Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice se odehraje vcelku slušná opičí revoluce (s několika scénami na úrovni současné trilogie), ale na můj vkus je moc zkratkovitá a zároveň nejednoznačná. Všechno se semele tak rychle a divák má problém s tím, komu vlastně fandit (jestli tedy někomu) a co si o tom všem myslet... Jako by ani sami tvůrci nevěděli. Caesar je spíš Hitler než Spartakus a navíc film odporuje myšlence původní Planety opic, ve které si člověk vše zničil sám a až potom převzaly vládu opice. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

No podle těch shit ratingů tady na csfd jsem čekal nějakej shit (i vzhledem k tomu, že ve filmu už nebude nikdo z původních postav), ale nakonec jsem dostal docela dobrej, rychle plynoucí film s opičíma mazlíkama. Stejně jako v prvních dvou filmech byly opice svině a divák fandil lidem, v předchozím a tomhle filmu je to zase naopak a člověk fandí opicím. Škoda, že toho zmrda na konci filmu nekuchli (aspoň ne ve verzi, kterou jsem viděl já). Jinak to bylo dost nadsazený, pominu-li, že opice nosily lidský boty, tak by je policajti z komunistický USA během nepokojů dávno postříleli. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Takže především hodnotím Battle for the Planet of the apes jako ryzí béčko, a proto je moje hodnocení na první pohled velice velkorysé, na druhou stranu se tady pořád něco děje, což posouvá to celkovou linii dál, lépe řečeno blíže očekávanému rozuzlení a já jsem si v těchto béčkových vodách užíval úžasné nedělní odpoledne... venku bylo pěkně hnusně :-). Opičáci do toho. 50% ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Béčkové pokračovanie slavnej planéty opic rozoberá vzburu proti ľuďom, ale je to podané tak amatérsky, že je vám z celého filmu zle. Najväčšia komédia je na filme ono záverečné povstanie, kde sa vycvičené, po zuby ozbrojené komandá chovajú ako absolutní dementi a nechajú sa preválcovať tlupami opičiakov. Celkové spracovanie skorej pripomína televízny film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Začíname v „ďalekej budúcnosti“, teda v r. 1991. Konkrétne v totalitnej Amerike. Opice slúžia ľudstvu. Utierajú topánky, zametajú chodníky. Najinteligentnejšie roznášajú nápoje v kaviarni. Do toho vpadne človek Armando (majiteľ cirkusu z predchádzajúcej časti), v sprievode 20-ročného šimpanza. V skutočnosti je to Cézar (Roddy McDowall): potomok opičích astronautov z minulého dielu. Ako jediná opica na svete dokáže rozprávať. Ale, samozrejme, to aj so svojím náhradným ľudským otcom tají, lebo ľudstvo by to nepochopilo. Počas návštevy mesta sú nám pripomenuté fakty z trojky: vírus pred 8. rokmi na celej Zemi pozabíjal domáce zvieratá a keďže ľudia potrebovali náhradu, vybrali si opice (prečo nie rovno slony wtf). Keď zistili, ako rýchlo sa opice učia, začali ich využívať vo všetkých mysliteľných sférach života. Opice sa však nenápadne učili, začali sa tajne organizovať a na konci vypukne vojna, kedy ľudstvo padne a opice povstanú z popola. Hlúpe dialógy, nesympatické postavy, trápne zvraty, amatérske vykrádanie Orwella... fraška. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Snímek měl původně obsahovat mnohem více krve a násilných scén (jednalo se o záběry na zkrvavené mrtvoly opic a policistů), avšak záběry byly vystřiženy kvůli cenzuře. Původní verze snímku byla temnější, po přepracování se však lehce odlehčil tón filmu (např. scéna, kdy se lidé vzdávají a sklánějí zbraně byla puštěna pozpátku – v originální verzi lidé zbraně naopak zvedali na znamení toho, že kruh násilí pokračuje dál). Zajímavostí také je, že pokud by byl původní konec brán v potaz jako oficiální, neodpovídalo by to návaznosti na další díl (1973), v němž je Caesar popisován jako vůdce, jenž opice a lidi zavedl na klidné místo, aby zde pospolu žili v míru a harmonii (v původně natočené finalní scéně tohoto dílu se totiž Caesar jako takový lidumil neprojevil, avšak i jeho závěrečná řeč si prošla přetáčkami). Řada původně vystřižených scén se objevila na Blu ray disku. (fiLLthe3DD)
  • První díl série Planety opic, ve kterém se Natalia Trandy (Lisa) objevuje s opičí maskou. (fiLLthe3DD)
  • Pětipatrová high-tech budova vpravo, kterou vidíme při první scéně ve filmu, je ve skutečnosti "Social Science Tower". Jedná se o stavbu, která po mnoho let slouží jako výukové středisko sociálních věd. (FIBO)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama