Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (245)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému dielu je to vyspelejšie. Ale stále sa to nesie v tom istom štýle. Ak si na to zvyknete, tak je to potom už rutinná jazda, kde každá poviedka až na Safe Haven ( tá vybočuje vlastne zo všetkých v tejto časti) funguje na rovnakom princípe lakačiek z neznámeho. Prvá poviedka je zaujímava pre mňa asi len tými prsiami hrdinky - ktorá bola naozaj pekná. Inak absolútne ignorovanie konceptu duchárstva a toho čoho je duch schopný, alebo nie, to kvalitatívne znižuje. Druhá poviedka o zombie má fajn finále, ale inak by každý fanúšik zombie hororov zaplakal. Je to skôr smiešne a prehnaná nechutnosť tomu tiež nedopomáha. Safe Haven, ako som už písal samostatne je dokonalou ukážkou toho ako má vyzerať krátky film o démonoch a sektách. Nebyť konca bola by dokonalá. No a posledná je zábavná a pekne gradujúca. Pripomína mi to čarodejnicu s prvého V/H/S. Medzník je v prvej polovici fajn, v druhej zaváňa trápnosťou a samoúčelnosťou. Ale funguje lepšie ako v prípade prvého dielu, kde bola len parta debilných chalanov. Takže žiadna sláva, ale v každej z poviedok sa nájde nejaký ten nápad, ktorý poteší, alebo vystraší. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na rovinu - nasnímané normální kamerou, dal bych 4*, jelikož dvě povídky mě pobavily velmi. Stejně ale jako u jedničky i zde kazí dívatelnost prasácká kamera. U první povídky je opět inspirace asijskou bubákovinou, která už snad dnes ani nepřekvapí, ani nevyděsí. Zajímavým nápadem ale bylo, jak se zbavit přítomnosti ducha. Jakmile však došlo na scény v bazénu a závěr, byla práce kameramana na přesdržku. Druhá - Jízda parkem - je vtipná zombiárna, kde brzy začínáte tušit, že se začnete dívat z pohledu oživlé mrtvoly. Zábavné momenty: mrtvola za sebou tahá provazce střev a likvidace páru kolistů. Třetí zásek je jasně nejlepší - inspirace sektami, co přesvědčí své členy k sebevraždě, aby se dostali do Ráje. Barely krve, naháněčky, ustřelené hlavy lítají vzduchem. Jen moment ala vetřelec sníží vysoce nastavenou laťku. Ďábel, co vypadá jako kráva, opravdu strach nenažene. Jako čtyřka přicházejí emzáci v pyžamech a nahání jakousi pošahanou rodinu. Kameramana posedlo absolutní šílenství a celý film se posouvá až nebezpečně k odpadu. Závěrečný masakr již nedává šanci na vylepšení skóre. Škoda. Do hajzlu s roztřepanými kamerami!!! V kolonce žánr chybí KOMEDIE. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Co to kurva? Haló?........... Tohle je již propracovanější než V/H/S z roku 2012, napínavější a lepší. Na tohle se dá slušně koukat, lekat se a mít strach. Kamery nejsou tak roztřesené a herci nejsou tak blbí. Příběh první za tři, druhý za dvě CITÁT - Kouslo ho něco?....... Příběh třetí je jednoznačně nejlepší, ale hodně pokulhává a je v něm moc keců. CITÁT - Mám zvuk, ale ne obraz........ Čtyřka se mi vůbec nelíbila a je to prostě odpad. CITÁT - Tak jim to pokazíme..... Mimozemšťani jsou z gumy a kamera tu dostane velmi velký epileptický záchvat a když má být něco vidět, je vidět akorát tak hovno. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jednička byla přímo otřesná, kdy ani jeden příběh nedával sebemenší smysl a film byl jen diletantským pokusem o vydělání škváry na současném nejvýnosnějším subžánru hororu. Očekávání bylo minimální, ale nějaké to napětí a inovaci trailer k dvojce přesto sliboval. Mírně překvápko se nakonec i konalo, kdy všechny příběhy jsou jasně pochopitelné a svým způsobem originální. Na druhou stranu jsou ale apaticky zahrané a impotentně natočené, takže napětí pro horor tak příznačné, neexistuje. Nenápadně také odpadlo to teatrální tajemno hrající na strunu "real nahrávek" a zůstala jen přiznaná sbírka bizarru, který se místy nemohl brát jinak, než s úsměvem. Největším záporem filmu je pak skutečnost, že dějové linie jednotlivých příběhů jsou nasekané takovým způsobem, že vždy končí v tom nejlepším, respektive v pasáži, která by odstartovávala regulérní celovečerní film. Divák se tedy pomalu začíná sžívat s příběhy a nadrženě tlačí děj dál, a všechno náhle končí záběrem na dva tupé kretény, čumící na zrnící obrazovky. O tom, že obraz kamery vypadává při každé akčnější scéně a všechno se zas klepe jak ulepený zvadlý kokot, čerstvě vytáhlý z pouliční děvky, už ani nezmiňuji. To je evergreen veškerých podobných (levných) filmů. 40% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte rádi jedničku, zkuste to s V/H/S 2, je mnohem lepší. První příběh s okem je perfektní, spousta lekaček, děsivostí a stálého překvapení, navíc na mě fungovaly všechny lekačky (nejlepší s tlustým chlápkem) i po pátém cuknutí tělem a i když jsem věděl, co přijde, opět jsem málem rozlil šálek kávy v ruce :) Příběh se zombie skvělé Gore záběry (z pohledu zombie super zážitek), další příběh je výborný, který mi připomněl námět japonského Thrilleru Jisatsu sākuru (2001) a efekty za ty prachy super. Poslední díl je výborně ozvučený, efektně promyšlený snímek, ale až moc klišé, navíc příliš třepavá kamera. Pokud by V/H/S 2 byl rozdělen na krátkometrážní snímky dal bych příběhu s okem 5*, zombie 4*, démon 4* a mimozemšťani 2*, ale jako celek hodnotím za výborné 4* za tolik nápadů, tolik klišé v dobrém světle a navíc za ty prachy si to zaslouží. V tomhle roce jsem "lepší" horor zatím neviděl a jsem milovník hororových béček, amaterismu a found-footage. I když jsem byl psychicky vyčerpaný před tímhle snímkem z POSEDLOSTI (1981), pořád to semnou hnulo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)
  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)

Reklama

Reklama