Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první série Gangů z Birminghamu jsem hodně v rozpacích, zklamala mě. Nechytlo mě téma, prakticky všechno se točí kolem sázek a rodinných záležitostí, postrádám víc akce, víc emocí a hlavně napětí. Nenašel jsem si zatím cestu ani k hlavním postavám, Cillian Murphy je bezesporu dobrej herec, ale jeho postava působí v první sérii takovým chladným, až toporným dojmem. Beru to tak, že první série byla snad jenom taková seznamovací, poslední dva díly už byly přece jenom koukatelnější a zajímavější, tak doufám, že se to přenese i do série druhé. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I warn you. I'll break your heart." "Already broken." _____________ Prvotriedna, čistokrvná gangsterka, ktorá sa na nič nehrá... Úplne čistých päť hviezd to síce nie je, ale aj napriek tomu sa jedná o skutočne kvalitnú záležitosť... Stvárnenie medzivojnového Anglicka je bezchybné, dýcha z toho perfektná dobová atmosféra a vlastne aj celkový vizuál je naozaj dychberúci, je naozaj vidno, že tvorcovia si dali obzvlášť záležať na tom, aby Peaky Blinders vyzerali autenticky... Spomedzi hercov je určite najvýraznejší práve Cillian Murphy v úlohe Tommyho Shelbyho, ale všetci ostatní ho viac ako slušne dobiehajú a skutočne som tu nenašiel nikoho, kto by svoju postavu nezahral dobre, všetky herecké výkony sú z môjho pohľadu takpovediac dokonalé... Avšak najviac zo všetkého ma tu prekvapil soundtrack, ktorý nepôsobí ani trochu dobovo a v rámci historického kontextu do tohto seriálu ani trochu nezapadá, no aj napriek tomu sa do Peaky Blinders nenahraditeľne hodí a bola by obrovská chyba nenazvať ho špičkovým. Je pre mňa neskutočne chytľavý a vždy, keď som ho v tejto sérii počul, na tvári som mal úsmev... Ale absolútna čerešnička na torte je aj tak ten typický anglický prízvuk, ktorý v dnešnej dobe môžete počuť iba v máloktorom seriáli... Dávam 8,5 cigár z 10, dúfam, že nasledujúca séria bude atakovať trochu vyššie skóre... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ať pes roztrhá psa!“ Rozvětvená rodina Shelbyových si v poválečném Birminghamu hodlá udržet to své. Cesta na vrchol ovšem bolí, což si Tommy, zasažený několika válečnými šrámy na duši, moc dobře uvědomuje. Právě on (ač má staršího bratra) tahá za nitky v gangu Peaky Blinders. Chudoba, bahno, továrny, hmatatelné odrazy skončené války, ulice plné nebezpečných mafiánů, naštvaných členů IRA či čím dál vlivnějších sympatizantů komunismu. Steven Knight (sám v průmyslovém Birminghamu vyrůstal), který před 20 lety napsal atypickou lovestory Špína Londýna, ale od té doby v mých očích scénáristicky tápe, vsadil na několik antihrdinů, mě ovšem ostrovní atmosféra a zejména tempo nevtáhly. Přidal bych napětí a ubral předlouhé monologové pasáže. Rozvětvené dějové linky kamsi uhnou a už se jim nevěnujeme. Mnohé postavy tu jsou, něco stěžejního pronesou a zmizí. Další děj jen zbytečně rozmělňují. Pak je tu třeba milostná linka. U té by mě docela zajímalo, kde a jak ta obří láska vyrostla. I vykonstruovaný milostný trojúhelník tahá za uši. A když už se schyluje k finální řežbě, předchází jí srdceryvné proslovy, aby se nestalo skoro nic. Kamera, výprava s působivými exteriéry, kostýmy, to všechno šlape, ale chybí tomu šťáva i tak trochu přirozenost. Sága rodinného gangu nicméně i posledním pochybovačům ukázala velký herecký rejstřík Cilliana Murphyho. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série si dává načas, není od úvodu dějově strhující, naopak pečlivě buduje atmosféru a představuje výborně napsané, ale samozřejmě i obsazené postavy. Dokonalý vizuál a trefně dobová špinavost, jsou pouhým pozadím právě pro jejich vývoj, ať už osobní (třeba Thomas, Grace, Campbell, ale i Ada s Freddiem), nebo více než rodinný vzestup. Nakonec čím jsou Peaky Blinders v úvodu a čím v závěru, při nástupu na zúčtování s bandou Billyho Kimbera. U této scény ještě zůstanu, má totiž výbornou kameru, což charakterizuje celou sérii stejně jako to, že ono zúčtování je spíše dialogového ražení. To v případě takhle kvalitních a přízvukově originálně podaných dialogů, není vůbec na škodu. Rozjezd, který slibuje velké věci. 80% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.300 hodnotenie tentoraz bude patriť seriálovému hitu, ktorý pozná asi každý. Peaky Blinders, aspoň čo sa týka prvej serií ma nejak moc nechytili. Herci v pohode aj hlavne to prostredie a hudba zvládnuté skvelo, ale stále sa to nerozbehlo. Uvidíme, možno dám šancu druhej a ma to aj viac chytí. Mohli byť kratšie epizódy a viac akcie ako dialógov. Za mňa ale prvá séria čistý priemer. 3* ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V čase 00:39:18 vidíme slečnu kontrolující stav revolverového válce. V pěti nábojových komorách jsou pouze 4 náboje. Ve válci jsou ale náboje neexistující ráže .37, a to ještě s označením SAW (Smith & Wesson). Ve skutečnost je uprostřed zmíněné zkratky vždy &, nikoliv velké psací A. Žádný výrobce střeliva náboje Smith & Wesson tímto způsobem neoznačoval. Správné označení náboje do této zbraně je .38 S&W. (Dragunof)
  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)

Reklama

Reklama