Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Po jedničce můj nejoblíbenější. Opět svým style navazuje na jedničku a trojku, tím stylem myslím "reálné" a střízlivé pojetí, na rozdíl od dvojky. Je fajn sledovat motivy vzpoury Caesara, chystání na vzpouru a vzpouru samotnou. Opět je zde poukázáno na zápory lidí a občas to donutí člověka k zamyšlení. Konec opět dává smysl a dá punc celému filmu. Jak říkám, po jedničce nejlepší díl. Howgh! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi vidieť prvých 15 minút filmu a už som vedel, že ďalej je to zbytočné. Nevypol som to, ale o nič by som neprišiel. Extrémna nuda od začiatku do konca a nepodarená paródia na prvý diel. Strašný film, ešte horší ako ten tretí diel. Nenormálna kravina, aká sa len tak nevidí. Človek až žasne, čo sú tvorcovia schopní splodiť kvôli prachom ťažiacim z prvého klasického dielu s Charlton Heston. Toto teda už fakt nemuseli robiť. Jediným plusom sú fakt už len a len tie masky. Ale aj to len na tú dobu. Nie dnešnú. Toto je tragédia. Škoda. Záverečný monológ je síce starý vyše 40 rokov, ale mnohé stále platí: ľudia špinia planétu, oceány; zabíjajú sami seba - a my sami chceme hovoriť o ľudskosti ... Ľudstvo ako druh si samo koleduje o svoj koniec, je len otázka, kto ho nahradí. Ak vôbec po nás prežijú aspoň baktérie. ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Na rychlo slepená čtvrtá Planeta opic, která už nemá ani hodinu a půl. Co ale má, je opět nový režisér. Po úspěchu prvního dílu se šláplo na plyn a každý rok vzniká další pokračování. Problém je v tom, jak to celé vypadá a jak to je udělané. Tohle už opravdu z velké části působící jen jako odfláknutá improvizace, aby se za každou cenu něco natočilo. Scénář jde očekávaným směrem, tak jak naznačuje předchozí díl, ale to provedení je tragické. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tento film samostatně a ne jako 3.díl série Planeta Opic, tak bych ho možná hodnotil lépe, jelikož to není zas tak špatné. Avšak o třetí díl jde a divák už začíná poznávat, že je to tahačka peněz, jelikož zde máme dost předvídatelných scén a už z první poloviny se ví, jak to dopadne. Příběh není tolik promyšlený, jako byly předchozí, není vtipný, nijak člověka nezaujme a možná se začne i nudit, jako já. Zklamání. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice se odehraje vcelku slušná opičí revoluce (s několika scénami na úrovni současné trilogie), ale na můj vkus je moc zkratkovitá a zároveň nejednoznačná. Všechno se semele tak rychle a divák má problém s tím, komu vlastně fandit (jestli tedy někomu) a co si o tom všem myslet... Jako by ani sami tvůrci nevěděli. Caesar je spíš Hitler než Spartakus a navíc film odporuje myšlence původní Planety opic, ve které si člověk vše zničil sám a až potom převzaly vládu opice. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • V předchozí části říká Cornelius vyšetřovací komisi, že opicím trvalo zhruba 200 let, než se jejich druh naučil pracovat v domácnosti. Tento film se však odehrává jen 20 let po třetím díle a opice jsou už schopny používat nástroje a obstarávat různé práce. (fiLLthe3DD)
  • Film měl začínat scénou, při níž hlídka pronásleduje uprchlou opici, jejíž tělo vykazuje známky po týrání – scéna byla nakonec vystřižena (a oproti jiným scénám se nedochovala), avšak je zde zmínka, že jistá opice napadla (v dúsledku týrání) svého pána. (fiLLthe3DD)
  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama