidám ... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Filmový projekt inicioval německý producent Bernd Eichinger. Po jeho smrti v roce 2011 se produkce stala mezinárodní a film byl natočen v angličtině. Se zfilmováním příběhu dnes 25letá Kampuschová souhlasila právě díky své důvěře v Eichingera a jeho produkční společnost Constantin Film. Prvním filmem, který viděla na svobodě, byl totiž právě snímek z jeho dílny Parfém: Příběh vraha (2006). Kampuschová si smluvně vyhradila právo na drobné zásahy do scénáře. (Dragoni)

Reklama

Reklama