Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Nach 

všechny recenze uživatele

Možná mi nebudete věřit, ale Hlubina z roku 2002 je jeden z mých oblíbených mysteriózních béčkových thrillerů, který dokázal využít tísnivého prostředí na ponorce, duchařské zápletky a jakéhosi tajemství, které postupně začne vyplouvat napovrch, stejně, jako síť paranormálních aktivit, které začnou měnit nejen charaktery osob, ale i samotnou trasu ponorky. Hlubinu si vzal na starost známý režisér titulů: Riddicka či Černočerné tmy. S temnotou má tento kumštýř tedy značné zkušenosti. A skvěle to využívá i uvnitř ponorky kdesi v hlubinách oceánu. Je to krásná kombinace duchařského hororu a námořnického válečného dramatu s mysteriózním pozadím. Na jedno zhlédnutí určitě dobrá volba. 75% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nova občas dává po půlnoci docela zajímavé věci. Minule jsem takhle zahlédl Piraně 2 o okřídlených zabijáckých rybách, u kterých jsem se královsky pobavil, tak jsem tentokrát zkusil další kousek. Hlubina má fajn atmosféru, takovou hutnou, duchařskou a klaustrofobickou. Bohužel má ale taky poměrně lacinou výpravu a (asi) i nevyjasněné zadání, čím chce vlastně být. Nicméně místy jsem se docela bál a kdybych asi 10 minut před koncem neusnul, možná bych za závěr i hvězdičku přidal. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Občas není od věci zpestřit si filmový jídelníček nějakou jednohubkou, která druhý den úplně vyšumí z hlavy. Zde to dopadlo ale trošičku hůř, takže pane Twohy, udělejte si to jak chcete, ale ten čas, který jsem věnoval této hovadině budu chtít vrátit i s úrokama. Zvolte jiné zaměstnání, protože Vaše filmy škodí našemu zdraví. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediné plus tohto béčka je atmosféra. Ale je to natolko výrazné plus, že zakryje matný scenár, kvázi šokujúce zvraty a priblblé lakačky. Takže Twohy v podstate nesklamal, je to taký trochu lepší Anderson, aspoň pre mňa. Možno chýbala výrazná herecká hviezda v čele posádky. Nič proti Olivii. A záverečná šokujúca pointa, ktorú som očakával ako samozrejmosť. Vtedy tento prvok v mystery trileroch strašne letel. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Skôr sklamanie, som presvedčený podobne ako užívaťel Marigold (s ktorého komentom sa úplne ztotožnujem) že film mal oveľa na viac, ako nakoniec dokázal. Scenár bol slabučký (žena v v ponorke bola nadbytočná, ale producent sa asi rozhodol tak, aby tam nebolo čisto mužské obsadenie...) Atmosféra nebola vôbec vydarená, hlavne keď si uvedomíme,že v iných vojnových filmoch o ponorkách nestraší, a pritom sa bojíme o posádku oveľa viac.... 55% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Ak by film režíroval Aronofsky, ako bolo pôvodne zamýšľané, film by sa volal "Proteus". (Arsenal83)
  • Film sa natáčal pri jazere Michigan (Illinois, USA), v Muskegon (Michigan, USA) a v Londýne, Iver a Shepperton (Anglicko, Veľká Británia). Film sa natáčal od februára do mája 2001. (Arsenal83)

Reklama

Reklama