Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špatné časy nastanou v království Bruna Pochybného, když se zemí začne potulovat děsivá příšera zvaná Žvahlav. Její oči jsou dvěma plameny a pařáty vytasenými meči. Který statečný rytíř zabije tuto bestii a zachrání království? A kdo získá ruku krásné princezny? Bude to Dennis, hlupák a moula, který se učí bednářem a miluje tlustou Griseldu? Může právě on zachránit království? Nebo je to nad jeho síly? (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

S Monty Pythonem jsem to nesrovnával a stejně mi to přišlo hrozně průměrný. Nápad se dá ocenit, zpracování taky, ale táhlo se to jak štrůdl. Možná jsem byl v blbý náladě nebo nevim, ale prostě mě to nenadchlo. Pár vtípků a hlášek bylo sice parádních, ale to mi prostě nestačí. Znova to vidět nemusím. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to něco víc, aby to bylo aspoň na ****. Osobně můj první film Terryho G. a ani mě nepřekvapovala jeho neobvyklá forma. Něco podobného jsem čekala :-) Je to taková pohádka v ošklivém prostředí aneb kde přišli ti pisálci na to, že všechno musí být v pohádkách čisťounké a malebné? Pár vtípků, které vás pobaví, ale hlavně zlatíčko Michael v hlavní roli je dokonalým ztělesněním dobráka milujícího Griseldu. ()

Reklama

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka pro velké i malé děti plná drastických řešení jednoduchých věcí (zvonek u dveří v podobě ječícího oběšence:)) a ironické kritiky různých autorit (král, biskup...). Kdo má rád bandu okolo pythonů, tak by mu toto nemělo ujít:) Chvílemi se to zdá trochu zdlouhavé, ale na celkovém dojmu to nic nekazí. Dívat se na to spíš odpočatý:) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice věrné vyobrazení temného středověku se všemi jeho nepěknými krásami. Sice se jednalo o typický humor z dílny Monthy Python, leč se s ním v tomto případě nepříjemně šetřilo. Až na pár exkluzivních momentek, kdy se mi natrhla bránice, jsem prožíval nepříjemnou nudu a ztrácel jsem pozornost. Příběh nepatří k nejzajímavějším. Snímek tedy dokonale funguje, co se týče několika jednotlivých momentů, ale jako celek působí spíše utrápeně. Z mé odborné strany lepší dva kusy. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Originální černohumorná variace na pohádky o hloupém Honzovi je typicky gilliamovským způsobem míšena s pohádkovou satirou na způsob Swiftových Gulliverových cest (Žvahlav - hypostáze konzumu, chamtivosti a dravého kapitalismu??). Gilliam občas pro záplavu nápadů zapomene na pohádkového laika-diváka, ale zabavný a trefný je dost a dost. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • Producent Sanford Lieberson chtěl do role Dennise původně obsadit Michaela Crawforda. (ČSFD)
  • Mnoho scén bylo kvůli nízkému rozpočtu točeno jen jednou. (ČSFD)
  • John Cleese a Iain Cuthbertson odmítli role v tomto filmu. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

29.11.2020

Ve věku 85 let zemřel po krátké nemoci britský herec a bývalý bodybuilder David Prowse. Prowse budou fanoušci nejlépe znát jako muže, který na sobě v původních Star Wars nosil ikonický kostým Darth… (více)

Reklama

Reklama