Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem strašně smutná z toho, jak mě finální série nebavila. První tři díly byly za mě naprosto o ničem. Nedojala mě ani smrt dcery a to jsem hodně velká cíťa. Přišlo mi to strašně odměřené, utahané, vlečené a úplně zbytečně. Druhá polovina už byla daleko lepší. Byla tam nějaká akce, zrady, hezky to gradovalo a teď si budeme muset ještě tak dva roky počkat na film, kde se všechno úplně uzavře. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narazil jsem na klasický problém, kdy dá člověk binge celé série a teď po čase si pamatuje kulový. Ale co mi paměť (a komentáře) matně slouží, tady to bylo vůbec nejatmosferičtější a formálně nejlépe vyladěný, tj. nejlepší. Úvodní díl je skvělý, následuje malinký test trpělivosti, až pak krásný finále. Škoda prostoru pouze 6 epizod, dvě navíc by bodlo. Vnitřní rozpor hlavní postavy, ten sen o klidu na duši a brzy už být "běžný smrtelník" je... rezonující. Cillian Murphy - životní vystoupení. 85% ()

Reklama

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Koukatelnost dobrá, atmosféra hutná, dějová linka nudná. Konec jednoho z mých nejoblíbenějších seriálu se nepodařil. Díky předešlým sériím sice zůstávám u vyššího hodnocení, ale šestka zklamala. Zbytečně moc politiky, kleteb..... Už to nebyli ti blindeři, kteří mě ohromili a kterým jsem, i přesto, že to byli gangsteři fandil. Jediné co k tomu můžu říct, že Cillian Murphy je prostě Tommy Shelby, a tahle role mu prostě sedla. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální série je velké zklamání. Neustále se tu řeší rodinné pitchoviny. Arthur je furt na sračky, zbytečná linka Tommyho dcery, fuchtle od Michela není bohužel zajímavá, přitom top herečka a Poly tu neskutečně chybí (což nedávám nikomu za vinu). Dokonce už jim ani moc nežeru tu drsnou atmosféru Peaky fooking Blinders. Jediné, co je v sérii zajímavé, je byznys s opiem s Američany, jenomže to se tu hrotí taky celkem krátce. Na to, že tvůrce seriálu několik let blekotal o tom, jak má promyšlený konec, tak to stálo opravdu za prd. A s nějakým budoucím filmem může jít někam. 40/100 ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You are cursed, Tommy. Never to understand the limits that other people will accept." Nejhorší řada, přesto stále výborná. Už to mluví o tom, jak vysoko byla laťka nastavena. Snad jen ubrat trochu té politiky a více se věnovat rodině by neškodilo. Peaky Blinders se však stále loučí se vší důstojností. 80% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Šestá řada se měla začít natáčet v březnu 2020. Kvůli pandemii covid-19 však bylo natáčení odloženo. (LUKICKK)
  • Epizoda a potažmo celá 6. série je věnována památce zesnulé herečky Helen McCrory (Aunt Polly), která zemřela v dubnu 2021 těsně před začátkem natáčení. (makimarketa)
  • Příznivci Britského svazu fašistů, který vedl sir Oswald Mosley (Sam Claflin), byli známí jako „černé košile“ podle uniforem, které nosili. (LUKICKK)

Reklama

Reklama