Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

anli 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl opičí ságy a prakticky stejné schema,aneb vyždímeme z této látky co se dá.Nutno říct,že scénář,ač slabý,pár nápadů má a herci se jej snaží na plátno převést,co nejlépe to jde.Kazí jim to ovšem velmi toporné a vysvětlující dialogy,které se odvolávájí na předešlé díly a cosi dovysvětlují.Výsledek je tragicky a triskní-chvílemi film působí jako slušně-průměrné akční sci-fi a chvílemi jako hloupé sci-fi o ničem.A jako pokračování má opět pachuť něčeho viděného.Prostě nic moc podívaná s pár dobrými okamžiky,vcelku slušně zahraná.Dávám 35% a mlčím. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Takže především hodnotím Battle for the Planet of the apes jako ryzí béčko, a proto je moje hodnocení na první pohled velice velkorysé, na druhou stranu se tady pořád něco děje, což posouvá to celkovou linii dál, lépe řečeno blíže očekávanému rozuzlení a já jsem si v těchto béčkových vodách užíval úžasné nedělní odpoledne... venku bylo pěkně hnusně :-). Opičáci do toho. 50% ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

No podle těch shit ratingů tady na csfd jsem čekal nějakej shit (i vzhledem k tomu, že ve filmu už nebude nikdo z původních postav), ale nakonec jsem dostal docela dobrej, rychle plynoucí film s opičíma mazlíkama. Stejně jako v prvních dvou filmech byly opice svině a divák fandil lidem, v předchozím a tomhle filmu je to zase naopak a člověk fandí opicím. Škoda, že toho zmrda na konci filmu nekuchli (aspoň ne ve verzi, kterou jsem viděl já). Jinak to bylo dost nadsazený, pominu-li, že opice nosily lidský boty, tak by je policajti z komunistický USA během nepokojů dávno postříleli. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Po jedničce můj nejoblíbenější. Opět svým style navazuje na jedničku a trojku, tím stylem myslím "reálné" a střízlivé pojetí, na rozdíl od dvojky. Je fajn sledovat motivy vzpoury Caesara, chystání na vzpouru a vzpouru samotnou. Opět je zde poukázáno na zápory lidí a občas to donutí člověka k zamyšlení. Konec opět dává smysl a dá punc celému filmu. Jak říkám, po jedničce nejlepší díl. Howgh! ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Dobytie Planéty opíc alebo opičí Spartakus. Celý príbeh o Spartakusovy tu predvádzajú opice vzopretie sa moci, spojenie a organizácia otrokov a útok na svojich pánov. Na rozdiel však od Spartakovho príbehu tu utlačovaný vyhrali a zotročili si ľudí (všetko to stihli za jednu noc). Dobytie planéty opíc nemá opäť absolútne nič spoločné s pôvodným filmom. Z tohto sa nikdy nemala stať séria a svet by o nič neprišiel. Navyše v tomto nezmyselnom pokračovaní absolútne nesedí ani hudobný doprovod. Koniec filmu má nasvedčovať to, že sa jedná vlastne o nekonečný príbeh a po zhliadnutí tohoto snímku by mala nasledovať pôvodná Schaffnerova verzia. Film už za viac slov nestojí. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Inspirací pro film byly rasové nepokoje v USA na počátku sedmdesátých let. Režisér Thompson chtěl snímek zobrazit jako konflikt barev - proto lidé ve filmu nosí spíše tmavé, černé oblečení, zatímco opice jsou oděny ve výrazných barvách. (fiLLthe3DD)
  • První díl série Planety opic, ve kterém se Natalia Trandy (Lisa) objevuje s opičí maskou. (fiLLthe3DD)
  • Film měl začínat scénou, při níž hlídka pronásleduje uprchlou opici, jejíž tělo vykazuje známky po týrání – scéna byla nakonec vystřižena (a oproti jiným scénám se nedochovala), avšak je zde zmínka, že jistá opice napadla (v dúsledku týrání) svého pána. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama