Reklama

Reklama

Monty Pythonův smysl života

  • Česko Smysl života podle Monty Pythona (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie strašlivá o prvních, druhých, třetích až posledních věcech člověka... V pořadí třetí a také poslední celovečerní film legendární skupiny Monty Python je sledem skečů volně propojených tématem života a smrti. A ač je především určen rybám, pokrývá veškerou škálu lidské zkušenosti. Od narození zdánlivě bezvýznamného dítěte (zejména z pohledu tresky), přes problém přemnožení katolíků, mužského zrání v hodinách sexuální výchovy, dospívání na bojištích 1. světové a zulské války, po problém ztráty končetin a dárcovství orgánů, až dospěje ke konečné otravě rybou a k tomu co následuje. To vše sepsáno a sehráno šesticí herců – autorů Monty Pythonova Létajícího cirkusu v režii Terryho Jonese a s animací Terryho Gilliama. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

boshke 

všechny recenze uživatele

Úplně stejný problém jako s Létajícím cirkusem. Nesmírná nevyváženost scének. Například operaci jater nebo vrcholně nechutného pana Creosoteovi bylo věnováno zbytečně moc prostoru. Na druhou stranu Prostředek filmu mi utkvěl v tom positivním slova smyslu. Tudíž opět - vykuchat, trapárny vyházet, zkrátit tím podstatně délku. Pak se můžeme bavit o lepším hodnocení... 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dlouho se tenhle Cirkus rozjíždí, ale skvělá zábava nakonec stejně dorazí, ostatně jako vždycky. John Cleese nám předvede jak by mohla vypadat výuka, pak se podíváme na bojiště, ukousnutá noha tygrem není zase tak velký problém a samozřejmě je zde tolik propíraná nechutná scéna z restaurace. Určitě ne tak skvělé jako Svatý Grál, ani dějové jako Brian, přesto jsou to Pythoni. PS: Galaxy Song. 85% ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Jedna scénka za všechno [Director's cut]: -Buď zdráv, Martine. -Kde máte kadibudku? -Žádnou nemámě. -Nemáte kadibudku? A co děláte? -Jíme špek. -Po špeku nemusíte na kadibudku? -Tak praví teorie. -Aha, a funguje to? -Žádnou kadibudku nemáme. -Chápu, ale máte potřebu? -Však víš, jak to s teoriemi chodí. Někdy všechno vychází, jeden, dva, tři dny, a když už to vypadá, že je to na zveřejnění... Vžum! A potřebuješ novou podlahu. *** ["Sex, sex, sex... Kde jsme to skončili?"] ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

O několik řádů slabší než předchůdci. I zde je několik skvělých scén, ale většina z nich je zbytečně protahovaná, nemá pointu nebo smysl pro "děj" filmu. Předfilm měl jednu zajímavou hlášku, jinak dost zdržoval a celkově je to jediný ze tří Monty Pythonů u kterého mi hned po zhlédnutí bylo jasné, že už ho nikdy neuvidím (nebo ne dobrovolně). Je to velká škoda, že oproti Svatému grálu či Životu Briana nemá Smysl života ty pravé grády. Možná je to paradoxně tím, že moc tlačí na pilu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak, pekne krásne po papuli všetkým inštitúciám, izmom a ´´ovčím´´ názorom ( chúďatká ovečky, už mi ich začína byť ľúto, že ich stále spájajú s tupým ľudským pritakávaním a békaním ). Monty Python je rasa, ktorá by dnes zrejme visela na oprátke, pretože vlastný ľudský názor ustupuje hlúpym, vnucovacím, prekrucujúcim, aktivistickým ideálom. Škoda, lebo dnes je práve toto zmysel života. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Jediná postava, která se objeví ve všech čtyřech pythonovských filmech, je Bůh (Graham Chapman). (Kulmon)
  • Až na pár výjimek byly všechny ženské postavy ztvárněny muži. (Listeroman)
  • Při natáčení segmentu "Crimsonova permanentní pojišťovna" se Terry Gilliam nechal trochu unést a místo původně plánovaných pěti minut se dostal na třicetiminutovou stopáž. Tvůrci tuto pasáž nakonec zkrátili na 16 minut a udělali z ní samostatný předfilm. (Terva)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama