Reklama

Reklama

Amadeo už od malička trénuje se svými kamarády fotbal. Myslíte, že běhá po trávníku? Omyl! Jeho spoluhráči jsou sedm palců veliké figurky a hřištěm fotbalový stůl. Mimo to pracuje v malém baru v zapadlé vesničce a je zamilovaný do Laury, své nejlepší kamarádky. Je však natolik stydlivý, že se jí bojí otevřít své srdce. Jak čas plyne, vyroste z něj nejtalentovanější hráč ve stolním fotbálku všech dob. Jednoho dne se ale stane něco, co navždy změní jeho dosud poklidný život. Do vesnice se vrátí Ace, nejlepší světový fotbalista, a chce odvetu za jedinou porážku, kterou kdy utrpěl. Bez varování nechá zničit fotbalový stůl, zdemolovat bar a chystá se srovnat vesnici se zemí. Amadeo se zlomenou duší nad ruinami uroní slzu, která přivede k životu figurky z jeho milovaného fotbálkového stolu a tím odstartuje neobyčejné dobrodružství. (Intersonic)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (42)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Vcelku koukatelný animák, který ovšem animovaným filmům z dílen Pixaru a Disneyho nesahá ani po kotníky. Je vidět, že i přes menší rozpočet si tvůrci dali pořádně záležet, animace je slušná s několika neotřelými nápady. Kouká se na to pěkně, ale hlavním problémem je scénář. Příběh je i přes svou originalitu dost stupidní a hlavně v prostřední části velmi nudí. A tak ruku v ruce s přehnanou stopáží a podivným hudebním doprovodem nepodá příliš dobrý zážitek a po pár hodinách už ani nevíte na co jste to vlastně koukali. 5/10 ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

V jednoduchém příběhu s obvyklým přídělem morální výuky o důležitosti přátelství, soudržnosti, bla bla, je jediná věc která se vymyká. A to jsou ti malí fotbalisti. Úžasně podaná mentalita hráčů, vtípky, narážky, všechny stereotypy, to je vtipně zpracováno a navíc ve velice slušné animaci. Zbytek už tak výjimečný není, a občas je to i nudné. Ovšem finální zápas to opět zvedá, a nezbývá než konstatovat, že tohle se může natočit jen v Jižní Americe, kde je fotbal náboženstvím. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Zápletka je stejně chatrná jako argentinská demokracie, hlavní hrdina je krajně nesympatický a celý film vlastně o fotbale zase tolik není, jak by se mohlo na první pohled zdát. Animaci není co vytknout a vlastně se není, čemu divit, že film měl v Argentině takový komerční úspěch. Celé to nicměné působí příliš vykonstruovaně. Hlavně, aby se natočil nějaký film s tématem v Jižní Americe tolik milovaného sportu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Všetky postavy majú veľmi zjednodušené charaktery a väčšina by sa ich dala popísať jednou krátkou vetou, prípadne krátkym slovným spojením. Najhoršie je na tom ale Amadeo, ktorý je zúfalo nevýrazný a nezaujímavý. Jasne, má to byť tuctový ostýchavý trasoritka, ktorý nakoniec v ten správny okamih preukáže odvahu a odhodlanie, takže s istou mierou nevýraznosti a nezaujímavosti sa u neho počítať musí. Najlepšími časťami sú úvod, kedy dôjde k podarenému súboju vo futbale a záverečných dvadsať minút, kedy sme svedkami reálneho zápasu, v ktorom sa Amadeo proti nepriateľskému tímu postaví s tými najväčšími outsidermi a úbožiakmi, akých si len viete predstaviť. Oboje je natočené veľmi dynamicky, má to grády a je to zábava. Prostredných približne päťdesiat minút je ale prakticky nedejové, podstatne menej zaujímavé a zábavné a ide v nich viac-menej len o to, že oživení panáčikovia hláškujú, skandujú, handrkujú sa, poštuchujú sa, osedlávajú potkany zo skládky, lezú po púťových atrakciách a robia tváre. Na animovanom filme Hurá na futbal je najzaujímavejšie to, že je argentínsky a že ho natočil Juan José Campanella, ktorý je okrem iného držiteľom dvoch oscarových nominácií za najlepší cudzojazyčný film, z ktorých jednu dokonca premenil. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná podívaná, hlavně v momentě, kdy ožijí minifotbálkový hrdinové. Hláška za hláškou a dobrý dialogy. Akce jede docela dobře. Jenže pak se dostanem do superdomu k tomu frajerovi a jde všechno do kopru. Do té doby jsem se slušně bavil, a od té doby to šlo tak rychle dolů, že jsem děkoval tomu že je to tak krátký. Potom přišel další kopanec při samotném zápase. ::::: Moje hodnocení by vypadalo cca takto ~ za první půlku 4 hvězdy, za druhou půlku tak možná 1 hvězdu. Dávám celkově slabší 3 hvězdy. Mělo to hodně dobrý rozjezd ale ten závěr to doslova posral. :: - :: Naprosto famózní animace a geniálně napsané charaktery cínových postaviček by si možná zasloužili jednu hvězdu přidat. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Jedná se zatím o nejdražší argentinský film všech dob - stál 21 milionů dolarů. (ČSFD)
  • Film je založen na krátkém příběhu „Paměti Righta Wingera" uznávaného argentinského spisovatele Roberta Fontanarrosy. (Plechpetr)

Související novinky

4. ročník Festivalu argentinského filmu

4. ročník Festivalu argentinského filmu

16.10.2015

Palác Lucerna v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky představují 4. ročník festivalu CINE ARGENTINO - Festivalu argentinského filmu, který proběhne ve dnech 15. – 20.10.2015.… (více)

Reklama

Reklama