Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice se odehraje vcelku slušná opičí revoluce (s několika scénami na úrovni současné trilogie), ale na můj vkus je moc zkratkovitá a zároveň nejednoznačná. Všechno se semele tak rychle a divák má problém s tím, komu vlastně fandit (jestli tedy někomu) a co si o tom všem myslet... Jako by ani sami tvůrci nevěděli. Caesar je spíš Hitler než Spartakus a navíc film odporuje myšlence původní Planety opic, ve které si člověk vše zničil sám a až potom převzaly vládu opice. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další sešup dolů. Většina pokračování se snaží vychytat mouchy prvních dílů a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. A i srdce je pryč. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Tady máme několikáté pokračování v řadě, která vznikala velmi rychle za sebou. Palec dolů. Snad jen solidní masky a kostýmy zůstávají. ()

Reklama

HyneX 

všechny recenze uživatele

skladník: "šéfe mám plnej sklad těch blbejch masek, můžu už to konečně vyhodit?" šéf skladu: "Hele, možná je to škoda, tak natočíme další biják, režírovat to budu třeba já a hrát tam bude... no třeba ty a nějaký tvý kámoši z hospody....." no, takhle to asi nebylo, trochu jsem se inspiroval Djkoma :) už je to fakt asi zbytečný pokračování, ale někdo si prostě nedá říct.. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Není mi moc jasný, proč má tenhle díl tak obecně hrozný hodnocení. Mě, jako fajnšmekrovi PO přijde rozhodně lepší než 3. a 5. film. Jasně, některé situace nepobírají logiku, ale ve finále jde o docela zajímavou podívanou, kterou si i po čase milerád pustím. "Mluv!!!!" Nakonec, filmování v městském prostředí je velmi věrohodné, prostě jim věříte. A ona scéna na konci, revoluce a hořící domy, proroctví Caesara, mazec! Hodně jsem se rozmýšlel jestli dát pět nebo čtyři hvězdy, ale nakonec jsem se přiklonil k té první možnosti. Dobrej film. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Poprvé v této filmové sérii hodnotím podprůměrně. Nutno ale dodat, že tento díl si jiné hodnocení nezaslouží ani náhodou! Po skončení předešlého dílu bylo každému diváku jasné, že zřejmě bude pokračování, otázkou jen bylo, jak si s ním scénaristé poradí. Musím uznat, že scénář jisté trhliny má (a že jich na konci filmu tedy je hodně), ale i tak patří k tomu jedinému, co se mi na tomto filmu líbilo. Zajímavé mi třeba přišlo zobrazení Spojených států v budoucnosti jako tvrdý policejní stát. Hlavní postavě, opičáku Caesarovi, sice divák v první polovině filmu fandí, ale to jen do té doby než vyprovokuje povstání všech opic a nesmyslně zvítězí nad nenáviděnými lidskými vězniteli. A právě to povstání je to nejhorší na celém dílu! Tlupy hulákajících goril a šimpanzů s přehledem dobyjí celé město a nezastaví je v tom ani palba sešikovaných vojáků a policistů! Dívat se na tento snímek je vlastně jen ztráta času, takže o nějakém doporučování nemůžu ani mluvit.30% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (17)

  • Jediný díl z původní pentalogie, který obdržel rating PG – ten doporučuje, aby děti doprovázela dospělá osoba. Ostatní díly byly ohodnoceny ratingem G (vhodné pro všechny věkové kategorie). (fiLLthe3DD)
  • Film měl začínat scénou, při níž hlídka pronásleduje uprchlou opici, jejíž tělo vykazuje známky po týrání – scéna byla nakonec vystřižena (a oproti jiným scénám se nedochovala), avšak je zde zmínka, že jistá opice napadla (v dúsledku týrání) svého pána. (fiLLthe3DD)
  • Snímek měl původně obsahovat mnohem více krve a násilných scén (jednalo se o záběry na zkrvavené mrtvoly opic a policistů), avšak záběry byly vystřiženy kvůli cenzuře. Původní verze snímku byla temnější, po přepracování se však lehce odlehčil tón filmu (např. scéna, kdy se lidé vzdávají a sklánějí zbraně byla puštěna pozpátku – v originální verzi lidé zbraně naopak zvedali na znamení toho, že kruh násilí pokračuje dál). Zajímavostí také je, že pokud by byl původní konec brán v potaz jako oficiální, neodpovídalo by to návaznosti na další díl (1973), v němž je Caesar popisován jako vůdce, jenž opice a lidi zavedl na klidné místo, aby zde pospolu žili v míru a harmonii (v původně natočené finalní scéně tohoto dílu se totiž Caesar jako takový lidumil neprojevil, avšak i jeho závěrečná řeč si prošla přetáčkami). Řada původně vystřižených scén se objevila na Blu ray disku. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama