Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem teda zvědavý! Radši kdybych nebyl! Velká reklama a ukradený (a pozměněný) název jedné velice slavné knižní série díru do světa teda neudělali. Pokus o realistickou kriminálku aspoň v mých očích totálně selhal. Místo napětí dlouhé dialogy odříkané ve stejném rytmu. No jo technicky dokonalé potsynchrony bez šťávy! Třešnickou na dortu Hanychová v roli modelky. Ony asi ty modelky nic jiného neumí než špulit pusu a koulet očima... ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Film se měl spíš jmenovat "režiséři, co nenávidí diváky". Nulové emoce herců. To je jediné co po tomto filmu praští přes nos a zůstane. Všichni herci v jakékoliv situaci odříkávají text s kamennou tváří až má jeden pocit že jsou na sebe všichni akorát nasraný a chtějí si dělat jen naschvály... jo a že "pachatel je zahradník" je jasné už od tiskovky s novináři a prakticky jedinému komu se dá fandit je ta chuděra "co nenávidí muže". totální hnus a nikdy víc. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Vkládal jsem do Langoše veliké naděje. Nevím proč,ale věřil jsem,že se herecky vymanil z utrapené polohy, která ho provází poslední léta. Bohužel, je stejně bez jiskry. Předvídatelný závěr a (až na jednu hlášku)nic neříkající scénář už tak nemůžou vylepšit nic na lehce podprůměrném výsledku... tohle byla v celku zbytečná nuda.... nejlepší tak na celém filmu byla "vyšpulená" Agáta, na kterou se alespoň hezky dívá.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dva značně použití detektivové, z nichž každý by občas potřeboval přes držku, na stopě sériové vražedkyně. A právě Jiří Langmajer a Martin Stránský mě na tom filmu nejvíce bavili. Jinak to vypadá jako díl nějaké kriminální série. Vražedkyni bezpečně poznáte v prvním okamžiku, kdy se objeví, a pak už jen čekáte, kdy to těm notorikům dojde. Asi málo koukají na televizi... Režie slušná, ale Sráči přece jen byli o třídu výš. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hanychová ako herečka? Ej, tak v role kurtizány alebo zlatokopky, to jej sedí, čo potvrdila aj v jedinej dobrej pesničke od Rytmusa. Prekvapilo ma, že sa tu dokázala naučiť tých pár viet, čo jej dali dokonca nepotrebovala ani dabing. Inak kriminálka je to tak na úrovní dôveryhodnosti Langmajera ako kriminalistu Davida Vlka, ktorého by sa nebáli ani ovce. Záver nešokoval, skôr zhnusil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)
  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)

Reklama

Reklama