Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Bože, takové téma a takhle zazděné... co dím! Potopené! Atmosféra filmu by mohla být z říše delikates – stísněné prostory ponorky, nad hlavou desítky metrů vodního náhrobku a v ocelovém těle plavidla straší... Bohužel Twohyho ponorka je zatracený kulisový papundeklu bez špetky té realistické klaustrofobní atmosféry, která umí být sama o sobě děsivější než všech šest smyslů správného duchaře. O hereckých výkonech by nemělo cenu u takového béčka vůbec mluvit, kdyby se Twohy nepokoušel o jakési ňoumovité psychologizování, které ve spojení s křečovitými výkony hlavních aktérů působí směšně. Efekty jsou typicky béčkové, ale dojem spíše vylepšují. Podobně jako několikero působivých míst (např. oprava vnitřního pláště lodi) a zvukové efekty. Mít tenhle film šikovnějšího režiséra a scénář smířený s vlastní (pod)průměrností, mohlo to být žrádlo alespoň na úrovni Černočerné tmy. Takhle sotva lehký podprůměr. ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Co když... Když jsme dostali tu skopčáckou loď, co když jsme je nepotopili? Co když oni potopili nás? Problém číslo jedna - všichni herci, kteří tvoří posádku ponorky mají stejný věk, vypadají prakticky stejně a v temných útrobách ponorky je nemožné je od sebe rozeznat. Jasně určit lze snad jen Claire (protože je žena) a Wallyho, protože má vousy. Vojenská posádka tak působí spíše jako skupina kamarádů, co si vyjela na vodu, protože divák nemá šanci získat žádný přehled o saržích a hierarchii (neví kdo je důstojník a kdo řadový voják) a tak se nemůže soustředit na podstatné postavy. Příběh se odehrává jakoby v časovém vakuu, protože krom toho že "někde tam nahoře" jsou zlí němci nic z dialogů nenasvědčuje tomu, že bychom byli ve čtyřicátých letech (dobře, ja tam gramofon a nahrávka Bennyho Goodmana). Triky, zejména obrázky ponorky jsou dost neopravdové. Zápletka filmu není ani při zpětném pohledu úplně srozumitelná. Nemám žádnou zkušenost s duchařskými horory, ale mám za to, že i duchové by se měli chovat racionálně a měly by se na ně vztahovat principy motivace. Z mého pohledu visí nad filmem podezření, že je založen výhradně na (zbytečných) lekačkách. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Skupina námořníků nabere na svou ponorku britské trosečníky. Jejich loď potopila německá ponorka. Mezi trosečníky je i žena a to podle pověry přináší smůlu. Ta na sebe nenechá dlouho čekat. Posádka zečně slýchat děsuplné hlasy. Sám se spustí gramofon, aby vyzradil poluhu, když je ponorka pronásledována napřítelem. Na trup někdo vyťuká morseovkou vzkaz. Pak se všem začne zjevovat mrtvý kapitán, který zemřel za záhadných okolností. Plavidlo se postupně stane neovladatelným a pomalu se stává plovoucí rakví, ze které není úniku. To není moc pěkná vyhlídka. Lidé uvnitř se stávají budoucími mrtvolami. Hlubina vám přinese i pár chvil plných napětí, třeba, když se po palubě ponorky bude kutálet hlubinná mina. Já jsem měla nervy napnuté jako špagáty. Bouchne, nebouchne. Zvláštní a tajemné zvuky moře ve mě nevyvolávaly zrvona příjemné pocity. Stísněný prostor ponorky také udělal své. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě vypadá docela zajímavě. Válečných hororů znám jen pár a skoro žádné, které se odehrávají na loďi či ponorce. Takže námět bych chtěl určitě pochválit. Horší už to bylo s atmosférou. Začátek filmu se poměrně dlouho vleče a nic zajímavého se neděje. Teprve od poloviny, kdy se čtyři ''dobrovolníci'' vydají opravit poškozený trup začíná ta správná atmosféra, jakou mají duchařiny mít. Potom už jsem pln očekávání čekal jak to všechno skončí. Trošku mě zklamala vizuální podoba ponorky pod mořem a ty záběry, kdy barel poskakuje po palubě. Připadal jsem si jako při hraní nějakého simulátoru. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Přijde mi 54% trochu dost podsazený, tak to mírně nadsazuji 4*. Pravda je nejspíš někde uprostřed. Přesně 69,48752 %. Úžasné prostředí ponorky, které už samo o sobě vytváří pocit tlaku a klaustrofóbie a k tomu trochu CO2 a dokonce vodíku dokázalo posádku trošičku rozhodit, takže viděli strašidelné a duchařské příčiny na každém rohu. Navíc při známé námořnické pověrčivosti a před 70ti lety....Do toho kriminální zápletka a osudové příčiny. A je tu zajímavý příběh obstojně zahraný a v zajímavém prostředí. Snad jediný problém je v tom, že než se člověk v osobách trochu zorientuje, tak mu pomřou. A to od nich beru docela jako sprosťárnu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Film sa natáčal pri jazere Michigan (Illinois, USA), v Muskegon (Michigan, USA) a v Londýne, Iver a Shepperton (Anglicko, Veľká Británia). Film sa natáčal od februára do mája 2001. (Arsenal83)
  • Celé obsadenie filmu bolo reálne vycvičené na ponorkách. Herci sa naučili používať základné vybavenie na palube a spoznali každodenné nepríjemnosti a nebezpečenstvá života na ponorke z čias 2. svetovej vojny. (Arsenal83)
  • Na přehrávači měla původně hrát písnička Franka Sinatry "I'll Be Seeing You". Kvůli problémům se získáním práv museli tuto píseň nahradit písní Bennyho Goodmana "Sing Sing Sing (With a Swing)". (Chatterer)

Reklama

Reklama