Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

Plangi 

všechny recenze uživatele

Vzpoura by si zasloužila o trochu více lepší výpravu, protože to i na velkém plátně působilo jako dvojepizoda z TNG. I tak si myslím, že Frakes si s tímto filmem ostudu neudělal...je to takový oddych mezi Prvním kontaktem a Nemesis. Taky poslední Star Trek s Picardovou posádkou, který u nás běžel v kinech. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu, co se tu vsem nelibi, jiste, jsou i lepsi ST filmy a po Prvnim kontaktu je clovek zmlsanej, ale i tohle ma svy kvality. Mame tu vcelku zajimavej pribeh, kterej sice zbytecne casto omyla furt dokola myslenky o braneni slabsich a podobne, ale to nejak extra nerusi. Akce tu je taky vcelku dost a ani nevadi, ze pribeh neni pojatej nejak zvlast temne a dokonce dojde i na spoustu vtipku, z nichz nektery fakt pobavi. Herci si odvadej svuj standart, Frakes tu je dokonce bez bradky a Abraham jako zaporak paradni. Triky jsou taky slusny, i kdyz se najde mezi nima sem tam i nejakej nic moc. To ostatne plati i o jednotlivejch scenach, krome tech komickejch nebo akcnich jich tu je i bohuzel dost, ktery jsou komicky a asi bejt nemeli, pripadne vypadaj lacine. Nicmene jako celek to je fajn star trekovsky dobrodruzstvi za slusny 4*. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Vzpoura dělá z Abramsova zářezu úplného Shakespeara, plného intelektuálních otázek a témat. Frakesova režie je zde až příliš unylá (cloumají s ním hormony nejenom ve filmu) a neposkytuje snad jediný originální nápad (pohledem o deset let srarším; díky Abramsovi víme, že to jde i jinak, více "letně"). Ale přestože všechno mimo hudby bylo špatně, tak tento Star Trek patří k těm zábavnějším a vydrželo mu to s přehledem po celou stopáž. 60 % ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Star Trek pro zvané, několik opravdu pěkných vtipů na nedotknutelný klingonský majestát pana Worfa, vynikající etudy Daty, Rikera i kapitána Pickarda. Docela zajímavá aktuální úvaha, kterou by pan Spock shrnul jako "smějí zájmy většiny vždy zvítězit nad zájmy jednotlivce?", sympaticky pootevřený konec a pár naprosto standardních akčních scén, které znalce seriálu sotva zvednou do stratosféry blaha. Nakonec ale vítězí příjemná atmosféra světa věčného mládí, rodinná pohoda krbu jménem Enterprise a uvolněné vtipkování. Pro fanoušky série vítaný potlach u vesmírného ohně, pro kolemjdoucí asi dost nezáživné scífko. Samozřejmě, v Next Generation sérii jsou podstatně lepší kousky. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Loď Interprise nese označení NCC 1701 - E. Android nadporučík Data ( Brent Spiner ) se tu postará o pořádný rozruch. CITÁT - Do sedel a nabýt zbraně.......... Řeknu vám, že Pickard je strašně problémovej člověk, zlatej Kirk. Já si toho chlápka nějak nemůžu oblíbit. Nejdřív je zajatcem rasy, která dokáže ovládat myšlenky, pak se zamiluje ( do ženy, která nestárne ) jeho další problém začne v díle číslo deset - ale to je jiný příběh .....a najdou se i další věci - nebudu to rozebírat, pozorný divák si je určitě najde. Dramatická záchrana rasy Baku ve světle trikových efektů tak může začít - přeji pěknou zábavu. Hudbu k filmu měl na starosti Jerry Goldsmith, stejně jako v díle předcházejícím. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1998 na Las Vegaském FF (Cinemavegas FF). (Varan)
  • V malé roli se objevil i kytarista Tom Morello ze skupin Rage Against the Machine a Audioslave. Ztvárnil jehoho z válečníků Son'a. (mirliflore)

Reklama

Reklama