Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyové se vyrovnávají s krachem na burze v roce 1929 a Tommy čelí novým hrozbám od mladších členů rodiny a fašistických konkurentů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (66)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teoreticky posledná piata séria nepriniesla nič nové. Rovnako ako prvé tri to bol neškodný ale dobrý priemer. Pre mňa stále ostáva najlepšia 4tá séria. A som dokonca rád že už mám peaky blinders za sebou. Priznávam že ma to už prestavalo baviť fakt sledovať a miestami som sa radšej hral na mobile. Zase sme mali menej akcie ale to nevadí. Ten záver bol skvelý. 3* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejleslabší díl. Technickou preciznost hravě překryje unylá politická zápletka, kde se spíše než na činy hraje na kecy, které po několika hodinách začnou působit monotónně a po dalších pár přímo rušivě. Hlavní hrdinové zřejmě zcela záměrně působí vyčpěle a unaveně, ovšem těžko se v tom hledá racionální opodstatnění. Jinými slovy dramaturgicky se pětka rozhodně moc nepovedla a dávat vysoké hodnocení primárně proto, že se jedná o Peaky Blinders není na místě. Po pětce už doufám, že šestka nepřijde a zůstane vše tak nějak otevřené a nejednoznačné, jak bych očekával. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší série. Konečně se systematicky a funkčně pracuje s historickým kontextem, který fiktivní postavy obklopuje (krach na burze, vzestup fašismu, Churchill a Mosley...), což tvoří hlavně v závěru fantastickou tenzi mezi tím, co sledujeme, a tím, co víme, že pravděpodobně nastane. Měl jsem trochu obavy z politicky směřovaného konce 4. série, ale nakonec to bylo to nejlepší, co Peaky Blinders mohlo potkat. Styl je tentokrát důsledněji provázán s obsahem a pokud bude Tommy Shelby a spol. pokračovat ve zde nastaveném směřování i dál, možná nakonec tu křečovitou snahu o stylovost za každou cenu, občas podivnou práci s postavami a únavně repetetivní strukturu jednotlivých sérií prominu a s klidem postavím britského levobočka Boardwalk Empire na úroveň jeho amerického legitimního bratříčka. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší... Netflix to vzal téměř celé do svých rukou,  a je to na tom poznat (ne jen velikostí obrazu, která se zmenšila. Herci a celkově charaktery jsou v něčem jiné (včetně Arthura, který je již nepochopitelný psyhouš, co kvůli svému novému sestřihu vypadá jako vzteklej pelichající šakal). jejich chování je v mnohém nepochopitelné (včetně Lizzie, která je taková nemastná neslaná). poté příběh, který byl pro mě takový nudný, že už si ani pořádně nevzpomenu, o čem tahle série sakra byla! čtyři hvězdy dávám jen proto, že bych si tomuto seriálu snad netroufl dát méně (páč je perfektní). a proč tam měla postava Kudrny tak málo místa? chudák... (je to moje oblíbená postava:)  7,5/10 ()

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, pátá řada za námi. Uteklo to jako voda a teď bude peklo čekat na šestou. Tempo ubralo na akci. Ovšem, když nějaká je, tak to stojí za to. Hlavně Arthur, když posnídá láhev whisky a dá si pěknou lajničku a završí to douškem opia, tak se urve ze řetězu tak, že se jeden nestačí divit a jeho psychotickej výraz, je přímej pohled do pekel. Přitvrdilo se na konverzačním duchu a hlubší psychologii postav. Rozklad Shelbyovic familie graduje fantasticky. Do toho nastoupil Oswald Mosley, který zastínil snad všechny zloduchy seriálu. Je jako ztělesněné zlo a jeho fašounsko narcistické ego nezná mezí. Hlavně ty píchačky před zrcadlem, se samolibým pohledem boha, mluví za vše. Claflin ho hraje famozně. Konverzační přestřelky mezi ním a Tommym, jsou jedno velké dusno. Skvělá atmosféra pokračuje ruku v ruce s dokonalým soundtrackem a skvostnými hereckými výkony. Tohle je prostě top seriál. A Alfie se probral z mrtvých s vyšperkovanou fasádou, což mě moc potěšilo, jako bonus. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě si zahrál menší roli slavný irský fotbalista Robbie Keane. (Punisher)

Reklama

Reklama