Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle místních i všeobecných hodnocení, jsem očekával pořádnou gangsterskou pecku. Líbilo se mi, že i přes velké množství sérií se možná nebude jednat o zbytečně natahovaný seriál (každá série má 6 epizod). Výsledek mě však nepříjemně zklamal. Výpravou velice slušné, krásně reálně špinavé a herecky také bezchybné. Bohužel mě ale ani místo, ani postavy nezajímaly a od třetího dílu, mi bylo úplně ukradeno co se bude dít. Možná to bylo dané přílišnou chladností i odstupem od všech hlavních postav, ale já se nudil a stěží dojel první sérii. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonale načrtnutý obraz nynějšího vůdce v pomyslném zločineckém podsvětí našich obrazovek s výraznými barvami realistické syrovosti a uvěřitelnosti jako takové. Skvělá úvodní série, uchopena pevně za uzdu dokonalosti, již si každý správný úvod do většího příběhového koloběhu zaslouží. Podmanivé prostředí protkané několika atmosférami v nichž je cítit správně vykreslený aspekt Británie po Velké válce a to kamerou, jež snímá scény s krásnými kompozičními nápady a citem pro vizuálno, díky němuž si se slinou na líci užijte šlehající plameny odrážející se společně s kouřem v kalužích zabláceného Birminghamu. To vše jest za doprovodu vibračně chutného soundtracku se soundem, jenž vzdává více než jistý hold Birminghamským rodákům Black Sabbath. Vedoucí pozici si zde z povolání krade pro sebe ústřední Cillian Murphy, jehož charisma vás šlehne po slinami zbrocené tváři s ostrostí mnohokrát zmiňovaných žiletek, díky čemuž je jeho stín hereckého umu nejtmavší avšak vystupují z něho mnoho dalších hereckých nadtalentů. Na ploše šesti hodin jsem nenašel vroubek hodný ke zmínění. 9/10 ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série takové britské "mafie" se BBC povedla, něco takového jsem očekával od Boardwalk empire, a zde to na rozdíl od konkurence dostal. Herecky chvílím jak Sam Neilla, tak Cilliana Muprhyho, což nejsou žádní začátečníci a je to poznat. Annabelle Wallis bych to prosté děvče taky "zbaštil". A hudba je skvělá, i když vznikla tak o 40 až 50 let později než se seriál odehrává :-). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální kriminální seriál z mé nejoblíbenější éry, který mi tak dlouho utíkal, až jej musím dohnat co nejrychleji, už jen pro tu spoustu známých tváří, které se během všech 5 sezón mihnou. Annabelle Wallis naprosto úžasná svou krásou, svými přetvářkami mi ale začala lézt krkem. Ještě že je tu pan Murphy, který si pro sebe krade 90 % celého seroše. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stylová gangsterka ze špinavého Birminghamu (z něhož tedy uvidíme víceméně jednu ulici) se teprve rozehřívá, hlavní zápletky s ukradenými vládními zbraněmi či přebíráním sázkových center nemají dostatečnou údernost a podřizují se osvětlení modu operandi gangu Peaky Blinders. Právě vybroušené, živé a nejednoznačné charaktery členů rodiny Shelbyových, které střídavě nenávidíte jako je milujete, spolu s fantastickými hereckými výkony (přízvuky :-)) a netradiční moderní hudbou dávají pádný příslib do budoucna. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní úryvek písně „Come Josephine in My Flying Machine“ z roku 1910. Úryvek stejné písně zpívá ve filmu Titanic (1997) postava Jacka (Leonardo DiCaprio) Rose (Kate Winslet) a na konci filmu ji zpívá samotná Rose při čekání na záchranu. (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama