Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (493)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak přistupovat k tomuto dílku, které se na jednu stranu tváří jako melancholické depresivní drama, kdy se čtveřice přátel z obchodního domu společně perou se svými životními strastmi a podělaným osudem, a na druhou se snaží vykřesat na divákově tváři široký úsměv. Místy je to opravdu mistrovsky zvládnuto, ale jinak zabředává děj do ponuré a pomalé nudy s nejasnou strukturou a záměrem. Zdálo se mi, že se autorka snažila vmáčknout příliš do tak malého prostoru, a kdyby se soustředila pořádně jen na jednu postavu, bylo by to snesitelnější. Na druhou stranu by možná utrpěla výpovědní hodnota příběhu a celkově by šla kvalita ještě hlouběji. Takto tu máme vcelku povedenou mozaiku, která se dá hezky přirovnat k předvánoční pohádce s nejistým koncem, který je alespoň malinko laděn optimisticky a pozitivně. 55% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Ono nadhození pouhého odpočinkového pobavení se však několikrát překulí do jiné polohy, kdy v prvním případě Tomáš po večeru s jednou svou vdanou milenkou, o jiné totiž nemá zájem, zažije zjevení anděla a ráno po probuzení má jisté nadpřirozené schopnosti. Jak by se mohlo zdát, hlavní zápletku tu netvoří žádné věštění či čtení myšlenek, což s ohledem na budoucí vývoj děje je škoda. Jeho nový „talent“ pouze protíná, místy i ovlivňuje romantickou a příbuzenskou stránku příběhu. Ve které každý hrdina řeší nějakou krizi. Během jedné ze svých „střešních“ párty, požádají přes Tomáše anděla o splnění přání, ať už vážně či ironicky, které by mělo vyřešit jejich problémy, ale samozřejmě i nevinná prosba v podobě klidných Vánoc v sobě může skrývat tragédii. Nejslabším článkem této části s ohledem na své kolegy je David Novotný, který jako jediný nezvládá využití potenciálu své postavy, především v emociálních scénách. Naopak hezky funguje chemie mezi ústřední milostnou dvojicí. I přes plno výtek jsou Křídla Vánoc v našim končinám povedeným krokem k odvážnějšímu výběru témat a důkazem, že dokážeme kvalitně natočit nejenom hořkou komedii. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť smutné na tom je, že Karin Babinská nepochybně umí točit. Dokázala vymyslet i postavy a rozjet zápletku. Jen už nepřišla na to, co si s tím vším počít. Takže pokud nejste fanynky / fanoušci Richarda / Vicy, tak se záhy začnete nudit. Vánoční romance totiž najede na očekávaná schémata a už u nich zůstane. Škoda. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

těžko počítat, kolikrát jsem během první řekněme půlhodiny obracel oči v sloup nad hloupostí scénáře a prkennými hereckými výkony.. později, když člověk akceptuje tu zvláštní zápletku a alespoň trochu se naladí na vlnu celého vyprávění, už to není taková hrůza a najde se i pár světlých chvilek, ale negativní dojmy výrazně převládají.. především to není vůbec (ale opravdu vůbec) vtipné, což bych vzhledem k označení "drama / komedie" docela očekával.. celý film pak působí dojmem jakési vánoční "pohádky" pro dospělé, ze které si divák ale absolutně nic neodnese, protože celá zápletka s přáními prostě nemá dostatečný tah na bránu, a tak je celá upozaděná za dost tuctovým glóbusáckým vztahovo-kamarádským mišmašem, ze kterého vám v hlavě nejvíc utkví popíjení lahváčů na střeše a neskrývané uctívání kultu Krajča (v růžových brýlích).. nejvíc mě tak na filmu asi zaujala zajímavá Vica Kerekes, která mezi jinak spíš nesympatickými postavami vcelku vyniká.. silné 2* ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Poměrně kvalitní psychologická záležitost s českým, ryze černým humorem. Rozhodně to není nic co bych si s chutí pouštěl na Štědrý den formou nějaké oddechovky. Zhruba prostředek filmu se mi zdál nezáživný a bál jsem se jakým směrem se film vydá. Naštěstí samotný závěr popřel můj názor z prostředka filmu. Křídla Vánoc podle mě přinášejí poselství, že každý člověk si Vánoce může přizpůsobit dle svých pravidel a jak uzná za vhodné a i tak si je užije. PF: 2014. :) ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Rodina manažera prodeje Ráďi (David Novotný) bydlí v Liberci v ulici Frýdlantská 6. (sator)
  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)
  • Původně mělo jít o muzikál, ale při psaní scénáře, které zabralo rok a půl, se Karin Babinská rozhodla, že půjde o romantický film. (jenik71)

Reklama

Reklama